Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Δίκη ΧΑ: Την Τετάρτη ξεκινά η «μάχη» των επιχειρημάτων από τους δικηγόρους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη ΧΑ: Την Τετάρτη ξεκινά η «μάχη» των επιχειρημάτων από τους δικηγόρους

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής επανεκκίνεί την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου η ακροαματική διαδικασία στη δική της Χρυσής Αυγής. Μετά την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας του Τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Αδαμαντίας Οικονόμου, η οποία πρότεινε την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την απαλλαγή όλων των πρώην βουλευτών της Χ.Α από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, οι δικηγόροι των θυμάτων και των συγγενών τους και κατόπιν των κατηγορουμένων θα δώσουν τη «μάχη»των επιχειρημάτων.

Οι μεν πρώτοι θα προσπαθήσουν να αποδομήσουν την εισαγγελική πρόταση οι δε δεύτεροι, όπως αναμένεται, να την ενισχύσουν.

Τίποτα δεν έχει κριθεί

Ανεξάρτητα πάντως από το βάρος που έχει σε κάθε δίκη μια εισαγγελική πρόταση, τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί καθώς τον τελευταίο λόγο έχουν οι τρεις τακτικοί δικαστές του Τριμελούς εφετείου κακουργημάτων της Αθήνας.

Οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούνται να υιοθετήσουν την εισήγηση της εισαγγελέως.

Η κρίση τους δε, αναμένεται, για διαφορετικούς λόγους, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές, καθώς πρόκειται για μια δίκη που πέρα από ποινικό ενδιαφέρον διαθέτει εμφανώς και πολιτικό πρόσημο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ