Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Έβρος: Νέα ένταση και δακρυγόνα στις Καστανιές (βίντεο+φωτογραφίες)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έβρος: Νέα ένταση και δακρυγόνα στις Καστανιές (βίντεο+φωτογραφίες)

 

Συνεχίζεται η ρίψη χημικών στο Τελωνείο των Καστανεών.

Ανά διαστήματα, κυρίως από τις τουρκικές Αρχές, γίνεται εκτενής ρίψη χημικών με ειδικά όπλα εκτόξευσης χημικών, καθώς και κάποιες ρίψεις χημικών από τους συγκεντρωμένους στο τελωνείο των Καστανεών, οι οποίοι επιχειρούν και την πρόκληση φθορών στον φράχτη, προκειμένου να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απαντούν στις εν λόγω επιθέσεις με ρίψεις χημικών και νερού, αποτρέποντας κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων της χώρας.

Λίγο πριν τη νέα ρίψη δακρυγόνων, σήμερα το μεσημέρι, μετανάστες συγκεντρώνονται γύρω από Τούρκους αστυνομικούς με φανερές κινήσεις και χειρονομίες συνεννόησης

Η τουρκική αστυνομία, κατά πάγια πρακτική πλέον, εκτοξεύει χημικά προς Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς

Ρίψη χημικών από την τουρκική πλευρά πολύ κοντά στο φυλάκιο των Καστανέων

Νωρίτερα το πρωί σημειώθηκαν νέες προσπάθειες από μετανάστες για είσοδο στη χώρα μας, στις Καστανιές Έβρου, με την ελληνική πλευρά να γεμίζει δακρυγόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οι άνδρες της τούρκικης στρατοχωροφυλακής έριχναν δακρυγόνα, για να περάσουν οι μετανάστες, αλλά οι ελληνικές δυνάμεις παραμένουν στις θέσεις τους και τους αποτρέπουν.

Την ίδια στιγμή περίπου 100 μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο ύψος του φυλάκιου στο Παζάρ Κουλέ, πετούν συνεχώς δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις περιφρούρησης για τον ίδιο σκοπό.

Το 24ωρο από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, στην περιοχή του Έβρου:

  • Έγιναν 27 συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Οι περισσότεροι προέρχονται από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν
  • Αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 1.269 περιπτώσεις

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Μαζική ρίψη χημικών προς τις Ελληνικές δυνάμεις. Στην τελευταία φωτογραφία Τούρκοι ένστολοι φανερά ετοιμάζονται και τοποθετούνται λίγο πριν αρχίσει η ρίψη.

Προετοιμασία των Τούρκων ενστόλων, ενώ φοράνε αντιασφυξιογόνες μάσκες, που καταδεικνύει ότι γνωρίζουν τι επίκειται

Τούρκοι αστυνομικοί με κατάλληλο εξοπλισμό εκτοξεύουν χημικά προς την ελληνική πλευρά ενώ βρίσκονται ανάμεσα στους μετανάστες που κινούνται κοντά στον φράχτη.

Ρίψη προς τους Έλληνες ένστολους στις Καστανιές

Κανένα σχόλιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ