Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

ΔΣΑ: Πειθαρχική διαδικασία σε βάρος όσων δεν υιοθετούν τηλεργασία και εκ περιτροπής απασχόληση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΔΣΑ: Πειθαρχική διαδικασία σε βάρος όσων δεν υιοθετούν τηλεργασία και εκ περιτροπής απασχόληση

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους δικηγόρους, τις δικηγορικές εταιρίες και τα νομικά τμήματα εταιριών, να περιορίσουν τη φυσική παρουσία των δικηγόρων που εργάζονται σε αυτούς (όπου απασχολούνται άνω των τεσσάρων ατόμων στον αυτό χώρο), υιοθετώντας είτε τηλεργασία, είτε εκ περιτροπής απασχόληση (έως δύο ατόμων ανά ημέρα).

Όπου διαπιστώνεται παραβίαση των συστάσεων των υγειονομικών αρχών, του ΔΣΑ, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων, οι δικηγόροι οφείλουν να υποβάλλουν σχετική αναφορά στον Πρόεδρο της Ολομέλειας του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΔΣΑ

Επειδή κατά τις σαφείς συστάσεις των αρμοδίων υγειονομικών αρχών, πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός πλειόνων ατόμων σε κλειστούς χώρους, ο ΔΣΑ με ανακοίνωση της 16.3.2020, κάλεσε τους δικηγόρους, τις δικηγορικές εταιρίες και τα νομικά τμήματα εταιριών, όπου απασχολούνται άνω των τεσσάρων ατόμων στον αυτό χώρο, να περιορίσουν τη φυσική παρουσία των δικηγόρων σε αυτούς, υιοθετώντας είτε τηλεργασία, είτε εκ περιτροπής απασχόληση (έως δύο ατόμων ανά ημέρα).

Σε περίπτωση που οι ως άνω εντολείς δεν ακολουθούν τις προαναφερθείσες συστάσεις, θέτοντας με τον τρόπο αυτό σε κίνδυνο την υγεία των δικηγόρων, οι συνάδελφοι οφείλουν να υποβάλλουν σχετική αναφορά στον Πρόεδρο της Ολομέλειας του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, κ. Χαράλαμπου Αναλυτή, ώστε να κινηθεί οίκοθεν η πειθαρχική διαδικασία.

Ο ΔΣΑ θα βρίσκεται στο πλευρό όλων των συναδέλφων, ώστε να προστατευτούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο από κάθε κίνδυνο για την υγεία τους, στις παρούσες έκτακτες συνθήκες υγειονομικής απειλής.

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας

του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ

Χαράλαμπος Αναλυτής

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ