Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Καραμανλής: Συζητάμε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καραμανλής: Συζητάμε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Το σχέδιο για την ομαλή επαναφορά των λεωφορείων και του μετρό στην κανονικότητα είναι ήδη δρομολογημένο, καθώς πρόκειται να αυξηθεί ο στόλος των οχημάτων, αλλά και να μειωθούν οι χρονοαποστάσεις των συρμών, δήλωσε σε συνέντευξή του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επόμενη μέρα «έτσι ώστε να τηρούνται όλοι οι αυστηροί κανόνες για την υγεία των πολιτών», ενώ επιβεβαίωσε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς συζητείται με το Υπουργείο Υγείας.

«Θα είμαστε προσεκτικοί στην επόμενη ημέρα»

Ο υπουργός επανέλαβε πως το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει λάβει αυτή τη στιγμή όλα τα κατάλληλα μέτρα έτσι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, επισημαίνοντας πως γίνονται όλες οι απαραίτητες απολυμάνσεις, έχουν ληφθεί μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, όπως η είσοδος των επιβατών από την πίσω πόρτα, αλλά και η μείωση κατά 50% των επιβατών μέσα στα λεωφορεία.

Σύντονα ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επίσης, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η επιβατική κίνηση, αλλά και οι συνθήκες λόγω της νόσου Covid-19, κυκλοφορούν στην Αθήνα 550 από τα περίπου 1.000 λεωφορεία. Εξήγησε πως ο λόγος που δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν, και υπό κανονικές συνθήκες, περισσότερα από 1.000 λεωφορεία, είναι ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου ο οποίος είναι τα 16 έτη.

«Δυστυχώς επί πέντε χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση δεν φρόντισε ούτε για την στοιχειώδη συντήρηση του στόλου, αλλά ούτε και για την ανανέωση του με καινούργια, φιλικά προς το περιβάλλον, λεωφορεία» σχολίασε. «Σύντομα στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα δούμε ηλεκτρικά και φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία» είπε και πρόσθεσε πως ο διαγωνισμός θα είναι έτοιμος τους επόμενους μήνες.

Κομβικός ο ρόλος των μεγάλων project υποδομών στην οικονομία

Κομβικό ρόλο για την επανεκκίνηση της οικονομίας την επόμενη ημέρα θα παίξουν τα μεγάλα project υποδομών δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνοντας πως το υπουργείο έχει ήδη σχεδιάσει μεγάλες επενδύσεις, ύψους 13 δισ. ευρώ, όπως ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος, ο Ε65, το Flyover στη Θεσσαλονίκη, έργα τα οποία θα δώσουν μεγάλο πολλαπλασιαστή στην οικονομία.

Για την υπόθεση των voucher

Ο Κ. Καραμανλής ανέφερε πως «η κυβέρνηση χειρίστηκε όλη την κρίση με μεγάλη επιτυχία. Έγινε μια αστοχία στο θέμα των vouchers, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Οι επιστήμονες θα πάρουν τα χρήματα που πρέπει να πάρουν και πάμε και ένα βήμα παραπέρα, με εντολή του ιδίου του πρωθυπουργού, για να γίνει έλεγχος στα ΚΕΚ στα όποια όλοι γνωρίζουμε ότι υπήρχαν παθογένειες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ