Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

ΔΣΑ: Φαινόμενα συγχρωτισμού στο Εφετείο Αθηνών- Αναφορά του προέδρου Δ. Βερβεσού για τη λήψη μέτρων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΔΣΑ: Φαινόμενα συγχρωτισμού στο Εφετείο Αθηνών- Αναφορά του προέδρου Δ. Βερβεσού για τη λήψη μέτρων

Στην υποβολή αναφοράς προς την Προϊσταμένη του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών, Τριανταφύλλη Δρακοπούλου, με κοινοποίηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, προχώρησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Βερβεσός.

Σε αυτήν τους ενημερώνει ότι στο Εφετείο Αθηνών παρατηρούνται καθημερινά σχεδόν φαινόμενα συγχρωτισμού με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού και για το λόγο αυτό τους καλεί να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αποφυγή.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ καλεί τη Διοίκηση του Εφετείου όπως λάβει άμεσα κάθε αναγκαίο μέτρο, προκειμένου αφενός να περιορισθεί ο συγχρωτισμός προσώπων, με την παρουσία εντός του κτιρίου μόνο εκείνων, οι οποίοι έχουν θεσμική αποστολή (συνήγοροι, διάδικοι, μάρτυρες, κ.λπ.) και αφ’ ετέρου όπως γίνει χρονικός διαχωρισμός των πινακίων σε όλες τις αστικές και ποινικές υποθέσεις. Επίσης, ζητάει, άμεση συνάντηση με τη διοίκηση του Εφετείου, ώστε να εκτεθούν αναλυτικά οι σχετικές απόψεις και οι προτάσεις του δικηγορικού σώματος.

Αναλυτικά η αναφορά του προέδρου του ΔΣΑ, Δ. Βερβεσού

Αξιότιμη Κυρία Πρόεδρε,

 Όπως γνωρίζετε, από την έναρξη του δικαστικού έτους παρατηρούνται καθημερινά σχεδόν, στο Εφετείο Αθηνών φαινόμενα ιδιαίτερα έντονου συνωστισμού και συγχρωτισμού εντός και εκτός των δικαστικών αιθουσών. Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί προφανείς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, δεδομένης και της πρόσφατης έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως λάβετε άμεσα ως μόνη προς αυτό αρμόδια Αρχή, κάθε αναγκαίο μέτρο, προκειμένου αφενός να περιορισθεί ο συγχρωτισμός προσώπων, με την παρουσία εντός του κτιρίου μόνο εκείνων οι οποίοι έχουν θεσμική αποστολή (συνήγοροι, διάδικοι, μάρτυρες, κ.λπ.) και αφ’ ετέρου όπως γίνει χρονικός διαχωρισμός των πινακίων σε όλες τις αστικές και ποινικές υποθέσεις.

Προς το σκοπό αυτό ζητούμε την άμεση συνάντηση μαζί σας, ώστε να σας εκθέσουμε αναλυτικά τις απόψεις και τις προτάσεις μας.

Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ

Δημήτρης Κ. Βερβεσός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ