Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Γ.Φλωρίδης : “Όποιος επιχειρούσε συγκάλυψη θα πετούσε τα χώματα στη θάλασσα όχι σε ιδιωτικό οικόπεδο”

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας στους ισχυρισμούς περί συγκάλυψης αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη απονομή δικαιοσύνης στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γ.Φλωρίδης : “Όποιος επιχειρούσε συγκάλυψη θα πετούσε τα χώματα στη θάλασσα όχι σε ιδιωτικό οικόπεδο” (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Επίκαιρη ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή για τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη σχετικά με το “μπάζωμα” στον χώρο του δυστυχήματος των Τεμπών.

Η ομιλία του Γ.Φλωρίδη κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη, στην οποία ανέφερε ότι “όποιος μιλάει για μπαζώματα είναι για τα μπάζα”, είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο ερωτών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χαρακτήρισε χυδαίες και προκλητικές τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι «καθιστούν παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης από την πλευρά του είπε ότι αναφέρθηκε στους “κατασκευαστές μύθων”.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε «Η απορία που έχω είναι γιατί σπεύσατε να εκπροσωπήσετε αυτούς στους οποίους αναφέρθηκα. Η διατύπωση είναι «όσοι από τους πολιτικούς» και εννοώ τους κατασκευαστές ψεμάτων. Εκείνους που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν μια ανθρώπινη τραγωδία.

Αυτοί αποκαλύπτονται διαρκώς. Αποκαλύπτονται τα ψέματα τους. Η συζήτηση στη Βουλή αποκάλυψε τα ψέματα τους, ότι τίποτα από αυτά δεν άντεχε στην κοινή λογική ή στην κοινή κριτική. Τι να σας πω αν είστε ένας από αυτούς που λένε ότι λέει ο Βελόπουλος. Το ερώτημα είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επίμένει να μετατρέπεται σε παρακολούθημα Βελόπουλου και μάλιστα όταν ο Βελόπουλος υπό το βάρος της αληθείας εγκαταλείπει τα ψέματά του. Πήρε όσα πολιτικά οφέλη θεωρούσε ότι μπορούσε να πάρει και τώρα τα τοποθετεί όλα στην εξαέρωση».

Και πρόσθεσε «Αν ίσχυαν τα όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση ότι «έγινε μπάζωμα για να συγκαλυφθούν ευθύνες» τότε αυτοί που θα επιχειρούσαν κάτι τέτοιο θα έπαιρναν τα χώματα να τα πετάξουν στη θάλασσα δεν θα τα άφηναν δίπλα σε φυλασσόμενο ιδιωτικό χώρο να τα βλέπει ο ιδιώτης».

Φλωρίδης

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο Γ.Φλωρίδης απαρίθμησε τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί ώστε αν επιταχυνθεί η απονομή δικαιοσύνης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ειδικότερα, ανέφερε «Τον περασμένο Ιούλιο ο ανακριτής υπέβαλε αίτημα για ρύθμιση που θα του επέτρεπε να ανοίξει όλες τις συνομιλίες που αφορούσαν το σιδηροδρομικό δυστύχημα, η ρύθμιση αυτή ήρθε στη Βουλή και ενώ εξηγήθηκε στα κόμματα ο λόγος που έρχεται η ρύθμιση αυτή, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δεν την ψήφισε. «Είναι η υποκρισία σας που αποκαλύπτετε και σας κάνει να φωνάζετε»

Και συνέχισε λέγοντας για τους νέους ποινικούς κώδικες, «Αφαιρέθηκαν από τους Ποινικούς Κώδικες, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, η έκδοση βουλεύματος ώστε τέτοιες υποθέσεις να οδηγούνται γρήγορα στο ακροατήριο. Δεν το ψηφίσατε ούτε αυτό».

Καταλήγοντας είπε ότι «Έχοντας υπόψη την πικρή εμπειρία στην υπόθεση για το Μάτι, που δεν βρισκόταν αίθουσα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας προσπαθεί να εντοπίσει και να διαμορφώσει την κατάλληλη αίθουσα ώστε να γίνει η δίκη».

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης στη δευτερολογία του ανέφερε σε υψηλούς τόνους, «Μιλάνε τα χώματα. Το λένε όλοι οι εμπειρογνώμονες. Οι πάντες λένε ότι το ξυλόλιο ήταν αυτό που προκάλεσε τη διπλή έκρηξη. Και μας λέει ο Υπουργός ότι είμαστε για τα μπάζα; Και ο Πρωθυπουργός δεν τον βάζει στην άκρη;»»

Τέλος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ισχυρίστηκε πως δεν αναφέρθηκε στο σύνολο της αντιπολίτευσης αλλά μόνο στους κατασκευαστές μύθων. «Αν βλέπετε τον εαυτό σας, δεν έχω σχόλιο» .

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ