Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου 2020

Επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου στα Ανώτατα Δικαστήρια για την επέτειο της Επανάστασης

Την ηγεσία της Δικαιοσύνης για το μέχρι τώρα έργο της και τις δράσεις που προετοιμάζονται για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση, ενημέρωσε σήμερα η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου στα Ανώτατα Δικαστήρια για την επέτειο της Επανάστασης

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τους Προέδρους των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας στο πλαίσιο των θεσμικών επαφών που πραγματοποιεί για τους επικείμενους εορτασμούς των 200 ετών από την επανάσταση του 21.

Ειδικότερα, η κυρία Αγγελοπούλου επισκέφθηκε με την πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου και Βασίλειο Πλιώτα, αντίστοιχα, την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σαρπ και τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν επίσης, τρόποι συμμετοχής των δικαστικών στις εκδηλώσεις της επετείου.

Επιπρόσθετα, κατά την επίσκεψη στο Ελεγκτικό Συνέδριο, συζητήθηκε το ζήτημα της δράσης που έχει προαναγγείλει το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, με αφορμή την επέτειο, και τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν. Η δράση αφορά την εκπόνηση μελετών υπό τον γενικό τίτλο «Το Ελεγκτικό Συνέδριο, δημιούργημα της Επανάστασης του 1821».

 

Ο ρόλος της Δικαιοσύνης

«Η ανταπόκριση των Ελλήνων στο κάλεσμα για συνδιαμόρφωση του προγράμματος της επετείου είναι εντυπωσιακή, δήλωσε η κυρία Αγγελοπούλου και πρόσθεσε: «Η Δικαιοσύνη της χώρας διαδραμάτισε στα 200 χρόνια της σύγχρονης ιστορίας μας έναν κομβικό ρόλο. Αποτέλεσε τον θεματοφύλακα του κράτους δικαίου και τον εγγυητή της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής. Στάθηκε δίπλα στον πολίτη, προστατεύοντας τα δικαιώματά του. Ήλεγξε τις πράξεις της διοίκησης, αποτρέποντας καταχρήσεις κρατικής εξουσίας. Υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου. Συνέβαλε στην υπέρβαση κακοδαιμονιών και στην αποκατάσταση αδικιών».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ