Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021

Πήγαν για ρουλέτα παρά το lockdown αλλά η μπίλια τους έκατσε… σε έλεγχο – 68 συλλήψεις και πρόστιμα 43.100 ευρώ – ΒΙΝΤΕΟ

Αναζητούνται προκειμένου συλληφθούν ο διαχειριστής και ο νόμιμος εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καταστήματος, οι οποίοι απουσίαζαν κατά τον έλεγχο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πήγαν για ρουλέτα παρά το lockdown αλλά η μπίλια τους έκατσε… σε έλεγχο – 68 συλλήψεις και πρόστιμα 43.100 ευρώ – ΒΙΝΤΕΟ

Παρά το γεγονός πως το κατάστημα παράνομων τυχαιρών παιχνιδιών είχε κάμερες παντού και ήταν φρούριο, δεν κατάφερε να αποφύγει τον έλεγχο.

Συγκεκριμένα, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε κατάστημα παράνομων τυχερών παιγνίων, που λειτουργούσε κατά παράβαση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Στον προσωρινά υπεύθυνο και σε (67) παίκτες, που βρέθηκαν εντός του καταστήματος, επιβλήθηκαν συνολικά διοικητικά πρόστιμα (43.100) ευρώ, για μη χρήση μάσκας και παραβίαση των μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού.

Άπαντες συνελήφθησαν για τα παράνομα τυχερά παίγνια και κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι, server, τραπέζια Black Jack, ρουλέτες, κάμερες και (11.510) ευρώ

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα παράνομα τυχερά, ενώ σε βάρος του προσωρινά υπεύθυνου η δικογραφία περιλαμβάνει και παραβίαση της νομοθεσίας για την πρόληψη ασθενειών και τα προσωπικά δεδομένα.

Αναζητούνται προκειμένου συλληφθούν ο διαχειριστής και ο νόμιμος εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καταστήματος, οι οποίοι απουσίαζαν κατά τον έλεγχο. Επιπλέον, οι χώροι του καταστήματος επιτηρούνταν συνολικά από (21) κάμερες, ενώ άλλες (2) κάμερες επιτηρούσαν τον εξωτερικό χώρο, χωρίς να είναι ενήμεροι οι θαμώνες και άνευ αδείας της αρμόδιας Αρχής.

Από την έρευνα στο κατάστημα και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (24) πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, (5) κεντρικές μονάδες – server πλήρης ηλεκτρονικός υπολογιστής, συνδεδεμένος με κάμερες, ηλεκτρονική ρουλέτα μεγάλου μεγέθους, συνδεδεμένη με οκτώ θέσεις, (8) σκληροί δίσκοι, που εξήχθησαν από την ηλεκτρονική ρουλέτα, ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα, τύπου «ρουλέτα», (3) κεντρικές μονάδες και (3) οθόνες ηλεκτρονικού υπολογιστή, ασύρματο τηλεχειριστήριο (μπουτόν), (23) κάμερες κυκλώματος παρακολούθησης, που λειτουργούσαν χωρίς να είναι ενήμεροι οι θαμώνες και άνευ αδείας της αρμόδιας Αρχής, (6) επιτραπέζιες ρουλέτες και (6) μηχανισμοί ρουλέτας, (4) τραπέζια χαρτοπαιξίας, τύπου «Black Jack», πλήθος μαρκών και (20) δέσμες τραπουλόχαρτων, (3) κινητά τηλέφωνα και (11.510) ευρώ.

Οι ρουλέτες, οι κάμερες, οι κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, το μπουτόν και οι πλαστικές μάρκες θα αποσταλούν για φύλαξη στις αποθήκες της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού και το χρηματικό ποσό θα αποδοθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, ενώ τα ηλεκτρονικά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ