Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2020

Μήνυση σε βάρος της ψυχολόγου θα καταθέσει ο ηθοποιός Γ. Καρκάς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μήνυση σε βάρος της ψυχολόγου θα καταθέσει ο ηθοποιός Γ. Καρκάς

Mε καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε και σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη για την γνωστή υπόθεση βιασμού οδηγού ταξί με κατηγορούμενο τον ηθοποιό Γιώργο Καρκά.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό του καταγγελλόμενου βιασμού φέρεται να έγινε το Νοέμβριο του 2018 και για το οποίο ο ηθοποιός έχει προφυλακιστεί.

Ο τεχνικός σύμβουλος της πολιτικής αγωγής ψυχίατρος Ορέστης Γιωτάκος, κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο καθώς έχει εξετάσει, όπως είπε, δυο φορές τον οδηγό ταξί, και σύμφωνα με την επιστημονικη του εξήγηση “ο παθών έχει αρκετά συμπτώματα του μετατραυματικού συνδρόμου και του συνδρόμου ανάκλησης γεγονότων”.

Ακόμη ο κ. Γιωτακος ανέφερε πως ο νεαρός οδηγός ταξί επαναβιώνει πολλές φορές μέσα στην ημέρα γεγονότα που τον καθιστούν μη λειτουργικό.

“Τα συμπτώματα αυτά είναι αποτέλεσμα των σκηνών που θυμάται, της σεξουαλικής κακοποίησης” τόνισε ο ψυχίατρος σημειώνοντας πως το θύμα είναι ακόμη και σήμερα ανίκανο προς εργασία.

Ο μάρτυρας επισήμανε ακόμη στην κατάθεσή του: “Έχουμε ένα κενό μνήμης από τις ουσίες και ένα κενό μνήμης από το μετατραυματικό σύνδρομο. Τα συμπτώματα που αναφέρει (ο παθών) παραπέμπουν σε συμπτώματα μετατραυματικού σοκ. Δεν μπορεί να είναι τόσο καλός ηθοποιός. Αυτή την περίοδο αναβιώνει στιγμές και φοβάται ότι θα του συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο όταν πάρει μια νέα κούρσα. Γι’ αυτό δεν μπορεί να εργαστεί προς το παρόν. Του έχω χορηγήσει αγωγή για να μπορεί να κοιμάται. Έχει κενά μνήμης. …Απορώ πως οδήγησε εκείνο το βράδυ μέχρι το νοσοκομείο”.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή αμφισβήτησε την κατάθεση του μάρτυρα, υποστηρίζοντας πως ο νεαρός οδηγός ταξί έχει κάνει από τον Ιανουάριο του 2019 επανέναρξη στην εφορία ως επαγγελματίας αυτοκινητιστής.

Με την έναρξη της δίκης ο κατηγορούμενος ηθοποιός γνωστοποίησε στο δικαστήριο ότι θα καταθέσει μήνυση σε βάρος της ψυχολόγου Χρ. Αντωνοπούλου για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης σε βάρος του για το περιεχόμενο της κατάθεσης της περί σοδομαζοχιστικων συμπεριφορών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ