Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Δολοφονία Τοπαλούδη: «Παράσταση» χωρίς θεατές του κατηγορουμένου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία Τοπαλούδη: «Παράσταση» χωρίς θεατές του κατηγορουμένου

Σε μία παράσταση χωρίς θεατές», όπως την χαρακτήρισε και η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας επιδόθηκε σήμερα το πρωί στο ακροατήριο ο 23χρονος Ροδίτης, ένας εκ των δύο κατηγορουμένων της δολοφονίας της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Ο κατηγορούμενος λίγο πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία και ενώ ακόμα το δικαστήριο δεν είχε ανέβει στην έδρα, άρχισε ένα πρωτοφανές παραλήρημα … το οποίο δεν επιβεβαίωσαν τα ψυχιατρικά έγγραφα της φυλακής αλλά και δεν το αποδέχθηκε ούτε η πρόεδρος μαζί με την εισαγγελέα του δικαστηρίου.

Αρχικά απευθυνόμενος στην άδεια έδρα είπε: «Κυρία πρόεδρε, είμαι αθώος, ο δικηγόρος μου δεν με εκπροσωπεί, δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω των εαυτό μου. Όλα τα έκανε ο άλλος. Είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής το ξέρουν όλοι».

Ακολούθησε την ίδια στάση και προς την εισαγγελέα της έδρας (που εκείνη τη στιγμή δεν βρίσκονταν στην έδρα), λέγοντας: «Κυρία εισαγγελέα θέλω αποδείξεις, θέλουν να με σταυρώσουν σαν τον παππού μου. Εγώ την Ελένη τη βοήθησα, έκλαψα για τη πάρτη της».

Αντιπαράθεση ανάμεσα στους κατηγορουμένους

Έντονη αντιπαράθεση με φωνές και απαράδεκτες εκφράσεις ακολούθησε και ανάμεσα στους δύο κατηγορούμενους με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην δικαστική αίθουσα να σπεύσουν να τους χωρίσουν.

«Θα σου σπάσω τα κόκκαλα δολοφόνε», είπε στον Αλβανό συγκατηγορούμενο με τον οποίο το μοιραίο βράδυ μαζί βίασαν, βασάνισαν και στην συνέχεια πέταξαν την άτυχη Ελένη από τα βράχια στη θάλασσα σε απόκρημνη περιοχή της Ρόδου και ενώ το κορίτσι είχε ακόμα τις αισθήσεις της.

Η θεατρική παράσταση του νεαρού κατηγορούμενου συνεχίστηκε και όταν τον πλησίασε η γιαγιά του: «Μη με αγγίζεις, μη με αγγίζεις μακριά όλο το σόι, τον π@@@@», είπε ο κατηγορούμενος στη γιαγιά του και απευθυνόμενος παράλληλα στον αστυνομικό που του ζητούσε να κάτσει στην θέση του, του είπε: «Δεν κάθομαι, κάτσε εσύ, αν έχεις τα αρ@@@@. Δεν είμαι δολοφόνος».

Αναστάτωση επικράτησε στην δικαστική αίθουσα και εκείνη την ώρα ανέβηκαν στην έδρα τα μέλη του δικαστηρίου, με την πρόεδρο να τον ρωτά:

Πρόεδρος: Τι συμβαίνει κύριε κατηγορούμενε;

Κατηγορούμενος: Θέλουν να με βάλουν φυλακή άδικα, θα εκπροσωπήσω μόνος μου τον εαυτό μου …

Πρόεδρος: Έχετε άλλον συνήγορο

Κατηγορούμενος: Μόνος μου…

Πρόεδρος: Πως είστε;

Κατηγορούμενος: Σούπερ.

Πρόεδρος: Έχετε καταναλώσει ουσίες;

Κατηγορούμενος: Ναρκωτικά.

Πρόεδρος: Που τα βρήκατε;

Κατηγορούμενος; Μαγικά.

Εισαγγελέας: Έχετε διάθεση νομίζω …πηγαίνετε προς τα πίσω

Κατηγορούμενος: Φεύγω από το δικαστήριο.

Καλή κριτική ικανότητα

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνώσει έγγραφο του γιατρού των φυλακών για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του 23χρονου, που εστάλη στο δικαστήριο κατόπιν απαίτησης της ίδιας της έδρας.

Πρόεδρος: Ακούστε το είπε ο ψυχίατρος …

Κατηγορούμενος: Πάλι ψέματα να ακούσουμε …

Η πρόεδρος προχώρησε στην ανάγνωση του ιατρικού εγγράφου, το οποίο υπογράφει ψυχίατρος των φυλακών. Σύμφωνα με αυτό, ο 23χρονος έχει «καλή λειτουργικότητα, καλή κριτική ικανότητα». Επίσης, κατά το έγγραφο ο κατηγορούμενος έχει υπογράψει δήλωση για τη μην παράστασή του στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου. Ακόμη, σύμφωνα με τη βεβαίωση του ψυχιατρείου των φυλακών, το έγγραφο για τη μη παράσταση του κατηγορουμένου στην προηγούμενη συνεδρίαση δεν οφείλεται στη λήψη φαρμακευτικής αγωγής. Μάλιστα, αντίστοιχη αγωγή, όπως αναφέρεται, ελάμβανε ο κατηγορούμενος και πριν ένα μήνα.

Η παράσταση τελείωσε

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου λαμβάνοντας το λόγο τόνισε ότι βιώνει αυτή τη συμπεριφορά από τον εντολέα της, εδώ και ένα μήνα. «Σκάσε και εσύ…» ακούστηκε τότε ο 23χρονος να λέει στο δικηγόρο του. Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας είπε στον κατηγορούμενο: «Εδώ αυτά που ξέρετε δε περνάνε , θα έχετε άλλη ποινή, ή ηρεμείτε ή φεύγετε, η παράσταση τελείωσε αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε».

Κατηγορούμενος (προς το δικηγόρο του): Πες πως δεν είμαι βιαστής, δεν τη χτύπησε την έσωσε…

Εισαγγελέας: Πρόκειται περί παράστασης, η παράσταση όμως που δεν έχει θεατές.

Μετά από δίωρη διακοπή το δικαστήριο διόρισε αυτεπάγγελτα άλλον δικηγόρο και προχώρησε σε ολιγόωρη διακοπή μέχρι να εμφανισθεί ο νέος υπερασπιστής του κατηγορούμενου για την πρόοδο της δίκης. Πάντως σε αυτές τις περιπτώσεις το δικαστήριο προχωρά σε ολιγοήμερη διακοπή προκειμένου οι νέοι υπερασπιστές να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ