Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Δικαιοσύνη σε…απόγνωση – Πάνω από 250 οι δίκες που αναβλήθηκαν μόνο στο Εφετείο την πρώτη εβδομάδα του lockdown

Στο πρώτο lockdown, του περασμένου Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της καραντίνας συνολικά 5000 πρωτοείσακτες δίκες δεν έγιναν λόγω των περιορισμών ενώ εκατοντάδες ήταν εκείνες που διέκοψαν «μέχρι νεωτέρας».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαιοσύνη σε…απόγνωση – Πάνω από 250 οι δίκες που αναβλήθηκαν μόνο στο Εφετείο την πρώτη εβδομάδα του lockdown

Σε μία «βαρέως πάσχουσα» εδώ και χρόνια δικαιοσύνη λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην απονομή της, αυτή η δεύτερη αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων κινδυνεύει να τη στείλει στην «εντατική».

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, πάνω από 250 υποθέσεις αναβλήθηκαν επ΄αόριστω και μόνο στο Εφετείο της Αθήνας την πρώτη εβδομάδα του τωρινού lockdown.

Συγκεκριμένα, αναβλήθηκαν 95 υποθέσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ,79 του Μονομελούς και 79 του Πλημμελημάτων.

Και στους συγκεκριμένους αριθμούς θα πρέπει να προστεθούν κι όλες εκείνες οι δίκες που δεν εντάσσονται στις εξαιρέσεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης οι οποίες διέκοψαν μέχρι να επαναλειτουργήσουν τα δικαστήρια.

Να σημειωθεί ότι στο πρώτο lockdown, του περασμένου Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της καραντίνας συνολικά 5000 πρωτοείσακτες δίκες δεν έγιναν λόγω των περιορισμών ενώ εκατοντάδες ήταν εκείνες που διέκοψαν «μέχρι νεωτέρας». Και φυσικά η παράταση του δικαστικού έτους κατά συνολικά ένα μήνα ελάχιστα βοήθησε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ