Κυριακή 01 Νοεμβρίου 2020

Ξέσπασε η Βικτώρια Καρύδα φωνάζοντας «καθάρματα» τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του άνδρα της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξέσπασε η Βικτώρια Καρύδα φωνάζοντας «καθάρματα» τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του άνδρα της

Με την κατάθεση στενού συνεργάτη του δολοφονημένου επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου Αθήνας, η δίκη για την εν ψυχρώ εκτέλεση του έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας το Φθινόπωρο του 2018, με κατηγορούμενους δύο αδέρφια από τη Βουλγαρία.

Ο μάρτυρας ήταν μαζί με τον επιχειρηματία την μοιραία ημέρα λόγω των εγκαινίων στην εταιρεία σεκιούριτι, ενώ δεν αντιλήφθηκε το θύμα να φοβόταν κάτι. Μάλιστα ήταν από τους ανθρώπους που έσπευσαν στο σημείο λίγο μετά την εκτέλεση του Γιάννη Μακρή: «Μέχρι τελευταία στιγμή δεν αντιλήφθηκα ότι φοβόταν κάτι. Την ίδια ημέρα ήμασταν για καφέ, φεύγουνε λέμε όλα καλά, το βράδυ έχουμε τα εγκαίνια και ξαφνικά δεχθήκαμε τηλέφωνο μαζί με ένα φίλο μου ότι πυροβόλησαν τον Γιάννη, πήγαμε και είδαμε το πτώμα» είπε ο μάρτυρας.

Παρούσα και σήμερα στο δικαστήριο ήταν η χήρα του δολοφονημένου επιχειρηματία η οποία κάποια στιγμή ξέσπασε φωνάζοντας στους δύο κατηγορούμενους “καθάρματα”.

Καρέ- καρέ η δολοφονία

Ο αστυνομικός που εξέτασε το υλικό από τις κάμερες που κατέγραψαν και τα τελευταία λεπτά της ζωής του Γιάννη Μακρή, κατέθεσε επίσης στη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας.
Πρόκειται για υλικό που συγκέντρωσε η αστυνομία τόσο από τη κάμερα που ήταν τοποθετημένη έξω από ο σπίτι του θύματος όσο και από τις κάμερες των γειτόνων της οικογένειας Μακρή.
Ωστόσο, τα τελευταία συγκλονιστικά λεπτά του επιχειρηματία καταγράφηκαν από την επεξεργασία του βιντεοληπτικού υλικού της κατοικίας Μακρή.

Σύμφωνα με τις περιγραφές του μάρτυρα αστυνομικού που εξέτασε καρέ – καρέ εκατοντάδες φορές τη σκηνή του εγκλήματος “το θύμα πηγαίνει στο αυτοκίνητο, μπαίνει μέσα και εκείνη τη στιγμή, γρήγορα με ταχύτητα, έρχεται άτομο με όπλο στα χέρια, πυροβολεί στο αυτοκίνητο, το θύμα εξέρχεται από πόρτα οδηγού, και συνεχίζει τους πυροβολισμούς, το θύμα καταρρέει και ο δράστης φεύγει τρέχοντας.Φορούσε σκούρα ρούχα, τζόκει στο κεφάλι και έφυγε από την κατεύθυνση που ήρθε. Λίγα δευτερόλεπτα μετά στην πόρτα του συνοδηγού φαίνεται μία αντανάκλαση φώτων και μετά ένα αυτοκίνητο διέρχεται με ταχύτητα από εκεί που έφυγε ο δράστης» είπε ο αστυνομικός.

Τον παρακολουθούσαν

Ο μάρτυρας εξήγησε καταθέτοντας ότι το υλικό που συγκέντρωσαν και επεξεργάστηκαν από τη γειτονιά του γιάννη Μακρή, τους αποκάλυψε τη μάρκα και τον τύπο του αυτοκινήτου που φέρονται να χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Το ίδιο αυτοκίνητο την προηγούμενη ημέρα φαίνεται να έχει κάνει τρεις διελεύσεις τις ίδιες βραδινές ώρες έξω από το σπίτι του επιχειρηματία.

«Από σιλουέτα του αυτοκίνητου και την κίνηση του θεωρούμε ότι είναι το ίδιο» κατέθεσε ο μάρτυρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες η έρευνα τους, τους οδήγησε σε εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Γλυφάδα, απ’ όπου είχαν νοικιάσει οι δράστες το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν στο θανατηφόρο “χτύπημα” τους.

Μάλιστα όπως προέκυψε, το αυτοκίνητο με αυτά τα χαρακτηριστικά (μάρκα, τύπος) των δραστών είχε ενοικιαστεί από τις 29 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και 2 Νοεμβρίου 2018, ωστόσο επιστράφηκε μία ημέρα νωρίτερα δηλαδή την 1η Νοεμβρίου.
«Είχε κάνει εντύπωση στους υπαλλήλους της εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων πως επιστράφηκε παρότι ήταν πληρωμένο μία ημέρα νωρίτερα και πλυμένο, κάτι ασυνήθιστο» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Ισχυρές ενδείξεις οδήγησαν στη σύλληψη

Αναφερόμενος ο μάρτυρας στις ενέργειες της αστυνομίας για να φτάσει στη ταυτότητα των δραστών της εν ψυχρώ εκτέλεσης του επιχειρηματία είπε ότι από τα στοιχεία του ατόμου που είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο προέκυψε πως από τις 10 Οκτωβρίου είχαν νοικιαστεί στο ίδιο όνομα τέσσερα αυτοκίνητα και είχαν κλειστεί δωμάτια σε τρία ξενοδοχεία. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως ήταν δύο τα πρόσωπα που είχαν νοικιάσει τα αυτοκίνητα και είχαν διαμείνει στα ξενοδοχεία.
Οι μάρκες και οι τύποι των αυτοκινήτων αυτών προσομοιάζουν με οχήματα που έχουν περάσει από το σπίτι του θύματος τις προηγούμενες ημέρες πριν την δολοφονία και κυρίως τις βραδινές ώρες.

«Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε καταφέρει από το υλικό από τις κάμερες να έχουμε την πινακίδα και τα εσωτερικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων.

Δεν μπορώ να πω ότι αυτά που ενοικίασαν, ήταν αυτά που κυκλοφορούσαν έξω από το σπίτι του επιχειρηματία. Σύμπτωση; Ατυχία;» ανέφερε ο μάρτυρας, προκαλώντας αλλεπάλληλες ερωτήσεις από την έδρα.

Εισαγγελέας : Γιατί τους πιάσατε τότε;

Μάρτυρας : Δεν έχω γνώσει όλης της δικογραφίας

Εισαγγελέας : Είναι σαν να μας λέτε κακώς τους έχετε πιάσει.Πως κάνετε δικογραφία;

Μάρτυρας : Αυτό που σε μένα έκανε εντύπωση ήταν αυτή η συμπεριφορά τους. Πως άλλαξαν τρία ξενοδοχεία και τεσσάρα αυτοκίνητα σε διάστημα 20 ημερών.

Εισαγγελέας : Πως προβήκατε στη σύλληψη;

Μάρτυρας : Είχαμε ισχυρές ενδείξεις…

Τους πρόδωσε η απόδειξη

Επίσης, ο μάρτυρας κατέθεσε πως οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αφήσει σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου μία χάρτινη σακούλα στην οποία μέσα υπήρχε μέσα μεταξύ άλλων μία απόδειξη. Από αυτήν οδηγήθηκαν σε κατάστημα αθλητικών ειδών από το οποίο είχε αγοραστεί μια ζακέτα, ένα παντελόνι και ένα τζόκεϊ.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως «το τζόκει που φαίνεται να φοράει ο εκτελεστής στο βίντεο, ήταν ίδιου τύπου που είχε αγοραστεί από εταιρία αθλητικών ειδών».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Ιουλίου 2020 όπου κατόπιν αιτήματος του εισαγγελέα κλήθηκε να καταθέσει ο αστυνομικός που υπογράφει το διαβιβαστικό της υπόθεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ