Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021

Ελεύθεροι με όρους ο ειδικός φρουρός και ο συνεργός του που απέσπασαν 40.000 ευρώ από επιχειρηματία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελεύθεροι με όρους ο ειδικός φρουρός και ο συνεργός του που απέσπασαν 40.000 ευρώ από επιχειρηματία

Δύο διαφορετικές εκδοχές παρουσίασαν στην ανακρίτρια απολογούμενοι ο 22χρονος ειδικός φρουρός και ο 37χρονος συνεργός του οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία και διακίνηση ναρκωτικών μετά από καταγγελία επιχειρηματία ότι με την απειλή όπλου του απέσπασαν 40.000 ευρώ.

Ωστόσο και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγυοδοσίας 3.000 έκαστος ενώ καλούνται να εμφανίζονται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται όσα τους καταλογίζονται, αλλά παρουσίασαν διαφορετική εκδοχή στο τι συνέβη μέσα στο σπίτι του καταγγέλλοντα επιχειρηματία για το πως βρέθηκε το ποσό των 40.000 ευρώ στα χέρια τους. Ο νεαρός αστυνομικός φέρεται να ισχυρίζεται πως πήγε για έλεγχο στον επιχειρηματία διότι υπήρχε πληροφορία που του έδωσε ο φερόμενος συνεργός του, ότι κάνει διακίνηση ναρκωτικών.

Πανικοβλήθηκαν από τη προσφορά

Ο νεαρός αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα του ενώπιον της ανακρίτριας περιέγραψε : «Όταν φτάσαμε στο σπίτι του Κ., αυτός ακόμα ήταν εντός της πολυκατοικίας του. Όταν τον είδαμε να εξέρχεται της κύριας εισόδου της πολυκατοικίας, θεώρησα ορθό, και επειδή φάνηκε να αντιλήφθηκε την παρουσία μας στο χώρο, να του δηλώσω την ιδιότητα μου και να με οδηγήσει στον χώρο όπου φύλασσε τις ναρκωτικές ουσίες. Πράγματι, από την δικογραφία προκύπτει ότι ο Κ. ήταν “υποψιασμένος”, γνώριζε δηλαδή, ότι οι πληροφορίες για την δράση του, είχαν φτάσει στην αστυνομία, αφού, τον είχε ενημερώσει ο γείτονας του, για την παρουσία μας στο χώρο, όπως αναφέρει στην κατάθεση του. Αφού μου ζήτησε τα στοιχεία μου, το έδειξα την υπηρεσιακή μου ταυτότητα και μας οδήγησε στην οικία του. Εκεί μας υπέδειξε τις ναρκωτικές ουσίες και πλήθος εργαλείων που σχετίζονται με την κατανάλωση και διακίνηση ναρκωτικών. Αφού διαπίστωσα πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι οι πληροφορίες ήταν ορθές, τον ρώτησα να υπάρχει κάποιο άλλο παράνομο υλικό, όπως επί παραδείγματι κάποιο όπλο. Με ενημέρωσε ότι υπήρχαν χρήματα. Έχοντας στα χέρια μου μια σακούλα με διάφορα αντικείμενα του ενώ ήμουν στην εξώπορτα του διαμερίσματος προκειμένου να καλέσω ενισχύσεις για να έρθουν να συνδράμουν το έργο μας, και ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν απόλυτα συνεργάσιμος, μας ενημέρωσε ότι μπορούσαμε να κρατήσουμε τα χρήματα, προκειμένου να μην καταλήξει στη φυλακή. Πανικοβληθήκαμε και κατεβήκαμε στην κύρια είσοδο. Δεν περιμέναμε μια τέτοιου είδους εξέλιξη.

Ο Κ., άρχισε να φωνάζει ότι είμαστε κλέφτες, ενώ ήμασταν με χρήματα. Ο πανικός μου μεγιστοποιήθηκε, αφού πίστεψα, ότι πρόκειται για συνεργούς του, οι οποίοι είχαν έρθει να συναλλαχθούν μαζί του. Αμέσως, μόλις λίγα μέτρα παρακάτω, καλύφθηκα και αμέσως πήρα το κινητό μου, για να καλέσω ενισχύσεις. Εκείνη την στιγμή, μια ομάδα ΔΙΑΣ, μας προσέγγισε, τους δήλωσα την ιδιότητα μου, τους δήλωσα ότι “αυτός με την βερμούδα” είναι εγκληματίας».

Αποδέχθηκαν την προσφορά

Από την πλευρά του ο 37χρόνος φερόμενος συνεργός του αστυνομικού υποστήριξε, επίσης, ότι συγγενικό του πρόσωπο τον ενημέρωσε ότι ο καταγγέλλοντας έχει στο σπίτι του ινδική κάνναβη. Στη συνέχεια το είπε στον φίλο του αστυνομικό με τον οποίο «αποφάσισαν να μεταβούν στην οικία του». Εκεί όπως περιγράφει «ο αστυνομικός έδειξε στον καταγγέλλοντα το αστυνομικό του σήμα, το οποίο απεδείκνυε την ιδιότητα του και εγώ ισχυρίστηκα ότι δήθεν είμαι αστυνομικός, εισήλθαμε στην οικία του». Αντίθετα για το τι διημείφθη ανάμεσα στους δύο κατηγορούμενους και στον επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του τελευταίου, ο 37χρονος δίνει άλλη εκδοχή. «Όταν λοιπόν βρήκαμε τις ναρκωτικές ουσίες, όπως ακριβώς είχα πληροφορηθεί, γνωστοποιήσαμε στον καταγγέλλοντα ότι λόγω αυτής της έκνομης δραστηριότητας του, θα έπρεπε να του αποδοθούν κατηγορίες. Τότε, εκείνος προκειμένου να αποφύγει οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή, σχετικά με τα ναρκωτικά, τα οποία είχαμε εντοπίσει μας προσέφερε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο είχε κρυμμένο στην ηλεκτρική σκούπα. Με την προσφορά σε εμάς αυτού του ποσού, αιφνιδιαστήκαμε και δυστυχώς δεν καταφέραμε να απορρίψουμε την προσφορά του, η οποία ήταν αρκετά δελεαστική και για τους δύο. Αποδεχθήκαμε τα χρήματα και αποχωρήσαμε από την οικία του. Κατά την αποχώρηση μας ο καταγγέλλων βρήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να φωνάζει ότι τον κλέψαμε. Εμείς καθώς είχαμε λάβει τα χρήματα, τα οποία μας έδωσε και ακούγοντας εκείνον να φωνάζει δυνατά, αρχίσαμε να τρέχουμε και ο συγκατηγορούμενος μου τότε απέρριψε τη σακούλα, την οποία είχε πάρει μαζί του και η οποία ανευρέθη στην οδό Αγροναυτών οδός 21. Στη συνέχεια αστυνομικοί οι οποίοι είχαν κληθεί μας συνέλαβαν».

Προϊόν παραπλάνησης η κατηγορία

Ο δικηγόρος του 37χρόνου, Αλέξης Κούγιας, μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα επισήμανε «λόγω πιθανώς παραπλανήσεως του εισαγγελέα που άσκησε την δίωξη τώρα κυκλοφορεί ελεύθερος ένας έμπορος ναρκωτικών».

Ο δικηγόρος του αστυνομικού, Ηλίας Σιδέρης, επισήμανε, «αποδείχθηκε ενώπιον της ανακρίτριας ότι οι κατηγορίες δεν ισχύουν και αφέθηκαν και οι δύο κατηγορούμενοι ελεύθεροι».

Σε ανακοίνωση του ο κ. Κούγιας ανέφερε:

«Μετά από ανακριτική διαδικασία πολλών ωρών διαπιστώθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι ουδέποτε τέλεσαν το αδίκημα της ληστείας, αλλά τα μόνα αδικήματα, τα οποία είχαν διαπράξει και τα οποία ομολόγησαν, ήταν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής για τον εντολέα μας, ο οποίος μιμήθηκε τον αστυνομικό, για να βοηθήσει τον φίλο του πραγματικό αστυνομικό, ώστε να συλληφθεί ο έμπορος ναρκωτικών που προμήθευε ναρκωτικά και κατέστησε τοξικομανή τον πρώτο εξάδελφο του εντολέα μας, και το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, το οποίο ομολόγησε ο νεαρός αστυνομικός.

Επειδή και τα δύο αδικήματα τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος, αμφότεροι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα και είναι βέβαιο ότι η 4η Ειδική Ανακρίτρια τις επόμενες ημέρες θα διορθώσει τη λανθασμένη ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του δήθεν ληστευθέντος εμπόρου ναρκωτικών και θα του αποδώσει την κατηγορία της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών, κατηγορία, η οποία εντελώς λανθασμένα και παρά τις αντίθετες διαπιστώσεις της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, είχε αποδοθεί στους δύο κατηγορουμένους».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ