Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021

Κούγιας: “Απάνθρωπος αυτός που μαχαίρωσε το σκυλάκι στη Νίκαια – Δεν αναλαμβάνω την υπεράσπισή του”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κούγιας: “Απάνθρωπος αυτός που μαχαίρωσε το σκυλάκι στη Νίκαια – Δεν αναλαμβάνω την υπεράσπισή του”

Ακραία αντικοινωνική προσωπικότητα χαρακτηρίζει εμμέσως, πλην σαφώς ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας τον καθηγητή που μαχαίρωσε το σκυλάκι στη Νίκαια και σε μία προσωπική του δήλωση εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε την υπεράσπισή του.

Μάλιστα, τονίζει ότι εάν υπήρχε δικαίωμα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας εναντίον του, θα προσφερόταν να το κάνει δωρεάν. Αν και αναγνωρίζει πως κάθε συνάνθρωπος μας δικαιούται υπεράσπισης ακόμη και για το πιο σκληρό έγκλημα, ο κ. Κούγιας στη συγκεκριμένη υπόθεση διέκρινε ότι η συμπεριφορά του καθηγητή δεν διαφέρει από τα άγρια ζώα που λειτουργούν με το ένστικτο.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κούγια

Δεν συνηθίζω επί όλες αυτές τις δεκαετίες που ασκώ το λειτούργημά μου να δημοσιοποιώ σε ποιες υποθέσεις μέχρι σήμερα όλες αυτές τις δεκαετίες έχω αρνηθεί να προσφέρω τις υπηρεσίες μου.

Το κάνω σήμερα, γιατί θέλω να δώσω ένα μήνυμα με όση αξία έχει όταν προέρχεται από εμένα.

Μου ζητήθηκε πριν από λίγη ώρα να τον υπερασπιστώ ο απάνθρωπος αυτός συνάνθρωπός μας που μαχαίρωσε το ανυπεράσπιστο σκυλάκι στην Νίκαια.

Του αρνήθηκα κατηγορηματικά, παρά το ότι πιστεύω και το έχω κάνει πράξη ότι ο κάθε συνάνθρωπός μας δικαιούται υπερασπίσεως, ακόμη και για το πιο σκληρό έγκλημα.

Το να μαχαιρώνεις όμως το μεγαλύτερο φίλο του ανθρώπου, το σκύλο, και μάλιστα με μαχαίρι, δείχνει ότι είσαι μια ακραία αντικοινωνική προσωπικότητα που δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον άνθρωπο να διαφέρει από τα άγρια ζώα που λειτουργούν μόνο με το ένστικτό τους για να επιβιώσουν.

Δυστυχώς για το αδίκημα αυτό δεν υπάρχει δικαίωμα παραστάσεως προς υποστήριξη της κατηγορίας, διότι θα προσφερόμουν να παραστώ δωρεάν.

Αθήνα, 16/10/2020

Με εκτίμηση και σεβασμό

Αλέξιος Κούγιας

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ