Σάββατο 28 Μαϊου 2022

Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις του Δημάρχου Ζακύνθου: Χαρακτήρισε τα ΑμεΑ «σακατεμένους» – ΒΙΝΤΕΟ

"Με επιδοτούμενους και με ανθρώπους που δεν μπορούν να δουλέψουν, σακατεμένους, θα πάει μπροστά η ΔΕΥΑΖ, έτσι;" είπε ο Δήμαρχος Ζακύνθου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις του Δημάρχου Ζακύνθου: Χαρακτήρισε τα ΑμεΑ «σακατεμένους» – ΒΙΝΤΕΟ

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του  δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, για τα ΑμεΑ, τους οποίους χαρακτήρισε «σακατεμένους». Το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες έχει φτάσει μέχρι το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV στο βραδινό του δελτίο της Δευτέρας στη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης στις 20 Νοεμβρίου για την επιχείρηση Ύδρευσης και Ηλεκτρισμού Ζακύνθου (ΔΕΥΑΖ), έγινε μια συζήτηση να προσληφθούν σε αυτή μέσω ΟΑΕΔ άτομα με ευπάθειες και ΑμεΑ και ανθρώπους που είναι κοντά στη σύνταξη. Τότε ο δήμαρχος, ο οποίος είναι και πρόεδρος όχι μόνο της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης στο νησί αλλά και όλων των υπολοίπων, αντέδρασε, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς που μας προσβάλλουν όλους.

Συγκεκριμένα όπως γράφει το ethnos.gr, ο δήμαρχος Ζακύνθου, απευθυνόμενος σε συνομιλήτριά του, είπε: «Αυτό το μπάχαλο της επιχείρησης θέλεις εσύ, έτσι; Να πάρουμε επιδοτούμενους, να πάρουμε άσχετους να δουλεύουν ένα διάστημα και να φεύγουν μετά, να μην έχουν επιμέτρηση, να μην έχουμε οργάνωση στο τμήμα και περιμένεις να πάμε μπροστά. Με επιδοτούμενους και με ανθρώπους που δεν μπορούν να δουλέψουν, σακατεμένους, θα πάει μπροστά η ΔΕΥΑΖ, έτσι; Με σακατεμένους θα πάει μπροστά η ΔΕΥΑΖ, έτσι; Με αυτούς θα πάει μπροστά η ΔΕΥΑΖ;».

Το θέμα έπαιξε και στην πρωινή εκπομπή του open tv. Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής από τη Ζάκυνθο στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», Ανδρέας Παπαδημητρίου, όταν ο δήμαρχος αντιλήφθηκε τον σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του, είπε πως ο χαρακτηρισμός δεν αφορούσε στα ΑμεΑ, ωστόσο πρόκειται για απρεπή έκφραση, ακόμη και εάν αφορούσε στις ευπαθείς ομάδες ή τους συνταξιούχους. Να σημειωθεί πως OPEN TV επικοινώνησε με τον κ. Νικήτα Αρετάκη, όμως ο δήμαρχος δεν απάντησε στην κλήση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ