Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Στ. Κασσελάκης: Ζητά από τον Κ. Μητσοτάκη να άρει τη στήριξη στον Α. Μπέο, έπειτα από τις εικόνες της επίθεσης του Δημάρχου Βόλου σε πλημμυροπαθή – ΒΙΝΤΕΟ

Ο δήμαρχος Βόλου, προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, με την οποία δίνει τη δική του εξήγηση για το περιστατικό - Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στ. Κασσελάκης: Ζητά από τον Κ. Μητσοτάκη να άρει τη στήριξη στον Α. Μπέο, έπειτα από τις εικόνες της επίθεσης του Δημάρχου Βόλου σε πλημμυροπαθή – ΒΙΝΤΕΟ youtube

Σε ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ζητά από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να άρει τη στήριξή του προς τον νυν δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, έπειτα από βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει τον δήμαρχο να χτυπά πλημμυροπαθή έπειτα από διαπληκτισμό. Στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης αναφέρει για τον Αχιλλέα Μπέο “Το μακρύ χέρι του Μπέου, του εκλεκτού του Κ.Μητσοτάκη στον Βόλο. Σήμερα έδειρε πολίτη. Χθες κατάβρεξε πολίτη”.

Στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να άρει τη στήριξή του και να ζητήσει την αποχώρηση του Αχιλλέα Μπέου από την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας Βόλου. 

Το περιστατικό

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, το πρωί του Σαββάτου, οι κάτοικοι στην Άλλη Μεριά συγκεντρώθηκαν στη διαλυμένη γέφυρα για να αποτρέψουν το μπάζωμα του ρέματος, που καταγγέλλουν ότι γίνεται χωρίς στοιχειώδη μελέτη. Στο ρέμα ρίχνονται όλες οι φερτές ύλες από τις καταστροφές των πλημμυρών, όπως μπάζα, δέντρα, κροκάλες, και οι κάτοικοι που έχουν καταστραφεί και έχασαν τα σπίτια τους συγκεντρώθηκαν το πρωί για να αποτρέψουν το μπάζωμα. Από το απόγευμα της Παρασκευής βρίσκονται στο ρέμα και έχουν δημιουργήσει ανθρώπινη αλυσίδα.

Την Παρασκευή, αποτράπηκε το μπάζωμα και κλήθηκε η αστυνομία, ενώ το εργολαβικό συνεργείο που επανήλθε το πρωί του Σαββάτου, βρήκε τους κατοίκους στο σημείο. Η αστυνομία κλήθηκε εκ νέου και μετά από λίγο στην περιοχή εμφανίστηκε και ο Αχιλλέας Μπέος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του gegonotanews.gr, ο δήμαρχος Βόλου ήρθε σε διαφωνία με τους κατοίκους και ένας εξ αυτών τον εξύβρισε. Τότε εκείνος του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπάει με την αστυνομία να παρακολουθεί απλά τη σκηνή.

«Τραμπούκε, να μου κοπεί το χέρι που σε ψήφιζα», φώναζε ο πολίτης, σύμφωνα με πηγές της ιστοσελίδας.

Η ανάρτηση του Αχιλλέα Μπέου

Ο δήμαρχος Βόλου, προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, με την οποία έδινε τη δική του εξήγηση για το περιστατικό. Όπως αναφέρει ο κ. Μπέος, “Αυτά προφανώς συμβαίνουν όταν έχεις να κοιμηθείς κοντά ένα μήνα, όταν δουλεύεις ακατάπαυστα για να δώσεις λύσεις για τους συμπολίτες σου και αντιμετωπίζεις στημένες καταστάσεις (ενδεχομένως και αντιδράσεις από αγανακτισμένους πολίτες)”, συμπληρώνοντας Μπορώ να δεχθώ τις αντιδράσεις, αλλά όχι βέβαια τις προσωπικές ύβρεις του τύπου (άντε και γα…ου) και πολύ περισσότερο τις ύβρεις για τη μάνα μου. Σε τέτοιες συνθήκες αντιδρώ ως άνθρωπος, ακόμα και ακραία ενδεχομένως. Δυστυχώς η λογική και η κατανόηση για το τι αντιμετωπίζουμε δεν είναι αυτονόητα για όλους”.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Βόλου, σε νεώτερη ανάρτησή του που συνοδεύεται από βίντεο, αναφέρει ότι ο πολίτης με τον οποίο διαπληκτίστηκαν στη συνέχεια του ζήτησε συγγνώμη, με την παρεξήγηση μεταξύ τους να λαμβάνει τέλος.

Όπως δηλώνει, ο νεαρός με τον οποίο είχε το επεισόδιο στην Άλλη Μεριά, ήρθε στο γραφείο του για να ζητήσει συγγνώμη, υπογραμμίζοντας “Ως πατέρας και ως Δήμαρχος φυσικά και τον δέχθηκα, συζητήσαμε και λύσαμε την παρεξήγηση. Μου ζήτησε συγγνώμη, αλλά όπως του είπα δεν είμαι παπάς να συγχωρώ και γι αυτό δεν χρειάζεται συγγνώμη. Κατανόηση και συνεργασία ζητώ από όλους. Δεν βρίσκομαι στους δρόμους για κάποιο δικό μου συμφέρον. Ενδεχομένως να γίνονται και λάθη. Αλλά παλεύω για την πόλη, να δοθούν λύσεις για τους συμπολίτες”.

Αναλυτικά η ανάρτησή του έχει ως εξής:

“Όπως έγραψα και πριν ζούμε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπου η ένταση και ο εκνευρισμός από όλους περισσεύουν. Κι όταν όλοι ηρεμούμε και βλέπουμε ψύχραιμα τα πράγματα όλα αποκαθίστανται. Ετσι πριν από λίγο με χαρά είδα στο γραφείο μου τον νεαρό συμπολίτη μου με τον οποίο είχα ένα επεισόδιο στην Άλλη Μεριά να έρχεται να ζητήσει συγγνώμη.

Ως πατέρας και ως Δήμαρχος φυσικά και τον δέχθηκα, συζητήσαμε και λύσαμε την παρεξήγηση. Μου ζήτησε συγγνώμη, αλλά όπως του είπα δεν είμαι παπάς να συγχωρώ και γι αυτό δεν χρειάζεται συγγνώμη. Κατανόηση και συνεργασία ζητώ από όλους. Δεν βρίσκομαι στους δρόμους για κάποιο δικό μου συμφέρον. Ενδεχομένως να γίνονται και λάθη. Αλλά παλεύω για την πόλη, να δοθούν λύσεις για τους συμπολίτες.

ΥΓ. Φυσικά από όσους έσπευσαν με το γνωστό πικρόχολο σχολιασμό να αναρτήσουν το βίντεο με το επεισόδιο, δεν περιμένω να αναρτήσουν κι αυτό. Αλλωστε είναι γνωστός ο ρόλος τους και προδιαγεγραμμένη η τύχη τους. Μια εβδομάδα απέμεινε…” 

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία, έπειτα από την ανάρτηση που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αχιλλέα Μπέο, εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση  στην οποία τονίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, “γνωρίζει ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζει πως οι υποψηφιότητες τις οποίες ανακοίνωσε ότι στηρίζει η Νέα Δημοκρατία αφορούν τις περιφέρειες καθώς και τους 3 μεγάλους δήμους της χώρας και σε αυτές φυσικά δεν συμπεριλαμβάνεται ο κ. Μπέος”. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση “Ζητάει, δηλαδή, ο κ. Κασσελάκης την άρση της στήριξης σε μια υποψηφιότητα που δεν έχει δοθεί ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

“Από τις Σπέτσες όπου βρίσκεται για “αποφόρτιση” ο κ. Κασσελάκης είπε να ασχοληθεί με τη ΝΔ και τον Βόλο συνεχίζοντας την παράδοση των ψεμάτων που μας έχει συνηθίσει το κόμμα του. Προφανώς, γνωρίζει ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζει πως οι υποψηφιότητες τις οποίες ανακοίνωσε ότι στηρίζει η Νέα Δημοκρατία αφορούν τις περιφέρειες καθώς και τους 3 μεγάλους δήμους της χώρας και σε αυτές φυσικά δεν συμπεριλαμβάνεται ο κ. Μπέος. Ζητάει, δηλαδή, ο κ. Κασσελάκης την άρση της στήριξης σε μια υποψηφιότητα που δεν έχει δοθεί ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία. Φαίνεται ότι, εκτός από τη δική του εκδοχή μεταπολιτικής, ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί και τη μετα-αλήθεια!

Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητη και δεδομένη η καταδίκη κάθε πράξης βίας κατά πολιτών”.

ΠΑΣΟΚ για Α. Μπέο: “Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας στον Βόλο”

Σε ανακοίνωση, δια του εκπροσώπου τύπου, Θανάση Γλάβίνα, προχώρησε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την επίθεση του Αχιλλέα Μπέου σε πλημμυροπαθή. “Σήμερα βλέπουμε τον κ. Μπέο να προβαίνει σε πράξεις βίας εναντίον πολιτών και να μετέρχεται απαράδεκτων συμπεριφορών με χειροδικίες, ύβρεις και ρίψεις νερού”,τονίζει ο Θ. Γλαβίνας υπογραμμίζοντας “Η Νέα Δημοκρατία, ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη της δεν μπορούν να συνεχίσουν να κρύβονται πίσω από υπόγεια χρίσματα και δήθεν μη στηρίξεις, ενώ όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή”.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

“Πριν λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης και μέλη της Κυβέρνησής του, φωτογραφίζονταν χαμογελαστοί στο Δημαρχείο Βόλου με τον Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο.

Σήμερα βλέπουμε τον κ. Μπέο να προβαίνει σε πράξεις βίας εναντίον πολιτών και να μετέρχεται απαράδεκτων συμπεριφορών με χειροδικίες, ύβρεις και ρίψεις νερού.

Την ώρα μάλιστα που ο Βόλος πλημμύρησε για δεύτερη φορά, το νερό παραμένει ακατάλληλο σε πολλές περιοχές, κατοικίες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα εδώ και μέρες και το οδικό δίκτυο έχει υποστεί τεράστιες ζημιές.

Την επόμενη Κυριακή οι πολίτες του Βόλου θα κληθούν να επιλέξουν τον Δήμαρχο της πόλης.

Η Νέα Δημοκρατία, ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη της δεν μπορούν να συνεχίσουν να κρύβονται πίσω από υπόγεια χρίσματα και δήθεν μη στηρίξεις, ενώ όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή.

Ας κορνιζάρουν τις χαρούμενες φωτογραφίες με τον κ. Μπέο από το Δημαρχείο του Βόλου. Αυτά είναι τα παράσημά τους”. 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ