Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Αναταράξεις στην Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου: “Ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας, μπορεί κάποιους να τους αφήσει στον πάγκο”

"Οι αντιδράσεις επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι δεν έπρεπε να είναι στις λίστες, η πικρία είναι κατανοητή από την άλλη", σημείωσε η κα Κωνσταντοπούλου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναταράξεις στην Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου: “Ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας, μπορεί κάποιους να τους αφήσει στον πάγκο” eurokinissi

Αναταράξεις σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην Πλεύση Ελευθερίας, έπειτα από την απόφαση της προέδρου, Ζωής Κωνσταντοπούλου, να “ανακατέψει την τράπουλα” και να προκαλέσει αλλαγές ως προς τα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό One Channel έδωσε τη δική της απάντηση στις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από τρεις υποψηφίους βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, για τις αλλαγές στη σειρά των ψηφοδελτίων, τονίζοντας «δεν μπορώ να συμμερισθώ μια αγάπη για τις θέσεις, που δεν έχουμε καν. Ουδείς έχει το δικαίωμα να έχει μια τέτοια προσδοκία».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας,  εξήγησε πως εκείνη πήρε την ευθύνη να διαμορφώσει τις λίστες, με κριτήριο να υπάρχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, που «δεν θα υπάρχει όμοιά της». Εξ άλλου, «ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας, μπορεί κάποιους να τους αφήσει στον πάγκο, αλίμονο αν αυτοί επαναστατούσαν», σημείωσε χαρακτηριστικώς. Οι αντιδράσεις επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι δεν έπρεπε να είναι στις λίστες, η πικρία είναι κατανοητή από την άλλη, αναγνώρισε. Όμως, επέμεινε, όλοι ήξεραν ότι δεν θα είναι ίδιες οι λίστες, σε σχέση με εκείνες της 21ης Μαΐου, και δεδομένη η σειρά στα ψηφοδέλτια.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη τρεις γυναίκες υποψήφιοι με την Πλεύση Ελευθερίας έχουν αποχωρήσει, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με τις αλλαγές στα ψηφοδέλτια. Ο λόγος για τις Μαργαρίτα Καζάκου, Όλγα Δάλλα και Χρύσα Διαμαντοπούλου.

Η κα Κωνσταντοπούλου, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απάντησε στις ψευδείς καταγγελίες σχετικά με τις λίστες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Όπως ανέφερε  «Για τις λίστες μας σε αυτή τη νέα εκλογική μάχη που δίνουμε, ήταν όλες και όλοι ενήμεροι με όλους τους τρόπους, γραπτά, προφορικά, με προσωπικές και ομαδικές καταγεγραμμένες συναντήσεις και συνεννοήσεις, το έλεγα άλλωστε και παντού δημόσια. Ξεκάθαρα, ανοιχτά, αληθινά, όπως κάνω πάντα. Όπως κάνουμε πάντα στην Πλεύση Ελευθερίας. Στο κίνημά μας, που πιστεύουμε στη δύναμη της ομάδας. Και οι ομάδες για να κάνουν το άλμα και να προχωρήσουν πρέπει και επιβάλλεται να κάνουν αλλαγές. Για να βελτιωθούν και να κατακτήσουν τους στόχους τους. Και αυτόν τον πολύ σημαντικό στόχο μας, πάμε να κατακτήσουμε -για πρώτη φορά- σε 15 μέρες. Μια συμπαγή και αλεξίσφαιρη ομάδα μέσα στη Βουλή.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε “Στις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων μπήκαν άνθρωποι που πάλεψα προσωπικά να τους πείσω, άνθρωποι που δε θα θελήσουν ποτέ να βλάψουν την υπόσχεσή μας για χάρη προσωπικών φιλοδοξιών και θέσεων, άνθρωποι που διαχρονικά έχουν στάξει αίμα για να φτάσουμε ως εδώ που είμαστε, μια ανάσα για να έχουμε ζωή στη Βουλή”.

Η ανάρτηση της κας Κωνσταντοπούλου καταλήγει “Είμαι περήφανη για την προσωπική επιλογή μου να επενδύσω σε ανθρώπους που δε θα με προδώσουν ποτέ και που έχουν τεράστια αποθέματα αγάπης μέσα τους ώστε να αλλάξουμε τον κόσμο.

Είμαι χαρούμενη που επαληθεύομαι!

Θα αλλάξουμε τον κόσμο με ❤”.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Οι αλλαγές και οι αποχωρήσεις

Πρώτη αποχώρησε από την Πλεύση Ελευθερίας η Μαργαρίτα Καζάκου,  πρώτη σε ψήφους στην Β΄ Πειραιά και πρώην αντιδήμαρχος αντιδήμαρχος Περάματος, η οποία μάλιστα έκανε λόγο για «φυτευτούς» υποψήφιους στις κάλπες του Ιουνίου.

Σε ανάρτησή της στο Facebook με τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου ανέφερε ότι «ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ … και όχι αυτοί που φυτεύτηκαν με απόφαση της Αρχηγού Ζωής και που θα δείτε στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής 25/6/2023 της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ … !!!».

Η δεύτερη αποχώρηση ήταν αυτή της υποψήφιας στο Νότιο τομέα Αθήνας, Όλγας Δάλλα,  η οποία κατήγγειλε την ηγεσία της Πλεύσης Ελευθερίας για εκκαθαρίσεις.

Με απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου η κα Δαλλα, τοποθετήθηκε στην τρίτη θέση της λίστας για τις εκλογές του Ιουνίου ενώ στην πρώτη θέση τοποθετήθηκε ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας και στην δεύτερη ο κ. Ευθύμιος Μαυράκης.

Ακολουθεί η ανάρτηση της κας Δάλλα στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

Τέλος, την αποχώρησή της από την Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε και η κυρία Χρύσα Διαμαντοπούλου, η οποία, όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, «από πρώτη στον Β1 τομέα όμως, με συνοπτικές μη δημοκρατικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος».

Όπως αναφέρει, δε, «υπήρξα απλώς ένα «δόλωμα» για αυτούς. ΟΧΙ. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. ΟΧΙ».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: “Η Πλεύση Ελευθερίας δεν περιορίζεται στην Αριστερά”

Στη συνέντευξή της στο One, η κυρία Κωνσταντοπούλου επανέλαβε επίσης ότι η Πλεύση Ελευθερίας δεν περιορίζεται στην Αριστερά. Αντιθέτως, απευθύνεται σε όλη την κοινωνία, προσέθεσε. Είναι, εν τέλει, «το μοναδικό αντισυστημικό κόμμα, δεν είναι καν κόμμα, είναι κίνημα».

Σε άλλο σημείο υποστήριξε πως κάποιες πολιτικές δυνάμεις είναι «σε αποδρομή». Όταν της ζητήθηκε δε, να κατονομάσει ποιες εννοεί, μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και το ΠΑΣΟΚ. Η πορεία κάποιων, παρατήρησε, ήταν απολύτως προβλέψιμη, αυτό συμβαίνει όταν άλλα λες και άλλα κάνεις. Ειδικώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, είπε πως είναι μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος και συναντά κανείς σε αυτόν χαρακτηριστικά, όπως η φαυλότητα, η διαφθορά, η διαπλοκή.

Ερωτηθείσα για τις σχέσεις της με τους προέδρους των δύο μεγαλυτέρων κόμματων, απάντησε δε: «Με τον κ. Τσίπρα δεν μιλώ, με τον κ. Μητσοτάκη έχουμε τυπικές σχέσεις». Και, κλείνοντας, υποσχέθηκε πως «από 26 Ιουνίου θα χτίσουμε τη χώρα αλλιώς».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ