Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022

Παν. Παναγιωτόπουλος (εισαγγελέας Εφετών): ΟΧΙ στην “μετακόμιση” του Εφετείου Αθηνών στη Φυλακή του Ασπρόπυργου

Το βασικό σημείο κριτικής είναι η δημιουργία ενός ολόκληρου δικαστικού συγκροτήματος εντός των φυλακών και μακριά από το φυσικό χώρο των δικαστηρίων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παν. Παναγιωτόπουλος (εισαγγελέας Εφετών): ΟΧΙ στην “μετακόμιση” του Εφετείου Αθηνών στη Φυλακή του Ασπρόπυργου

Αιχμηρή παρέμβαση στο θέμα των νέων φυλακών και κυρίως στη λειτουργία εντός του νέου χώρου στον Ασπρόπυργο 7 δικαστικών αιθουσών κάνει ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Ο έμπειρος εισαγγελέας καλεί να ενώσουν οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί τις φωνές τους με τους δικηγόρους με αφορμή το άρθρο στο dikastiko.gr του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη.

Το βασικό σημείο κριτικής είναι βέβαια η δημιουργία ενός ολόκληρου δικαστικού συγκροτήματος εντός των φυλακών και μακριά από το φυσικό χώρο των δικαστηρίων.

Αναλυτικά αναφέρει ο κ.Παναγιωτόπουλος:

«Ας ενώσουμε κι εμείς τη φωνή μας μαζί με τους δικηγόρους και ας βροντοφωνάξουμε: ΟΧΙ πια δίκες σε χώρους φυλακών! ΟΧΙ δικαστικές αίθουσες (και μάλιστα 7;;;) μέσα στη νέα φυλακή που θα κατασκευαστεί στον Ασπρόπυργο! ΟΧΙ “υπηρεσία” τόσων πολλών δικαστών & εισαγγελέων, και αντιστοίχως δικηγόρων και γραμματέων, μέσα στη φυλακή! ΟΧΙ στην ‘μετακόμιση’ του Εφετείου Αθηνών στη Φυλακή του Ασπρόπυργου! ΟΧΙ, γιατί έτσι τραυματίζεται η δημοσιότητα! ΟΧΙ, γιατί έτσι διαμορφώνονται, ενώ δεν πρέπει, προκαταλήψεις από πολλές πλευρές! ΟΧΙ, γιατί, εν τέλει, δίκες μέσα σε φυλακές δείχνουν το νομικό πολιτισμό μιας χώρας, μιας δημοκρατίας!»

*Από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ