Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Ποιοι δικαιούνται, πότε ξεκινά και πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του Voucher των 600 ευρώ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποιοι δικαιούνται, πότε ξεκινά και πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του Voucher των 600 ευρώ

Τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου λήγει η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στην επιταγή κατάρτισης των 600 ευρώ, για δικηγόρους και άλλου επιστήμονες δικαιούχοι στο «Ειδικό Πρόγραμμα Τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες πληττόμενους από τον Covid -19”.

Αναλυτικά, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:

· Δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή

· Ασκούμενοι Δικηγόροι

· Διαιτητές

· Διαμεσολαβητές

· Συμβολαιογράφοι

· Δικαστικοί Επιμελητές

· Οικονομολόγοι

· Λογιστές

· Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

· Μηχανικοί

· Ιατροί

· Εκπαιδευτικοί

· Ερευνητές

Τι πρόγραμμα περιλαμβάνει:

· Εκπαίδευση 100 διδακτικών ωρών θεωρητικού μέρους αποκλειστικά διαμέσου ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, με σύγχρονα εργαλεία και μεθόδους που εξασφαλίζουν στους ωφελούμενους αυτονομία και ευελιξία σε σχέση με τον χρόνο και τον ρυθμό μάθησης. Κάθε εκπαιδευτική ώρα έχει διάρκεια κατ΄ελάχιστον 40’.

· Εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή που θα βρίσκεται αναρτημένο στη διάθεση των εκπαιδευόμενων στη διαδικτυακή διεύθυνση του Παρόχου του συστήματος τηλεκατάρτισης που θα ανακοινωθεί.

· Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς, η οποία θα χορηγηθεί κατόπιν εξετάσεων που θα διεξαχθούν μετά την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του Προγράμματος. Η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων είναι προαιρετική και αφορά όποιον επιθυμεί να λάβει σχετική πιστοποίηση. Με τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα ο Εκπαιδευόμενος δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα ποσού 6 ευρώ / ώρα κατάρτισης, δηλαδή συνολικά ποσό εξακοσίων (600) ευρώ για το σύνολο των 100 ωρών τηλεκατάρτισης. Το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο. Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί σε 2 δόσεις: Η 1η δόση θα είναι ποσού 400 ευρώ και θα καταβληθεί στον Καταρτιζόμενο αμέσως μετά την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισής του, με την οποία και επέρχεται η είσοδός του στο Πρόγραμμα. Η προθεσμία ενεργοποίησης της επιταγής κατάρτισης λήγει την 20η Απριλίου 2020, οπότε και αρχίζει η λειτουργία του Προγράμματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ