Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2022

Εξωτερικοί φρουροί: Πρώτα αποσυμφόρηση φυλακών και μετά μεταγωγή κρατουμένων με κορονοϊό

Προτάσεις μέτρων κατά της πανδημίας κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης. Εισηγείται την αποσυμφόρηση των φυλακών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξωτερικοί φρουροί: Πρώτα αποσυμφόρηση φυλακών και μετά μεταγωγή κρατουμένων με κορονοϊό EUROKINISSI

Την ανάγκη αποσυμφόρησης των καταστημάτων κράτησης με αποφυλάκιση και περιοριστικούς όρους (βραχιολάκι, παρουσία στα αστυνομικά τμήματα, κ.α.) κρατουμένων με υποκείμενα νοσήματα και με υπόλοιπο μερικούς μήνες ποινής επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης σε επιστολή της προς την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Πρόκειται για μία από τις προτάσεις που επανέλαβε η Ομοσπονδία, μετά το ενδεχόμενο – σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας – δημιουργίας 2 ειδικών μονάδων σε αντίστοιχα νοσοκομεία της Αττικής για την νοσηλεία κρατουμένων ασθενών με κορονοϊό, όσο και το σχέδιο μεταγωγής ασθενών κρατουμένων στο νοσοκομείο κρατουμένων και στο γυναικείο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού.

«Είναι αντικειμενικά δύσκολο έως και πρακτικά αδύνατο να μεταχθούν τόσοι κρατούμενοι ασθενείς (είτε παράλληλα, είτε κατά προτεραιότητα) από όλη την Ελλάδα προς την Αττική, καθώς θα απαιτούνταν σε καθημερινή βάση ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα συνοδείας, δυνατότητες οι οποίες ορίζονται ως πέραν των εφικτών του συστήματος, εκτός φυσικά και αν το σχέδιο προβλέπει, υπό συνθήκες πανδημίας, την μεταγωγή ασθενών κρατούμενων με υποκείμενα νοσήματα ή ακόμα και με covid-19 με κλούβες μεταγωγών» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

Τονίζει δε πως κρατούμενος που εμφανίζει συμπτώματα κορονοϊού θα πρέπει να μεταφέρεται σε νοσοκομείο της περιφέρειάς του και στη συνέχεια εάν κριθεί αναγκαίο να γίνει μεταφορά στο Λεκανοπέδιο. Παράλληλα, η Ομοσπονδία επισημαίνει την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού στα καταστήματα κράτησης.

«Δεν μπορούμε παρά να σημειώσουμε, για να μην διαφεύγει σε κανέναν, πως αυτή την μάχη το προσωπικό των καταστημάτων κράτησης και ειδικά οι Εξωτερικοί Φρουροί που εκπροσωπούμε την έδωσαν εκ του σύνεγγυς και ουσιαστικά μόνοι τους. Κοιτάξαμε μόνο το υπηρεσιακό καθήκον, υπηρετώντας τον όρκο που δώσαμε και κρατώντας την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό μας» επισημαίνουν για το θέμα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση εδώ 355.Προτάσεις μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας (1)

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ