Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ξέσπασμα ιατροδικαστή κατά υπεράσπισης – Κάνουμε τη δουλειά μας, δεν δημιουργούμε κατηγορούμενους

Διακόπηκε η συνεδρίαση μετά την ένταση που προκλήθηκε όταν η υπεράσπιση είπε πως οι κατηγορούμενοι δικάζονται λόγω όσων κατέθεσε ο ιατροδικαστής. Είχε αποδώσει το θάνατο σε ισχαιμικό επεισόδιο από τις κακώσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ξέσπασμα ιατροδικαστή κατά υπεράσπισης – Κάνουμε τη δουλειά μας, δεν δημιουργούμε κατηγορούμενους κολαζ by dikastiko.gr(eurokinissi)

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Σε διακοπή οδηγήθηκε το δικαστήριο ύστερα από έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του ιατροδικαστή Νίκου Καλογριά και της υπεράσπισης των κατηγορουμένων στη δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστοπουλου.

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου

Ο ιατροδικαστής κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, ανέφερε: «Ως ιατροδικαστής νιώθω σαν να πρέπει να απολογηθώ για τα ευρήματα της ιατροδικαστικής. Εμείς κάνουμε ο καθένας 1000 νεκροτομές και κάνουμε τη δουλειά μας. Αν πρέπει να απολογηθώ… έχω τη διάθεση να σας απαντήσω αρκεί να μπορώ».

Η απόκριση του μάρτυρα σχετικά με την αδυναμία να κρίνει ποια τραύματα συμμετείχαν περισσότερο ή λιγότερο στην πυροδότηση του μηχανισμού στρες, πυροδότησε το κλίμα.

Μάρτυρας: Δεν μπορούμε να ποσοστοποιήσουμε ποια τραύματα συμμετείχαν περισσότερο ή λιγότερο στο αποτέλεσμα.

Συνηγορος: Υπάρχουν έξι άνθρωποι που δικάζονται από αυτά που είπατε εσείς.

Μάρτυρας: Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Να ανακαλέσετε αυτό που είπατε. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας όπως κάνουμε κάθε μέρα σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι δυνατόν να είναι κατηγορούμενοι από εμένα; Ποτέ δεν έχω ξανακούσει στα είκοσι δύο χρόνια ότι ο ιατροδικαστής που κάνει τη δουλειά του κάνει κατηγορουμένους. Δημιουργεί εντυπώσεις και σε αυτούς τους ανθρώπους. Με προσβάλλατε. Έχω δικαίωμα … Και έχω και θυμό. Είναι δυνατόν να λέτε ότι ο ιατροδικαστής τους κατέστησε κατηγορουμένους;

Πολιτική Αγωγή: Οι πράξεις τους, τους κατέστησαν κατηγορουμένους.

Το δικαστήριο διέκοψε για να ηρεμήσει η κατάσταση.

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Τι μετέδιδε το dikastiko.gr νωρίτερα

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας ανέλυσε στο δικαστήριο σήμερα ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς, υπογραμμίζοντας πως ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο το οποίο προκλήθηκε από τις κακώσεις. Δίκη Ζακ Κωστόπουλου

«Ο Ζαχαρίας Κωστοπουλος έκανε ένα ισχαιμικό επεισόδιο από τις κακώσεις χωρίς να προσδιορίζεται ποιά ήταν αυτή. Επίσης αποκλείστηκαν με τις εξετάσεις άλλοι μηχανισμοί που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό» εξήγησε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε πως έχει συναντήσει ξανά στην πορεία του περίπτωση ισχαιμικό έπειτα από ξυλοδαρμό, με το θύμα να οδηγείται στο θάνατο.

Ο ιατροδικαστής υποστήριξε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε κάποιο ιατρικό πρόβλημα συνεπεία του οποίου θα μπορούσε να επέλθει ο θάνατος του 33χρονου, καταρρίπτοντας έτσι την υπερασπιστική γραμμή.

Μάρτυρας: Είχε πολλά σημεία εξόδου. Είχε βαθιές εκδορές τραύματα στα χέρια στο κεφάλι. Εκδορές και τραύματα που με όποιο μηχανισμό και αν έγιναν, είναι τραύματα που μερικά από αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να βγει αίμα. Η ιατροδικαστική διερεύνηση έχει σαν στόχο να συνδυάσει τα αντικειμενικά ευρήματα με την αιτία θανάτου.

Εισαγγελέας: Αν κάποιος πάσχει από καρδιακά νοσήματα θα φαίνεται από την έκθεση;

Μάρτυρας: Βεβαίως.

Εισαγγελέας: Δεν είχε προβλήματα καρδιάς. Η λιπώδης εμφάνιση του ήπατος μπορεί να έχει σχέση με την ρήξη μυοκαρδίου;

Μάρτυρας: Όχι. Στα 22 χρόνια ποτέ δεν έχουμε θεωρήσει ότι είναι αιτία θανάτου. Δίκη Ζακ Κωστόπουλου

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Θυμάμαι τον τρόμο στη φωνή του λέει φίλη του

Στο δικαστήριο κατέθεσε και φίλη του Ζακ Κωστόπουλου με την οποία συνομιλούσε λίγο πριν το περιστατικό. «Λίγες ώρες πριν μου είχε τηλεφωνήσει και μιλούσαμε περί ανέμων και υδάτων αλλά άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι ήθελε να φαίνεται ότι μιλούσε. Μου είπε ότι περίμενε έναν φίλο του, του είπα να κλείσουμε δύο φορές και μετά μου είπε «σε παρακαλώ μην κλείσεις το τηλέφωνο». Του είπα να γυρίσει σπίτι γιατί πολλές φορές είχε δεχθεί μπούλινγκ και φοβήθηκε. Τον άκουσα να λέει σε κάποιον: «Κύριε, μπορώ να σας ρωτήσω κάτι» και έκλεισε το τηλέφωνο και δεν με ξαναπήρε. Τον κάλεσα αργότερα αλλά ήταν κλειστό και θεώρησα ότι του είχαν κλείσει το τηλέφωνο. Είχαμε μόνο μια διαφωνία γιατί ήπιε το βράδυ δυο μπύρες. Εγώ θυμάμαι τον τρόμο που είχε στη φωνή του» περιέγραψε η μάρτυρας.

Πολιτική Αγωγή: Θέλω να σας ρωτήσω γιατί ο ισχυρισμός της υπεράσπισης είναι ότι πέθαινε και πέθανε στη Γλαδστωνος. Θα σας το έλεγε αν δεν ένιωθε καλά;

Μάρτυρας: Αν δεν αισθανόταν καλά θα μου το έλεγε. Εγώ μόνο πανικόβλητο τον είδα. Δεν τα έχω δει τα βίντεο γιατί ήταν πέρα από τις δυνάμεις μου.

Υπεράσπιση: Έχετε αναφέρει περιστατικό με εφίδρωση, κόπωση και ταχυκαρδία…

Μάρτυρας: Είχε μόλις βρει το σκυλάκι του και από τη χαρά του αντιδρούσε.

Από την πλευρά της υπεράσπισης υπήρξε προσπάθεια να αναδείξει πιθανά προβλήματα υγείας του 33χρονου με τον συνήγορο Ορφέα Φίλο να αναφέρει: «Αλλάζετε όλη την κατάθεση σας σε σχέση με την υγεία του Ζακ. Να φέρετε τον ιατρικό φάκελο που έπρεπε να είναι στους ιατροδικαστές, είναι ντροπή αυτό το θέμα». Δίκη Ζακ Κωστόπουλου

Η δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου, Κλειώ Παπαπαντολέων, εξήγησε ότι η διαδικασία είναι να απευθυνθούν στο νοσοκομείο εφόσον κριθεί ότι χρειάζονται τα έγγραφα για να διαβιβαστούν στο δικαστήριο. Δίκη Ζακ Κωστόπουλου

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ