Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Δεν κινδυνεύουν οι συμβασιούχοι που εργάζονται βάση προσωρινών διαταγών από την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δεν κινδυνεύουν οι συμβασιούχοι που εργάζονται βάση προσωρινών διαταγών από την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου, οι οποίοι απασχολούνται σε Ο.Τ.Α. δυνάμει προσωρινών διαταγών, των οποίων η ισχύς λήγει εντός της περιόδου της αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την εργασία τους. Υπενθυμίζεται ότι, οι προσωρινές δικαστικές διαταγές με αντικείμενο την προσωρινή απασχόληση εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε Ο.Τ.Α. χορηγούνται και έχουν ισχύ μέχρι την ημερομηνία της συζήτησης της σχετικής αίτησης ασφαλιστικών μέτρων. Πλην όμως στην τρέχουσα συγκυρία και στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του COVID-19 έχει αποφασιστεί η ματαίωση της συζήτησης των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων έως τουλάχιστον την 27.03.2020.

Ωστόσο, η ΚΥΑ που εκδόθηκε την Κυριακή, 15.03.2020, και αφορά στην εξειδίκευση των μέτρων που αφορούν τη λειτουργία των δικαστηρίων κατά την περίοδο της καραντίνας, μεριμνά και για την περίπτωση των συμβασιούχων με προσωρινές διαταγές.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο Τρίτο παρ. 2 περ. (β) εδ. β’ της εν λόγω ΚΥΑ προβλέπεται ότι «οι προσωρινές διαταγές που έχουν χορηγηθεί και έχουν ισχύ έως την συζήτηση της υπόθεσης, παρατείνονται με απόφαση του Προέδρου Υπηρεσίας».

Αυτό σημαίνει ότι όσοι εργαζόμενοι απασχολούνται σε Ο.Τ.Α. δυνάμει προσωρινής διαταγής λήγουσας εντός της περιόδου αναστολής των δικαστηρίων, θα πρέπει να φροντίσουν (διά του δικηγόρου τους) να μεταβούν κατά την ημέρα λήξης της προσωρινής διαταγής ενώπιον του Προέδρου Υπηρεσίας του Δικαστηρίου που χορήγησε την προσωρινή διαταγή και να ζητήσουν την παράταση αυτής.

Με τον τρόπο αυτό δεν κινδυνεύει η εργασία όλων όσων εργάζονται με προσωρινές διαταγές για όσο χρόνο δεν μπορεί η υπόθεσή τους να κριθεί από τα αρμόδια Δικαστήρια στα οποία αυτοί έχουν προσφύγει.

Πηγή: Epoli.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ