Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Επιχείρηση αποτροπής εξάπλωσης κορονοϊού σε φυλακές και αστυνομικά τμήματα- Στην Αμυγδαλέζα οι θετικοί κρατούμενοι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επιχείρηση αποτροπής εξάπλωσης κορονοϊού σε φυλακές και αστυνομικά τμήματα- Στην Αμυγδαλέζα οι θετικοί κρατούμενοι

Σε απομονωμένο χώρο στο Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας θα μεταφέρονται όσοι κρατούμενοι βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό. Εκεί θα τους φρουρούν αστυνομικοί με ειδικές στολές, ενώ θα βρίσκεται και μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, οι συμπτωματικοί κρατούμενοι σε αστυνομικά τμήματα θα μεταφέρονται σε ειδικούς χώρους που θα επιλεγούν από κάθε αστυνομική διεύθυνση μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ για τον ιό.

Για τη λήψη των συγκεκριμένων μέτρων θα υπάρξει σχετική διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προς τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής, ενώ κάτι αντίστοιχο θα εφαρμοστεί και στις αστυνομικές διευθύνσεις όλης της χώρας επιλέγοντας παρόμοιους χώρους.

Σύμφωνα με το thetoc.gr, εξακολουθεί να είναι προβληματικός ο έλεγχος όσων αστυνομικών επιστρέφουν από οποιαδήποτε μορφή άδειας, από αποσπάσεις σε νησιά, Έβρο ή περιοχές αυξημένου κινδύνου. Ο μαζικός έλεγχος ήταν ένα από τα αιτήματα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο οποίος αναφορικά με τους προληπτικούς ελέγχους σε μαζικό επίπεδο, επιφυλάχθηκε, επικαλούμενος την έλλειψη του απαιτούμενου υγειονομικού δυναμικού, δεδομένου ότι ανάλογα αιτήματα διατυπώνονται, όπως τόνισε, και από άλλους εργασιακούς κλάδους.

Ωστόσο, θα ξεκινήσουν στοχευμένοι έλεγχοι άμεσα για όσους επιστρέφουν στην ενδοχώρα από νησιωτικές περιοχές, από τον Έβρο ή από περιοχές αυξημένου κινδύνου με τη δημιουργία δυο σημείων αναφοράς στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι, πριν αναλάβουν υπηρεσία, να έχουν υποβληθεί στα προληπτικά τεστ του Ε.Ο.Δ.Υ. και να έχουν λάβει τις αντίστοιχες απαντήσεις.

Στο μεταξύ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, στη Βουλή και σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις ανέφερε πως στην Ελληνική Αστυνομία, υπάρχουν 58 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 173 περιστατικά σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στην Πυροσβεστική είναι 6 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 4 περιστατικά σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής υπάρχει 1 επιβεβαιωμένο κρούσμα και 54 περιστατικά σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως γίνονται οι απαραίτητες παρεμβάσεις, όπως προστατευτικά πλεξιγκλάς σε αστυνομικές υπηρεσίες που προσέρχονται πολίτες. Ειδικά για τους χώρους κράτησης, ο αρμόδιος προϊστάμενος κάθε υπηρεσίας εξετάζει, κατά περίπτωση, τη δυνατότητα κράτησης σε ξεχωριστό χώρο ατόμων ως ύποπτα κρούσματα και, όπου παρατηρούνται ανάγκες κτηριακής διαρρύθμισης, αυτές εξετάζονται από την αρμόδια διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών για τις απαιτούμενες ενέργειες. Επίσης, λαμβάνονται πρωτοβουλίες, ώστε να ενισχυθεί ο στόλος των οχημάτων με οχήματα που θα φέρουν διαχωριστικό πλεξιγκλάς, ώστε να διευκολυνθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ