Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Με δικαστική απόφαση το τραγούδι «Απομακρυνθήκαμε» ανήκει στον πρόωρα χαμένο Παντελίδη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Με δικαστική απόφαση το τραγούδι «Απομακρυνθήκαμε» ανήκει στον πρόωρα χαμένο Παντελίδη

Στον αδικοχαμένο τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη ανήκει η έμπνευση του τραγουδιού «Απομακρυνθήκαμε» το οποίο παρουσίαζε και ερμήνευε ως δικό του ο τραγουδιστής Σπύρος Μακρής.

Η οικογένεια Παντελίδη που είναι οι κληρονόμοι των πνευματικών δικαιωμάτων του αείμνηστου τραγουδιστή, κέρδισε την δικαστική αντιδικία που είχε με τον τραγουδιστή Σπύρο Μακρή που χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Σπύρος, ο οποίος σύμφωνα με τη δικηγόρο τους είχε σκοπό να σφετεριστεί το τραγούδι, έκανε δημόσιες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, όπου το ερμήνευε και το παρουσίαζε σαν δικό του τραγούδι από τον Ιανουάριο 2019.

Με απόφαση Ασφαλιστικών μέτρων (υπ Αριθμ 6139/ 2019) του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δικαιώθηκε η οικογένεια Παντελή Παντελίδη για τον υφαρπαγή του τραγουδιού του Παντελή Παντελίδη «Απομακρυνθήκαμε». Μέσω της πληρεξούσιας δικηγόρο τους Έλλη Γ. Ρούσσου, στράφηκαν κατά του τραγουδιστή Σπύρου  Μακρή, με την από 31-1-2019 αίτησή τους ασφαλιστικών μέτρων, για την προστασία της πατρότητας του μουσικού έργου του Παντελή Παντελίδη, ώστε να απαγορευθεί η κάθε χρήση/εκμετάλλευση αυτού του τραγουδιού από το  Σπύρο  Μακρή. Ο  Σπύρος Μακρής, μετά την επίδοση της αίτησης  ασφαλιστικών μέτρων σε αυτόν από την  οικογένεια Παντελίδη,   κατέθεσε την από 14-2-2019 αίτηση ασφαλιστικών όπου ισχυριζόταν ότι το τραγούδι δήθεν είναι δικό του ζητούσε να μην το χρησιμοποιεί η οικογένεια Παντελή Παντελίδη (!).

Οι δύο αιτήσεις συνεκδικάστηκαν την 17η Απριλίου 2019  και το δικαστήριο  με την 6139/ 2019 δικαστική απόφαση, απαγόρευσε    στο Σπύρο  Μακρή  να χρησιμοποιεί/εκμεταλλεύεται καθ οιονδήποτε τρόπο το τραγούδι  του Παντελή Παντελίδη «Απομακρυνθήκαμε» και απέρριψε τη δική του αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Σύμφωνα πάντα με ανακοίνωση της δικηγόρου της οικογένειας ο ίδιος τραγουδιστής Σπύρος  Μακρής, μετά την αίτηση που κατέθεσε η οικογένεια Παντελίδη εναντίον του, ανάρτησε στο Facebook στην σελίδα του υβριστικό και συκοφαντικό δημοσίευμα κατά της οικογένειας Παντελή Παντελίδη,  για το οποίο η οικογένεια έχει προσφύγει  στην ποινική δικαιοσύνη για την απόδοση των ποινικών ευθυνών του

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ