Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Novartis: O Μανιαδιάκης «κουμπώνει» σε όσα λέει ο Αγγελής για «αρον- άρον δίωξη πολιτικών»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Novartis: O Μανιαδιάκης «κουμπώνει» σε όσα λέει ο Αγγελής για «αρον- άρον δίωξη πολιτικών»

O Νικ. Μανιαδάκης, καθηγητής Δημόσιας Υγείας, από προστατευόμενος μάρτυρας, βρέθηκε κατηγορούμενος στην υπόθεση Noavartis σε ένα βράδυ. Όταν συνέβη, για λόγους που είναι γνωστοί και σε χρόνο που είναι γνωστός, πρόλαβε να πει κάποια πράγματα που τότε φάνηκαν από αδιανόητα έως  «περίεργα». Τι είπε τότε- προ ενός έτους-  ο Μανιαδάκης; Πως ουσιαστικά άλλαξε το καθεστώς και βρέθηκε κατηγορούμενος γιατί αρνήθηκε να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα.

Αν ήταν μόνο όσα έλεγε ο ίδιος θα μπορούσε να πει κανείς ότι ουσιαστικά προσπαθεί να αυτοπροστατευθεί. Όμως τα πράγματα  είναι πλέον διαφορετικά και η κατάθεση Μανιαδάκη, που είχε μιλήσει και δημόσια για όλα αυτά, έχει πλέον ειδική αξία δεδομένου:

-Ότι πλέον τα καταθέτει επισήμως στους εισαγγελείς  που διενεργούν ανάποδη έρευνα για «στήσιμο» στην υπόθεση

-ότι πολλά από όσα φέρεται να έχει καταθέσει, κουμπώνουν με όσα έχει γράψει σε αναφορές του ο πρώην επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής «περί στοχευμένης έρευνας για άρον άρον διώξεις πολιτικών προσώπων».

Εν ολίγοις εδώ ο Μανιαδάκης έχει πει – σε γενικές γραμμές- όσα λίγο αργότερα περιέγραψε επισήμως ενας ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός και μάλιστα ένα πρόσωπο που είχε σχέση με την έρευνα ,αφού ήταν επόπτης των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς.

Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα – και με βάση την χρονική διάρκεια των 5 ωρών της παρουσίας του στο εισαγγελικό γραφείο- πως η κατάθεση αξιολογείται ως εξαιρετικά σημαντική. Και προφανώς θα πυροδοτήσει εξελίξεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ