Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023

Εξελίξεις στην υπόθεση Νίκου Παππά: Ποινική δίωξη κατά των Χούρι μετά τη μήνυση του “κόκκινου εργολάβου”, Χρήστου Καλογρίτσα, για τις τηλεοπτικές άδειες

Είχε καταγγείλει ως εικονική τη σύμβαση της λιβανέζικης εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Χούρι με τη δική του. Ενέπλεκε τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ως ενδιάμεσο. Η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος της εταιρείας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξελίξεις στην υπόθεση Νίκου Παππά: Ποινική δίωξη κατά των Χούρι μετά τη μήνυση του “κόκκινου εργολάβου”, Χρήστου Καλογρίτσα, για τις τηλεοπτικές άδειες combo
Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας CCC έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας προχώρησε η Εισαγγελία της Αθήνας.
Τα αδικήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι εκπρόσωποι της εταιρίας της οικογένειας Χούρι είναι η απάτη επί δικαστηρίω και η ψευδορκία.
Υπενθυμίζεται, ότι με τη μήνυση που είχε υποβάλλει ο εργολάβος στρεφόταν κατά των υπευθύνων της λιβανέζικης εταιρείας υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία που είχε συναφθεί μεταξύ της εταιρείας CCC και της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ, δικών του συμφερόντων, ήταν εικονική. Μάλιστα, συνέδεσε τη συγκεκριμένη συμφωνία με το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016 αποδίδοντας κομβικό ρόλο στη σύναψή της, στον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.
Η μηνυτήρια αναφορά του κ. Καλογρίτσα είχε διαβιβαστεί στη Βουλή, προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελίες του επιχειρηματία σε βάρος του Νίκου Παππά. Μάλιστα, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες η Βουλή κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ ήδη έγινε η κλήρωση του μελών του δικαστικού συμβουλίου που θα αποφασίσει την παραπομπή ή μη του Νίκου Παππά σε δίκη.
Σημειώνεται, ότι η δικογραφία που αφορά στον Νίκο Παππά θα διερευνηθεί με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών από το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, ενώ η δικογραφία που αφορά στην διαμάχη μεταξύ της οικογένεια Χούρι και του κ. Καλογρίτσα θα ερευνηθεί από την τακτική δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ