Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023

Γιώργος Καρκάς: Αθώος ο ηθοποιός για το βιασμό του οδηγού ταξί

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιώργος Καρκάς: Αθώος ο ηθοποιός για το βιασμό του οδηγού ταξί

Με πλειοψηφία 4-3 αθωώθηκε για την κατηγορία του βιασμού ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς. Στην απόφαση μειοψήφησαν οι τακτικοί δικαστές. Το δικαστήριο του επέβαλε τελικά ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κατάμεστο ακροατήριο ενώ ακολούθησε θερμός εναγκαλισμός του κατηγορουμένου με τους γονεις του.

Στον αντίποδα η μητέρα του οδηγού ταξί που ξέσπασε σε κλάματα πιστεύοντας ότι ο γιος της δεν δικαιώθηκε για τον βιασμό του.

«Η δικαιοσύνη απεφάνθη, 16 μήνες ταλαιπωρίας τελείωσαν από αύριο ο Γιώργος Καρκας θα είναι ελεύθερος να επιστρέψει στο θέατρο και τους ανθρώπους που τον αγαπούν», δήλωσε ο δικηγόρος του Βασίλης Ταουξής.

Κατά τη διαδικασία, νωρίτερα, όπως μετέδιδε το dikastiko.gr, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, για το αδίκημα του βιασμού του οδηγού ταξί τον Νοέμβριο του 2018, είχε εισηγηθεί να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών, προτάσσοντας την έκθεση DNA και την ανυπαρξία γενετικού υλικού.

«Για όλα όσα έχουν διατυπωθεί υπάρχει ένας αντίλογος. Όμως υπάρχει ένα αποδεικτικό στοιχείο στη δικογραφία για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος. Αυτό το στοιχείο είναι η έκθεση DNA της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών. Σε αυτή προκύπτει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος DNA του κατηγορουμένου στον οδηγό ταξί. Ο γενετιστής κύριος Φιτσιάλος όσον αφορά στην συγκεκριμένη έκθεση εισέφερε στο δικαστήριο μια ακαταμάχητη επιστημονική άποψη ότι μόνο τα μάτια δεν αφήνουν DNA. Η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσιας δεν αφήνει περιθώρια», ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός.

Όσο για το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να φορούσε γάντια, η εισαγγελέας υπογράμμισε «πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε τέτοιο συμπέρασμα, καθόσον ούτε ο μάρτυρας (οδηγός ταξί) υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος φορούσε γάντια όταν του άγγιξε τη ρόγα». Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του ηθοποιού μόνο για το αδίκημα της κατοχής μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ