Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Πάνος Αλεξανδρής: Τι κάνει λοιπόν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης αυτές τις ημέρες;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πάνος Αλεξανδρής: Τι κάνει λοιπόν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης αυτές τις ημέρες;

Μια ανάρτηση με αρκετή δόση χιούμορ που εμπεριέχει, όμως, ένα πλέγμα δραστηριοτήτων στις οποίες αποδίδεται αυτές τις μέρες, έκανε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Πάνος Αλεξανδρής:

“Επειδή βλέπω σε ορισμένες αναρτήσεις, όχι μόνο δικηγόρων, αλλά ακόμη και μηχανικών ή εμπόρων ή ακόμη και συμπαθών άλλων επαγγελματιών, αναρτήσεις για το τι κάνει αυτές τις ημέρες ο ΓΓ στο Υπουργείο που είναι, με αρκετό χιούμορ θα σας ενημερώσω για να υπάρξει η σχετική διαφώτιση..

Λοιπόν σε αυτές τις ημέρες, διότι στις κανονικές, οι ώρες είναι πολύ περισσότερες, είμαι περίπου 8-9 ώρες στο Υπουργείο.. και μετά όσο χρειάζεται σπίτι.. ανεξάρτητα και από το αν ανήκω σε ομάδα «ευπάθειας»..

Συνεργάζομαι άριστα με τον Υπουργό και το γραφείο του για ένα σύνολο πολύπλοκων θεμάτων που αφορούσαν καταρχήν το κλείσιμο των δικαστηρίων και τώρα αφορούν την πολύ δυσκολότερη ανάστροφη κίνηση.. πως θα ανοίξουν σταδιακά.. ποια προβλήματα υπάρχουν από δεκάδες πρακτικά θέματα (φύλαξη, υγειονομικό υλικό χωροταξικές διαρθρώσεις, συνεννοήσεις με τον ΑΠ και όλες τις διοικήσεις μεγάλων πρωτοδικείων, ειρηνοδικείων και εφετείων για όλα τα θέματα της επόμενης ημέρας)…

Είμαι σε συνεχή επαφή με τον Πρόεδρο της Ολομέλειας δικηγορικών συλλόγων, αλλά και με όποιον πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου επιθυμεί, για όποιο λειτουργικό η νομοθετικό η και πρακτικό θέμα, λειτουργώ με προσωπικό ασφαλείας όχι μόνο τις υπηρεσίες του Υπουργείου που υπάγονται σε μένα αλλά και το ΤΑΧΔΙΚ που λειτουργεί με μικρής δυναμικότητας προσωπικό ασφαλείας.

Επίσης για να εγκριθεί πλήθος δαπανών για θέματα λειτουργίας των δικαστικών κτιρίων και προμήθειας υλικού και δη για κάλυψη έκτακτων αναγκών λόγω του ιού ή για να συνεχιστεί η διεκπεραίωση δαπανών νομικής βοήθειας.. κάνω ότι είναι δυνατό για συνεχή συνεργασία με το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, το Λεωνίδα Χριστόπουλο και την ομάδα του, για ένταξη όσων περισσότερων πιστοποιητικών, διαδικασιών, αλλά και λειτουργών και υπαλλήλων από το χώρο της δικαιοσύνης στη νέα ψηφιακή εποχή..

Επίσης στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται με τους θεσμούς, μαζί με τους εκπροσώπους του συντονιστικού της κυβέρνησης και συναρμόδιους ΓΓ και τους δικούς μου συνεργάτες χειρίζομαι τα θέματα των διαπραγματεύσεων αυτών.. Συνεργάζομαι στα θέματα πλήθους ομάδων εργασίας για τη νομοθέτηση θεμάτων αρμοδιότητας μου (νέος νόμος Κατσέλη, συνεπικούρηση για αλλαγές στην αναγκαστική εκτέλεση, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, θέματα προσαρμογής της νομοθεσίας στις αποφάσεις του ΕΔΑΔ κλπ).. όλη η διαπραγμάτευση γίνεται από κοινού με τον Υπουργό, το γραφείο του Υπουργού και εξαίρετους από εκεί συνεργάτες.. το γραφείο εργάζεται ολόκληρο κανονικότατα ως οφείλει και όχι εκ περιτροπής.. ταυτόχρονα με μικρότερη ένταση λόγω εποχής χειριζόμαστε όλα τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σχέσεων με διεθνείς οργανισμούς κλπ.. συνεπικουρούμε τα γραφεία του Υπουργού και Υφυπουργού σε πλήθος νομοθετικών θεμάτων μιας και η νομοθετική λειτουργία συνεχίζεται και δη σε έντονους ρυθμούς με θέματα έκτακτης νομοθέτησης..

Δε σταματώ να απασχολούμαι όλη την ημέρα σχεδόν με αυτό που ανέλαβα.. και το χαίρομαι.. γιατί το ανέλαβα με χαρά και το συνεχίζω με πάθος.. Δεν παραπονούμαι για αυτό.. είναι το καθήκον μου και η ευχαρίστηση μου.. είμαι στη διάθεση όλων, Δικαστών, συναδέλφων μου, υπηρεσιακών παραγόντων.. έχω γνωρίσει και έξοχους δημόσιους υπαλλήλους, που με λιγοστά μέσα και χαμηλούς μισθούς δίνουν τον εαυτό τους και τους ευχαριστώ.. όπως ευχαριστώ και το ολιγομελές γραφείο μου που με συντρέχει και στο γραφείο και μετά από το σπίτι τους, που πολλές φορές τους ενοχλώ..

Αυτός είναι ένας πρόχειρος απολογισμός μιας τελείως ανοίκειας και ασυνήθους εποχής.. μα θα μου πείτε.. γίνονται όλα τέλεια; Όχι βέβαια αλλά γίνεται ότι καλύτερο μπορούμε.. με βάση τα μέσα που έχουμε… και το κάνουμε γιατί μας αρέσει.. όπως και η κριτική σας μας αρέσει..εντός και εκτός του χώρου.. καλό βράδυ..”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ