Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Την έκδοση των 8 αξιωματικών (ξανά) ζητά η Άγκυρα – Τι απαντά ο συνήγορός τους, καθηγητής Χρ. Μυλωνόπουλος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Την έκδοση των 8 αξιωματικών (ξανά) ζητά η Άγκυρα – Τι απαντά ο συνήγορός τους, καθηγητής Χρ. Μυλωνόπουλος.

Στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας και της μετατροπής της σε τζαμί, οι Τούρκοι καλούσαν όλους να σεβαστούν την απόφαση του Δικαστηρίου τους.

Στην περίπτωση όμως των 8 Τούρκων αξιωματικών, οι αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης με τις οποίες κρίθηκε ότι δεν πρέπει να εκδοθούν στη χώρα τους γιατί κινδυνεύει η ζωή τους, προφανώς για τους γείτονες, μπορούν να παρακαμφθούν.

Έτσι ζητά και πάλι από την Ελλάδα, αυτή τη φορά δια της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, να εκδοθούν οι 8 αξιωματικοί που κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην γείτονα χώρα για την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν.

Επιλέγοντας την σημερινή ημέρα που συμπληρώνονται 4 χρόνια από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος σε βάρος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν η Άγκυρα επιστράτευσε την πρεσβεία στην Αθήνα η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει:

«Περιμένουμε εδώ και τέσσερα χρόνια για την έκδοση των οχτώ πρώην αξιωματικών (και άλλων) που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν».

Στην απαίτηση των Τούρκων απαντά μέσω του dikastiko.gr ο δικηγόρος των 8 αξιωματικών, καθηγητής της Νομικής, Χρήστος Μυλωνόπουλος:

“Η έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών έχει καταστεί αδύνατη με αμετάκλητες αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, δεδομένου ότι χώρα μας σέβεται την αρχή της διάκρισης των κρατικών λειτουργιών. Κατά τον ίδιο λόγο οφείλεται σεβασμός και σε κάθε άλλη θεμελιώδη αξία του πολιτισμού, όπως είναι η προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ