Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

«Γκολ» στην συνεπιμέλεια με τους Ενεργούς Μπαμπάδες

"Κάθε παιδί έρχεται στον κόσμο από δύο γονείς, και δικαιούται να τους έχει, ανεξάρτητα του εάν συνδέονται μεταξύ τους με κάποιο νομικό δεσμό" επισημαίνει η οργάνωση "Ενεργοί Μπαμπάδες".

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Γκολ» στην συνεπιμέλεια με τους Ενεργούς Μπαμπάδες

Το… τιμημένο σηκώνουν οι Ενεργοί Μπαμπάδες, που στην περίπτωσή τους δεν είναι άλλο από τα παιδιά τους. Στο πλαίσιο διαδικτυακής καμπάνιας προκειμένου να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τον στόχο της κοινής ανατροφής, του ίσου χρόνου και με τους δύο γονείς και της εναλλασσόμενης κατοικίας για την προστασία της ψυχικής υγείας των παιδιών όταν οι γονείς τους έχουν χωρίσει, έβγαλαν στη «σέντρα» τον Γιώργο Καραγκούνη.

 

Στο νέο σποτ που δημιούργησαν ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος το 2004, στο μήνυμά του τονίζει πως τα παιδιά έχουν δύο γονείς και έχουν δικαίωμα και ανάγκη να μεγαλώσουν και με τους δύο ακόμη κι αν έχουν χωρίσει.

«Βάζουμε τέλος στην αποκλειστική επιμέλεια. Το παιδί δεν ανήκει σε κανέναν γονιό. Οι γονείς ανήκουν στο παιδί» τονίζει ο διεθνής ποδοσφαιριστής και καταλήγει: «Η κοινωνία οφείλει να σκοράρει στη διασφάλιση των παιδικών δικαιωμάτων και στην ευημερία των μελλοντικών γενεών».

 

Και όπως τονίζει η οργάνωση Ενεργοί Μπαμπάδες «συνεπής στο έργο και την αποστολή μας για εμπέδωση του μηνύματος της αναγκαιότητας για την μεταρρύθμιση του δικαίου των σχέσεων γονέων και τέκνων, προς την κατεύθυνση της κατά τεκμήριο νόμου ισότητας των γονέων ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους έναντι των παιδιών τους, η ΑΚΜΕ «Ενεργοί Μπαμπάδες για τα

  δικαιώματα του Παιδιού» εξακολουθεί να συγκεντρώνει τις φωνές επωνύμων, αναγνωρίσιμων, ευαισθητοποιημένων Ελλήνων από όλους τους χώρους».

 

Και καταλήγει: «Κάθε παιδί έρχεται στον κόσμο από δύο γονείς, και δικαιούται να τους έχει, ανεξάρτητα του εάν συνδέονται μεταξύ τους με κάποιο νομικό δεσμό. Στην γονική αγάπη δεν υπάρχουν αντίπαλες «ομάδες», μα το κοινό ενδιαφέρον των γονέων για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών τους. Η νομιμότητα, η θεωρία των ατομικών δικαιωμάτων, η επιστήμη και η απτή πραγματικότητα επιτάσσουν την θέσπιση της Συνεπιμέλειας, του ίσου χρόνου μεταξύ των γονέων και της εναλλασσόμενης κατοικίας.».

 

Δείτε το σποτ:

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ