Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Οι δικηγόροι του Παπαγγελόπουλου κατηγορούν κυβέρνηση και ΝΔ για παρέμβαση στο έργο της προανακριτικής αλλά και της Δικαιοσύνης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι δικηγόροι του Παπαγγελόπουλου κατηγορούν κυβέρνηση και ΝΔ για παρέμβαση στο έργο της προανακριτικής αλλά και της Δικαιοσύνης

Για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωώτητας στο πρόσωπο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, εκ μέρους της Κυβέρνησης αλλά και της “Νέας Δημοκρατίας” καταγγέλλουν οι συνήγοροι υπεράσπισης του, Δημήτρης και Λύδα Τσοβόλα, οι οποίοι κατηγορούν, κυβερνών κόμμα και Κυβέρνηση ότι “υποκαθιστά τη Δικαιοσύνη”, και παρεμβαίνει στο έργο της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής. “Η Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση κατηγορεί αβάσιμα και αναπόδεικτα τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για μυστικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, και αυτοί με τον πιο πανηγυρικό (δημόσιο) τρόπο παρεμβαίνουν στα θεσμικά Δικαστικά Όργανα και στην προανακριτική” χαρακτηριστικά αναφέρουν οι συνήγοροι του πρώην υπουργού στην δήλωση τους.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση τους οι δύο δικηγόροι αναφέρουν επί λέξη:`

“Με αφορμή τις αλλεπάλληλες δηλώσεις – Δελτία Τύπου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και της Νέας Δημοκρατίας, που έγιναν μετά από τις καταθέσεις μαρτύρων στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής  εξέτασης, οι ανωτέρω συνήγοροι υπεράσπισης του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Η Κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία, πριν αλέκτωρ λαλήσει αναίρεσαν τον εαυτό τους, αποκαλύπτοντας πανηγυρικά ότι η δίωξη του Παπαγγελόπουλου είναι πολιτική και όχι ποινική. Συγκεκριμένα , ενώ η Κυβέρνηση είχε δηλώσει στην Ολομέλεια της Βουλής ότι δεν συμμετείχε στην συζήτηση της πρότασης των Βουλευτών της Ν. Δ., γιατί δήθεν δεν ήθελε να επηρεάσει την διαδικασία και του Βουλευτές, τώρα επικαλούμενη , τελείως παράνομα και αυθαίρετα, τις απόρρητες καταθέσεις των τελευταίων μαρτύρων, «εξέδωσε καταδικαστική απόφαση» υποκαθιστώντας την Δικαιοσύνη και παραβιάζοντας και το τεκμήριο της αθωότητας. Το ίδιο έκανε χθες και η Νέα Δημοκρατία, παρεμβαίνοντας σαφώς και ανεπίτρεπτα στο έργο της Κοινοβουλευτικής Προκαταρκτικής Επιτροπής, της Ολομέλειας της Βουλής  και της Δικαιοσύνης.

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμω δεν εκράτεις. Η Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση κατηγορεί αβάσιμα και αναπόδεικτα τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για μυστικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, και αυτοί με τον πιο πανηγυρικό (δημόσιο) τρόπο παρεμβαίνουν στα θεσμικά Δικαστικά Όργανα (Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφούλη που διενεργούν προκαταρκτική εξέταση) καθώς και στην Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής που λειτουργούν ως Εισαγγελικά Όργανα.

Αυτή η απαράδεκτη και παράνομη συμπεριφορά της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτει και την προσπάθειά τους να παραπλανήσουν τους Έλληνες πολίτες, με την δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, επειδή μέχρι σήμερα δεν προέκυψε κανένα σοβαρό συγκεκριμένο στοιχείο που να δικαιολογεί την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου για τις πράξεις που αποφάσισε η πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής (Ν. Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ). Με τέτοιες όμως παράνομες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και επικοινωνιακές πρακτικές, δεν αναβαθμίζεται ο θεσμός της Δικαιοσύνης, ούτε καταξιώνονται οι δικαστικές λειτουργίες της Βουλής που προβλέπονται στο άρθρο 86 του Συντάγματος και στο νόμο περί ευθύνης των Υπουργών. Τελικά η αλήθεια θα λάμψει πολύ  γρήγορα όταν δημοσιοποιηθούν ολόκληρες οι καταθέσεις των εξετασθέντων  μαρτύρων, καθώς και τα έγγραφα που υπάρχουν στις δικογραφίες”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ