Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Ελεύθερος ο δήμαρχος Πικερμίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελεύθερος ο δήμαρχος Πικερμίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

 

Ελεύθερος χωρίς όρους, αφέθηκε σήμερα μετά την ολοκλήρωση της απολογίας για την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, που κατέληξε σε εθνική τραγωδία ο δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς.

Πρόκειται για έναν εκ των συνολικά 20 εμπλεκομένων στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς τον Ιούλιο του 2018, στο Μάτι με τους 102 νεκρούς συνανθρώπους μας, τους δεκάδες τραυματίες και τις ανυπολόγιστες καταστροφές σε περιουσίες και στο φυσικό περιβάλλον.

Ο δήμαρχος, απολογήθηκε στον ανακριτή που χειρίζεται την ογκωδέστατη δικογραφία για την υπόθεση, Αθανάσιο Μαρνιέρη που χειρίζεται τη σχετική δικογραφία και φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκλησης σωματικών βλαβών από αμέλεια, που του αποδίδονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Θύμα και ο ίδιος της πύρινης λαίλαπας

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ο δήμαρχος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι «καταθέσαμε σε μία διαδικασία που χάθηκαν φίλοι, συγγενείς, γείτονες. Είμαστε εδώ για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Στόχος μας είναι αυτός, μόνο η αποκάλυψη της αλήθειας. Κάναμε ότι ήταν υπηρεσιακώς υπεύθυνο και ανθρωπίνως δυνατό».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Θρασύβουλος Κονταξής πρόσθεσε ότι «αυτές είναι ώρες ευθύνης και περισυλλογής. Ο κ. Μπουρνούς και η οικογένεια του υπήρξαν θύματα, κάηκε το σπίτι του. Στο πλαίσιο της ανάκρισης γίνεται αγωνιώδης προσπάθεια να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Υπενθυμίζεται, ότι για την ίδια υπόθεση απολογήθηκε πριν από λίγες μέρες ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης ο οποίος αφέθηκε επίσης ελεύθερος αλλά του επιβλήθηκε εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ