Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023

Ξένη Δημητρίου: “Όσα ισχυρίζεται ο Αγγελής στην αναφορά του δεν ευσταθούν” – Όλα όσα είπε στην κατάθεση της στον Άρειο Πάγο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξένη Δημητρίου: “Όσα ισχυρίζεται ο Αγγελής στην αναφορά του δεν ευσταθούν” – Όλα όσα είπε στην κατάθεση της στον Άρειο Πάγο

Την πολύωρη κατάθεση της τέως Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου ενώπιον του αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Ευάγγελου Ζαχαρή στο πλαίσιο της έρευνας για τους δικονομικούς χειρισμούς στην πολύκροτη υπόθεση της Νοvartis, φέρνει σήμερα αποκλειστικά στη δημοσιότητα το “Dikastiko.gr”. Υπενθυμίζεται ότι η εξέταση της πρώην ανώτατης εισαγγελικού λειτουργού της χώρας, κρίθηκε αναγκαία μετά την μετά την τελευταία κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, (σ.σ. πρώην επόπτη της εισαγγελίας διαφθοράς) ο οποίος κατήγγειλε ότι η Ξένη Δημητρίου γνώριζε τόσο την ταυτότητα του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν», όσο και το οργανωμένο σχέδιο που φέρεται να υπήρχε για την προφυλάκιση τριών πολιτικών.

«Ουδέποτε μου ανέφερε ο κύριος Αγγελής, περί σκευωρίας Τουλουπάκη – Ρασπούτιν, αναφορικά με την έρευνα της υπόθεσης Novartis και φυσικά ουδέποτε μίλησα εγώ προς αυτόν για φυσικό πρόσωπο, το οποίο υποκρύπτεται πίσω από την ονομασία «Ρασπούτιν»… φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε η Ξένη Δημητρίου.

Η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην κατάθεση της για την επίμαχη αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, υποστήριξε πως όταν την διάβασε … ένιωσε να χάνει τις αισθήσεις της και της παρουσιάστηκε αφόρητος ίλιγγος ο οποίος παρά την επίσκεψη της σε γιατρό συνέχιζε να την ενοχλεί και αρκετές μέρες μετά. «Μόλις με είδε έτσι, (είπε αναφερόμενη στην αντίδραση του Γιάννη Αγγελή) μου πήρε την αναφορά από τα χέρια και μου είπε να ηρεμήσω και θα την ξανακοιτάξει. Φυσικά του είπα, τι είναι αυτά που γράφεις, έχεις αποδείξεις; Πήρε την αναφορά και βγήκε απ’ το γραφείο μου. Εγώ εξακολούθησα να έχω απίστευτο ίλιγγο, με αποτέλεσμα να φύγω για λίγο και να ζητήσω την συμβουλή ωτορινολαρυγγολόγου».

Κατά την κυρία Δημητρίου ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ως επόπτης της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς, είχε την άποψη ότι πρέπει να γνωρίζει την ουσία της ερευνώμενης υπόθεσης, εν προκειμένω για την Novartis, κάτι που και την ίδια δεν έβρισκε σύμφωνη γιατί δεν ήταν αυτός ο ρόλος του, καθώς η ίδια πίστευε ότι δεν έπρεπε να επηρεάζεται η κρίση των εισαγγελέων.

Αναφερόμενη στην πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, Ελένη Ράϊκου, (σ.σ. την προκάτοχο της Τουλουπάκη), ανέφερε ότι δύο μέρες πριν την παραίτηση της, την είχε επισκεφθεί στο γραφείο της και σε τίποτα η παρουσία της εκεί δεν προμήνυε τι θα ακολουθούσε τα επόμενα εικοσιτετράωρα. «Η άποψή μου είναι πως η κ.Ράικου δεν είχε κανένα σκοπό και δεν αντιμετώπισε κατά την άσκηση των καθηκόντων της κανένα πρόβλημα, ικανό να την οδηγήσει στην θέλησή της να αποχωρήσει από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, εκτός από το δημοσίευμα του Documento σε βάρος της» υποστήριξε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ