Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Ελλάδα: Η δεύτερη χώρα μετά την Ιταλία που κλείνει (προληπτικά όμως) τα δικαστήρια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελλάδα: Η δεύτερη χώρα μετά την Ιταλία που κλείνει (προληπτικά όμως) τα δικαστήρια

Η Ιταλία το έκανε αφού προηγουμένως υπήρξε μεγάλη εξάπλωση του ιού και νεκροί. Η χώρα μας και οι αρμόδιες αρχές, με μεγάλες «ενέσεις» ενημέρωσης και ψυχραιμία έπραξαν τελικά κάτι ανάλογο με μια βασική διαφορά: Το κάναμε προληπτικά , για να μην υπάρξει (ει δυνατόν) διασπορά του ιού. Κλείσαμε λοιπόν τα δικαστήρια  αφού δείξαμε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία.

Η αλήθεια είναι πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης περίμενε με υπομονή τις οδηγίες των ειδικών επιδημιολόγων και λοιμωξιολόγων, και βήμα- βήμα έκανε αυτό που του έλεγαν οι ειδικοί. Όχι αυτό που έλεγαν ούτε οι δημοσιογραφοι, ούτε άλλοι παροικούντες στα δικαστήρια. Επραξε , αφού προηγουμένως άκουσε τους ειδικούς.

Επαφές

Από την πρώτη στιγμή οι υπηρεσίες του Υπουργείου βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, ενώ ο υπουργός συνομιλούσε με τον Επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για τον Κορωνοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Παράλληλα λειτούργησε θεσμικά και διαβίβασε  όλα τα αιτήματα των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων, των Δικηγορικών Συλλόγων, της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων, αλλά και τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν στον αρμόδιο Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ο οποίος είναι ο πλέον αρμόδιος φορέας να εισηγηθεί μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης. Μάλιστα όλα αυτά ενω από τα μέχρι σήμερα δεδομένα δεν έχουν προκύψει σαφείς ενδείξεις άμεσου κινδύνου. Παρόλα αυτά ο ΕΟΔΥ έκρινε αναγκαία  την αναστολή ορισμένων λειτουργιών της Δικαιοσύνης, ως ένα αμιγώς προληπτικό μέτρο.

Αποσυμφόρηση

Προφανώς ως μέτρο άμεσης αποφόρτισης των δικαστηρίων από τον σημερινό αυξημένο συγχρωτισμό πολιτών – διαδίκων ,  δικηγόρων, δικαστικών υπαλλήλων και δικαστικών λειτουργών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ