Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2020

Ξεκινά στις 5/11 η ανάκριση : Σαμαράς, Βενιζέλος και Λοβέρδος οι πρώτοι μάρτυρες κατά Παπαγγελόπουλου

Με την κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ανοίγει ο κύκλος της ανάκρισης στον Άρειο Πάγο για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναφορικά με την εμπλοκή του στην διερεύνηση της υπόθεσης "Novartis".

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξεκινά στις 5/11 η ανάκριση : Σαμαράς, Βενιζέλος και Λοβέρδος οι πρώτοι μάρτυρες κατά Παπαγγελόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον στις 5 Νοεμβρίου, ενώπιον της ανακρίτριας αρεοπαγίτη κ. Αλεβιζοπούλου, ενώ κατά τις ίδιες πηγές θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ανδρέα Λοβέρδου στις 6 και 9 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Και τα τρία προαναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα έχουν καταθέσει μηνύσεις σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στις οποίες έχουν καταγγείλει τον πρώην υπουργό καταγγέλλοντας τον ως τον “Ρασπούτιν” που ασκούσε πιέσεις και παρέμβαινε κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, εγκαλώντας παράλληλα τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς και τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι, το περασμένο Ιούλιο με 177 θετικές ψήφους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής άνοιξαν το δρόμο για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, για οκτώ αδικήματα, από τα οποία τα τέσσερα έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

Ειδικότερα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παραπέμπεται για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, καθώς και για παράβαση καθήκοντος κατά εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης, δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, δωροληψία Υπαλλήλου και για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης (Συμμορία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν πορίσματος της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος διώκεται για την υπόθεση Novartis για δωροληψία πολιτικού προσώπου κατ’ εξακολούθηση, κατηγορία η οποία του απαγγέλθηκε κατόπιν άρσης της ασυλίας του από τη Βουλή, την οποία είχε ζητήσει και ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος. Η εμπλοκή Λοβέρδου αφορά τη διάθεση τεσσάρων φαρμάκων στην ελληνική αγορά σε τιμές αρκετά πιο υψηλές, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αποτέλεσμα να αυξηθεί αισθητά ο τζίρος της φαρμακοβιομηχανίας.

Ωστόσο για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στον Αντώνη Σαμαρά έχει τεθεί στο αρχείο, με διάταξη της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ