Δευτέρα 02 Αυγούστου 2021

Διοικητικοί Δικαστές: Προσβολή του συνόλου των πολιτισμένων κρατών η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διοικητικοί Δικαστές: Προσβολή του συνόλου των πολιτισμένων κρατών η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
Για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και προσβολή, όχι μόνον της Ελλάδας και της Ευρώπης, αλλά του συνόλου των πολιτισμένων κρατών, κάνει λόγο η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αναφερόμενη στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση « εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας με την πρόσφατη απόφαση περί μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος.
Η απόφαση αυτή παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και συνιστά προσβολή, όχι μόνον της Ελλάδας και της Ευρώπης, αλλά του συνόλου των πολιτισμένων κρατών. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί η απόφαση του Τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας που επέτρεψε την ενέργεια αυτή, παραβλέποντας τις νομικές δεσμεύσεις  που απορρέουν από διεθνή  συμβατικά κείμενα που η Τουρκία έχει υπογράψει και επικυρώσει.
Η απόφαση αυτή της τουρκικής δικαιοσύνης, σε συνδυασμό με τους χιλιάδες Τούρκους δικαστές που παραμένουν από το 2016 φυλακισμένοι χωρίς δίκη, ή απολύονται κάθε φορά που οι αποφάσεις τους δεν είναι αρεστές στο τουρκικό καθεστώς, επιβεβαιώνουν το μέγεθος της ανελευθερίας που χαρακτηρίζει την σημερινή τουρκική πραγματικότητα.
Ως δικαστές ευελπιστούμε το κράτος δικαίου και ο σεβασμός της δικαστικής ανεξαρτησίας να επανέλθουν στην Τουρκία.
Σε κάθε όμως περίπτωση, η Αγία Σοφία στεκόταν και θα στέκεται στους αιώνες, υπενθυμίζοντας πως αποτελεί σύμβολο της Χριστιανικής ορθοδοξίας που κληροδοτήθηκε ως σύμβολο πολιτισμού στην οικουμένη».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ