Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Δικαίωση Πάσσαρη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε προσφυγή κατά της Ρουμανίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαίωση Πάσσαρη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε προσφυγή κατά της Ρουμανίας

Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια έσυρε την Ρουμανία ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης με αφορμή τις απαράδεκτες, κατ’ αυτόν, συνθήκες κράτησης στις φυλακές της Κραϊόβα.

Ο Πάσσαρης ειχε προσφύγει στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και δικαιώθηκε με τη ρουμανική κυβέρνηση να του προτείνει εξωδικαστικό συμβιβασμό, προσφέροντας 13.500 ευρώ για «κάθε ηθική και υλική βλάβη που θα μπορούσε να έχει υποστεί».

Ο ίδιος, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του μέσα από τις φυλακές της Κραϊόβα στη Ρουμανία απέρριψε τον συγκεκριμένο συμβιβασμό.

«Το θέμα για εκείνον είναι ηθικό και όχι οικονομικό. Επιθυμία του είναι να τηρούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και σύμφωνα με αυτά θέλει να δικαστεί» ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπος του κακοποιού, Ανδρέας Ταγαράκης  μιλώντας στον Ant1 .Παράλληλα, ίδιος με παλαιότερη δήλωσή του από τις Ρουμανίας ανέφερε ότι: «θέλω να με κρίνει η δικαιοσύνη όπως κάθε άλλο κατηγορούμενο και όχι για το όνομά μου. Έχω παραδεχθεί τις πράξεις μου, έχω μεταννοήσει και έχω ζητήσει συγνώμη. Από τότε όμως έχουν περάσει 20 χρόνια. Η ζωή και ο τρόπος σκέψης μου έχουν αλλάξει εντελώς».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ