Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023

Γιατρός «μαϊμού»: Θα έχτιζε κλινική του… Βατικανού στην Γλυφάδα, «διόριζε» και «μετέθετε» στρατιωτικούς – Πως φέρεται να εξαπάτησε τον Δημ. Κοντομηνα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιατρός «μαϊμού»: Θα έχτιζε κλινική του… Βατικανού στην Γλυφάδα, «διόριζε» και «μετέθετε» στρατιωτικούς – Πως φέρεται να εξαπάτησε τον Δημ. Κοντομηνα

Εκτός από το Άγιον Όρος η χάρη … του ψευτογιατρού έφτασε μέχρι το Βατικανό απ’ όπου πήρε της ευλογία του Πάπα για την κατασκευή κλινικής στη Γλυφάδα! Τελειωμό δεν έχουν τα παραμύθια του τσαρλατάνου απατεώνα… γιατρού άνευ χαρτοφυλακίου που εξαπατούσε ασθενείς έναντι αδράς αμοιβής. Δεκατρείς μήνες αναζητούσαν το «φάντασμα» του οι αστυνομικοί μετά από τις καταγγελίες σε μηνυτήρια αναφορά δικηγόρου δύο θυμάτων – ασθενών του. Ένα ονοματεπώνυμο μόνο γνώριζαν οι αστυνομικοί και οι έρευνες τους οδηγούνταν σε αδιέξοδο. Αν και ο ίδιος ο 47χρονος λάμβανε μέτρα προστασίας από ενδεχόμενη παρακολούθηση από τους αστυνομικούς, ποτέ δεν φαντάστηκε ότι το οπισθόφυλλο της επιταγής με το δισύλλαβο επώνυμο του και στη συνέχεια το ίδιος το σχολικό που μεταφέρει τα παιδιά, θα έφερναν τους αστυνομικούς στην εξώπορτα του σπιτιού του.

Για την ακρίβεια στην είσοδο της βίλας του, την οποία απέκτησε μεταμφιεζόμενος κυρίως ως γιατρός, άλλοτε ως πιλότος που «έλυνε» και «έδενε» σε διορισμούς και μεταθέσεις και άλλοτε ως πράκτορας της CIA που θα έφερνε κινέζους επενδυτές.

Και ενώ οι αποκαλύψεις για τη δράση του συνεχίζονται οι αστυνομικοί τις τελευταίες ώρες δέχθηκαν δύο τηλεφωνήματα από άτομα που ίσως έπεσαν στα δίχτυα του 47χρονου και δεν αποκλείουν με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας του να βρεθούν και άλλοι άνθρωποι που έκαναν το λάθος να τον εμπιστευτούν. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής καλεί από χθες όσους γνωρίζουν στοιχεία για τη δράση του γιατρού να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Εξαπάτησε επιχειρηματία

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 47χρονος μαζί με συνεργούς, κατάφερε να εξαπατήσει και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά και να του αποσπάσει 52 εκατομμύρια ευρώ διότι είχε, δήθεν, στην κατοχή του αρχεία της CIA και θα του πωλούσε δορυφορικά συστήματα. Ο επιχειρηματίας κατέθεσε αγωγή σε βάρος του και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου «εμφανίστηκε στον Κοντομηνά ως πράκτορας της CIA που του υποσχέθηκε ότι θα του φέρει επενδυτές από την Κίνα. Μέχρι και αεροπλάνο πλήρωσε, με λεφτά φυσικά του Κοντομηνά, να έρθει αεροπλάνο ναυλωμένο να φέρει επενδυτές από την Κίνα», είπε ο δημοσιογράφος επιβεβαιώνοντας το περιστατικό εξαπάτησης του Κοντομηνά που εκκρεμεί στα δικαστήρια.

Το προφίλ του καλοκάγαθου γιατρού

Παρίστανε τον καλοκάγαθο και Θεοσεβούμενο γιατρό που ακόμα και παπάδες τον σύστηναν στους πιστούς που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, τους οποίους στην συνέχεια έπειθε να σταματήσουν την αγωγή που τους είχαν δώσει οι κανονικοί γιατροί και να συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά του καρκίνου με βότανα και μαντζούνια.

Ακόμα και όταν έβλεπαν ότι η κατάσταση της υγείας τους επιδεινωνόταν αντί να καλυτερεύει από την 6μηνη θεραπεία που εφάρμοζε ο κατηγορούμενος, τον παράταγαν και απομακρύνονταν γιατί πίστευαν ότι είχαν πέσει σε κακό γιατρό και όχι σε απατεώνα γιατρό! Σήμερα δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο ανάλγητος μπορεί να αποδειχθεί ένας άνθρωπος που εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο για το χρήμα που τους απομυζούσε κανονικά, καταφέρνοντας να εξαπατήσει ακόμα και τους αληθινούς συναδέρφους του, τους γιατρούς! Η παρατηρητικότητα ενός εξ αυτών σε ιδιωτική κλινική που για να τον τσεκάρει τι πουλιά πιάνει μέσα στο χειρουργείο, επαληθεύτηκε όταν κατά τη διάρκεια επέμβασης τον είδε να κάνει κινήσεις που απαγορεύονται ρητώς και δια ροπάλου.

Σκούπισε με το αποστειρωμένο γάντι το μέτωπο του και ο χειρούργος του ζήτησε να απομακρυνθεί από το χειρουργείο.

Πως τον συνέλαβαν

Όταν τα στελέχη του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων μαζί με τον εισαγγελέα χτύπησαν το κουδούνι, τους άνοιξε χωρίς καμία αντίρρηση. Ήταν πεπεισμένος ότι θα διωχθεί μόνο για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, γι’ αυτό ήταν ήρεμος και άνετος όταν πήγαν σπίτι του για να τον συλλάβουν. Όταν κατάλαβε ότι η κατηγορία περιλαμβάνει και ανθρωποκτονία σάστισε για λίγο. Προσπάθησε, μάλιστα, να εξαπατήσει και τους αστυνομικούς παριστάνοντας τον φιλάνθρωπο. «Εγώ βοηθάω τον κόσμο. Όποιος δεν έχει χρήματα, του δίνω τα φάρμακα δωρεάν. Διευκολύνω κόσμο. Μπορώ να πληρώσω εγώ τα φάρμακα και να μου δώσει τα χρήματα, όταν έχει».

Τον περασμένο Απρίλιο μαθαίνουν για μία επιταγή, η οποία είχε ως οπισθογραφή το όνομα με το οποίο παρουσιαζόταν στους καταγγέλλοντες. Έτσι πλήρωσε τα δίδακτρα στο ιδιωτικό δημοτικό σχολείο για τα δύο παιδιά του. Δεν ήταν καθόλου εύκολος ο εντοπισμός του από τις αστυνομικές αρχές, αφού δεν υπήρχε πουθενά, ούτε στην εφορία, ούτε ήταν δικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού, ούτε διέθετε προφίλ στο διαδίκτυο.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σχολείο των παιδιών του, τα εντόπισαν από το δισύλλαβο επίθετο, ακολούθησαν το σχολικό που τους οδήγησε στο σπίτι του Κορωπίου. Εκεί έκρυβε καλά το ψέμα του, μέσα στα πλούτη που του πρόσφερε η παράνομη δράση του και στο οποίο δεν δεχόταν ποτέ επισκέψεις. Για ενάμιση μήνα, που οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το σπίτι του, δεν είδαν καμία κοινωνική συναναστροφή.

Η κλινική του Βατικανού

Σύμφωνα με στοιχεία και καταθέςεις που έχουν λάβει οι αρχές ο 47χρονος φέρεται να είχε πείσει γιατρό πως θα τον κάνει διευθυντή σε κλινική στη Γλυφάδα που θα έχτιζε το Βατικανό! Επίσης, φέρεται να τον είχε πείσει ότι θα μεσολαβούσε, ώστε ο γιατρός να μετακληθεί στην ελληνική αστυνομία. Γι’αυτό το λόγο μάλιστα ο κανονικός γιατρός είχε αγοράσει μέχρι και στολή Ταξιάρχου ενώ ο 47χρονος του είχε φέρει και ένα ξίφος για την ορκωμοσία! Ακόμα ένας γιατρός που εργαζόταν σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο και του οποίου η μητέρα ήταν ασθενής τον εμπιστεύθηκε. Πληροφορήθηκε μάλιστα από συνάδελφό του που υπηρετεί στο ΕΣΥ ότι υπάρχει ένας διαπρεπής επιστήμονας που χρησιμοποιεί κοκτέιλ φαρμάκων. Παρήγγειλε τα σκευάσματα έναντι 700 ευρώ και στη συνέχεια γνωρίστηκε με τον 47χρονο, ο οποίος συχνά πυκνά πήγαινε για εξετάσεις τα θύματά του στο συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ