Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Διαψεύδει τον Αγγελή η πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διαψεύδει τον Αγγελή η πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

“Ο Γιάννης Αγγελής λέει ξανά και ξανά τα ίδια ψέματα”. με αυτή τη φράση φέρεται να διέψευσε κατηγορηματικά τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, η πρώην επιθεωρήτρια δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, καταθέτοντας σήμερα στο πλαίσιο της έρευνας για τυχόν παρεμβάσεις και δικονομικές παρατυπίες στην έρευνα για την υπόθεση του σκανδάλου “Novartis”.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Παπασπύρου στην κατάθεση της ενώπιον του αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Λάμπρου Σοφουλάκη, φέρεται να υποστήριξε ότι όλοι οι ισχυρισμοί του Γιάννη Αγγελή σχετικά με την υπόθεση είναι ψέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Παπασπύρου αναφερόμενη στους ισχυρισμούς του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ότι εκείνη γνώριζε πως ετοιμάζονταν προφυλακίσεις τριών πολιτικών προσώπων, λίγο πριν τις εκλογές, τον διέψευσε λέγοντας μάλιστα πως είναι δυνατόν να διαταχθούν προφυλακίσεις στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης; “Ο κύριος Αγγελής λέει ξανά και ξανά τα ίδια ψέματα” φέρεται χαρακτηριστικά να είπε η πρώην επιθεωρήτρια στην κατάθεση της.

Ακόμα η πρώην επιθεωρήτρια φέρεται να επικαλέστηκε έγγραφα που υπάρχουν στην δικογραφία με τα οποία κατ εκείνη καταρρέουν οι ισχυρισμοί του κυρίου Αγγελή.

Πάντως η Μαρία Παπασπύρου κατά τις ίδιες πληροφορίες, υποστήριξε ακόμα ότι ποτέ δεν εκβιάστηκε από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ότι όλες οι πιέσεις που ασκήθηκαν ήταν στο πλαίσιο της συνεργασίας τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης. Ακόμα φέρεται να είπε στην κατάθεση της ότι “ως εισαγγελέας ο κύριος Αγγελής όφειλε αν υπήρχε τέτοιο σχέδιο σε βάρος πολιτικών, να παρέμβει αμέσως και να το καταγγείλει αφού επόπτευε και το έργο των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς”.

Επίσης φέρεται να διατύπωσε στον εισαγγελικό λειτουργό την απορία πώς “Από τον Ιανουάριο τώρα θυμήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης τριών πολιτικών; Αν εξυφαινόταν σχέδιο ποινικής δίωξης και προφυλακίσεων γιατί έστελναν οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς ακόμα και τον Ιανουάριο στοιχεία στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης? Χωρίς το πόρισμα τους οι εισαγγελείς δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε καμία ποινική δίωξη. Εκ του αποτελέσματος και την αρχειοθέτηση της δικογραφίας Σαμαρά από την περασμένη άνοιξη αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε τέτοιο σχέδιο που περιγράφει ο κύριος Αγγελής” φέρεται να υπογράμμισε καταλήγοντας η πρώην επιθεωρήτρια.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που η Μαρία Παπασπύρου προσέρχεται για κατάθεση ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς έχει προηγηθεί και η κατάθεση της τον περασμένο Οκτώβριο πάλι με αφορμή και πάλι το περιεχόμενο κατάθεσης του Ιωάννη Αγγελή, σύμφωνα με το οποίο εκείνη μετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης παρουσία του τότε υπουργού Μιχάλη Καλογήρου μετά το ταξίδι των εισαγγελέων στη Βιέννη και είχε επικρίνει σφοδρά τους εισαγγελικούς χειρισμούς στην υπόθεση σχετικά με τις έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ