Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Πέτρος Φιλιππίδης: Καταπέλτης η απόφαση προφυλάκισης – Κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα στην τέλεση των πράξεών του

Τι αναφέρει το σκεπτικό προφυλάκισης, που τον οδήγησε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή απευθείας στις φυλακές Τρίπολης. Μεταφέρθηκε με χειροπέδες από την ΓΑΔΑ στο σωφρονιστικό κατάστημα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πέτρος Φιλιππίδης: Καταπέλτης η απόφαση προφυλάκισης – Κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα στην τέλεση των πράξεών του eurokinissi

Για ιδιαίτερη σκληρότητα κατά την τέλεση των πράξεων του φέρεται να γίνεται λόγος στο σκεπτικό προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη.

Φιλιππίδης: Στις φυλακές Τρίπολης χωρίς να περάσει από την Ευελπίδων

Ο ηθοποιός κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή. Η μακρά περίοδος δράσης του από το 2008-2014, κατά την οποία φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη – θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των θυμάτων του, μέτρησαν επιβαρυντικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό για την προφυλάκισή του, διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στα επαγγελματικά του και να επαναλάβει τα αδικήματα. Επιπλέον, αρνητικά «έγραψε» σε βάρος του και η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά της διάρκεια τέλεσης των πράξεων του, αφού φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και συνέχισε απτόητος την επίθεση σε βάρος τους.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το dikastiko.gr, Απευθείας στη φυλακή οδηγήθηκε ο Πέτρος Φιλιππιδης, χωρίς να επιστρέψει στην Ευελπίδων για να παραλάβει τη διάταξη του εισαγγελέα.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης από τη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκε ως προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Τρίπολης, καθώς εκεί κρατούνται κατηγορούμενοι για σεξουαλικά αδικήματα. Από τη ΓΑΔΑ βγήκε με σκυμμένο κεφάλι και φορώντας χειροπέδες. Φιλιππίδης: Στις φυλακές Τρίπολης χωρίς να περάσει από την Ευελπίδων

Ο γνωστός ηθοποιός απολογήθηκε χθες κάτω από άκρα μυστικότητα στη 15η τακτική ανακρίτρια. Ο ίδιος συνέχισε να τηρεί τη γραμμή πλήρους άρνησης των κατηγοριών, ωστόσο δεν έπεισε την ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, κρίθηκε τελικά προφυλακιστέος. Φιλιππίδης: Στις φυλακές Τρίπολης χωρίς να περάσει από την Ευελπίδων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεόδωρος Μαντάς: “Ξενίζει η εν κρυπτώ απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη” – ΒΙΝΤΕΟ

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΗ Άρης Λάσκος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», ανέφερε ότι η εξελιξη αυτή δεν δίνει χαρά όταν προφυλακίζεται ενας συναδελφός μας.

«Από την ενημέρωση που έχουμε από το πειθαρχικό μας συμβούλιο ηταν μια αναμενόμενη κίνηση η προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη», τόνισε ο κ. Λάσκος και πρόσθεσε ότι «η απολογία του κ. Φιλιππιδη που δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα δείχνει γιατί βγήκαμε μπροστά οι ηθοποιοί και γιατί υποστηρίξαμε τόσο θερμά το να μιλήσουν οι συνάδελφοί μας και να τους ενδυναμώσουμε».

«Οταν μιλά η δικαιοσύνη εμείς πρέπει να σιωπούμε», τόνισε από την πλευρά της η Βάνα Μπάρμπα και σημείωσε ότι «η δικαιοσύνη ειναι ο μόνος θεσμικός φορέας που μπορεί να έχει σωστή άποψη».

Ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε λάθος το γεγονός να μεταφέρουν τον Πέτρο Φιλιππίδη στον εισαγγελέα για να υπογράψει το φυλακιστήριο. «Διαφωνώ δημόσια γιατί αυτό σκοπεύει μόνο στην δημόσια διαπόμπευσή του. Να έχουν δηλαδή κάποιοι πλάνο με τις χειροπέδες», τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος. Φιλιππίδης: Στις φυλακές Τρίπολης χωρίς να περάσει από την Ευελπίδων

Το όνομα του γνωστού ηθοποιού ενεπλάκη για πρώτη φορά στο καλλιτεχνικό #Metoo μετά τις καταγγελίες των Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπης Αναστασοπούλου και Λένας Δροσάκη. Οι συγκεκριμένες καταγγελίες αφορούσαν αδικήματα που είχαν παραγραφεί. Πέτρος Φιλιππίδης: Πώς φτάσαμε στην προφυλάκιση του

Ωστόσο, αποτέλεσαν την απαρχή για νέες καταγγελίες κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, οι οποίες τελικά τον έφεραν ενώπιον της απόφασης για προσωρινή προφυλάκιση. Τα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια των αρμόδιων αρχών, οδήγησαν την Τρίτη στην ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να προφυλακιστεί κατηγορούμενος για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Και τώρα αναμένει το φυλακιστήριο από τον εισαγγελέα, που θα τον οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα στις φυλακές της Τρίπολης. Πρόκειται για το δεύτερο πρόσωπο του καλλιτεχνικού χώρου μετά τον Δημήτρη Λιγνάδη, που βρέθηκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Στην πρώτη φάση της διαδικασίας, ο Πέτρος Φιλιππίδης επέλεξε να μην εμφανιστεί στις ανακριτικές αρχές και να υποβάλλει υπόμνημα δια του συνηγόρου του.

Και στη χθεσινή κλήση για απολογία επέλεξε να προσέλθει με άκρα μυστικότητα, αλλά ήταν υποχρεωμένος να απαντήσει αυτή τη φορά στις ερωτήσεις της ανακρίτριας. Όπως πάντως επέμεινε ο γνωστός ηθοποιός αρνείται όλες τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για γυναίκες που είχαν εμμονή μαζί του.

Κλήθηκε ως ύποπτος τέλεσης σεξουαλικών αδικημάτων στις 3 Απριλίου, και μέσω υπομνήματος έδωσε εξηγήσεις στις 23 Απριλίου. Στα μέσα Μαΐου ασκήθηκε δίωξη για τρία κακουργήματα σε βάρος του. Φιλιππίδης: Στις φυλακές Τρίπολης χωρίς να περάσει από την Ευελπίδων

Οι κατηγορίες σε βάρος του

Τα όσα υποστήριξαν και τα υπόλοιπα στοιχεία που συγκέντρωσε ο εισαγγελέας οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης για έναν βιασμό το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Η πρώτη καταγγέλλουσα κατέθεσε πως το 2008 πήγε στο θέατρο ΗΒΗ στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού. Το θέατρο ήταν άδειο. Ο ηθοποιός της επιτέθηκε και τελικά την εξανάγκασε σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού. «Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε», ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της.

Η δεύτερη καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση το 2010. Είχε πάει στο θέατρο Μουσούρη. Ενώ βρισκόταν στο καμαρίνι του ηθοποιού για να συζητήσουν για ενδεχόμενη επαγγελματική συνεργασία εκείνος, όπως λέει, της επιτέθηκε σεξουαλικά. Εκείνη αντιστάθηκε, πάλεψαν για αρκετή ώρα και τελικά η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει. Στην κατάθεσή της περιέγραψε: «Μου όρμησε, με φιλούσε στο λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα «σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε». Τότε εκείνος μου απάντησε «μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο».

Η τρίτη γυναίκα κατέθεσε πως μετά από συνάντηση με τον Πέτρο Φιλιππίδη για έναν ρόλο, ο ηθοποιός προσφέρθηκε με το αυτοκίνητό του να την πάει στο σπίτι της. Την οδήγησε όμως σε ένα απόμερο σημείο στο Παλαιό Ψυχικό και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

«Τον απειλούσα ότι θα τον καταγγείλω και εκείνος απαντούσε με βρισιές. Υποκρίθηκα ότι έπαθα κρίση. Εκείνος συνέχιζε τη σεξουαλική του επίθεση κι εγώ να αντιστέκομαι σθεναρά, φωνάζοντας και χτυπώντας χέρια και πόδια. Ξαφνικά άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και με πέταξε έξω, λέγοντας:  «Άντε από δω» είπε. Πέτρος Φιλιππίδης: Πώς φτάσαμε στην προφυλάκιση του

Τα πρώτα λόγια του ηθοποιού

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απόφαση της προφυλάκισης του μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού μετά από ισάριθμες καταγγελίες συναδέλφων του σε βάρος του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να σοκαρίστηκε από την συγκεκριμένη εξέλιξη καθώς δεν περίμενε πως θα βρισκόταν στη φυλακή. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα πρώτα λόγια του ηθοποιού, φαίνεται πως ήταν: «Δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που κάνατε, δεν είναι δυνατόν…». Στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν η σύζυγος και ο γιός του.

ΒΙΝΤΕΟ: ant1news.gr 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ