Σάββατο 05 Δεκεμβρίου 2020

Διορθωτικές κινήσεις για το Voucher μελετά η κυβέρνηση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διορθωτικές κινήσεις για το Voucher μελετά η κυβέρνηση

 

Μετά την γκρίνια και τις αστοχίες που υπήρξαν με το πρόγραμμα των Voucher των 600 ευρώ στους επιστήμονες η κυβέρνηση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μελετά διορθωτικές κινήσεις προς κατευνασμό των ενδιαφερομένων.

Χαρακτηριστικό είναι πως γίνονται πυρετώδεις συσκέψεις σε όλα τα επίπεδα καθώς είναι αντιληπτό πως το θέμα των Voucher έχει προκαλέσει ρωγμές στο κυβερνητικό αφήγημα και γενικά στην πολύ καλή εικόνα διαχείρισης της κατάστασης που έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση. Άλλωστε ουδείς στο κυβερνητικό στρατόπεδο θέλει να υπάρξει ανασύσταση του «κινήματος της γραβάτας» και μάλιστα για λόγους που άπτονται σε επιμέρους χειρισμούς και όχι στην γενικότερη πολιτική της. Είναι δε ένα θέμα που έχει δώσει ευκαιρία στην αντιπολίτευση να υψώσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους με χαρακτηριστική την τελευταία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για «φιάσκο» το οποίο δεν είναι «μία ακόμη κυβερνητική αστοχία αλλά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους στο οποίο εμπλέκονται επιχειρηματικά συμφέροντα που συνδέονται με το ίδιο το κόμμα της ΝΔ».

Θα τα πάρουν

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι οι επιστήμονες θα λάβουν τα 600 ευρώ αν και με μικρή καθυστέρηση, λόγω του όγκου των αιτήσεων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, την ώρα που και κυβερνητικά στελέχη αναγνώρισαν την ύπαρξη κάποιων προβλημάτων. Ήδη ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον SKAI (Αταίριαστοι) είπε πως «….δεν υπήρχε ο χρόνος για να υπάρξει η αναγκαία πιστοποίηση των προγραμμάτων με αποτέλεσμα να υπάρχει διαβαθμισμένη ποιότητα και η αλήθεια είναι ότι σε ένα τέτοιου τύπου πρόγραμμα που αποσκοπεί πρωτίστως στο να παρέχει δεξιότητες σε επιστημονικούς κλάδους που ήδη έχουν επιστημονική γνώση κεφαλοποιημένη. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στα δικά μας δεδομένα. Θα υπάρξουν άμεσες διορθωτικές κινήσεις».

Πάντως κλάδοι των επιστημόνων προτείνουν φοροελαφρύνσεις με βάση το εισόδημα ώστε να αποκλείονται τα υψηλά εισοδήματα για να κλείσει το θέμα και να ενταχθούν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις. Άλλωστε ήδη η μείωση του ενοικίου, στην οποία εντάχθηκαν οι επιστήμονες τελικά, αποτελεί ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ