Κυριακή 06 Δεκεμβρίου 2020

Καμπανάκια από τη Βουλγαρία για εταιρία που διεκδικεί την Nova – Δημοσίευμα των Financial Times

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καμπανάκια από τη Βουλγαρία για εταιρία που διεκδικεί την Nova – Δημοσίευμα των Financial Times

Νομικά πυρά κατά της εταιρίας BC Partners και της θυγατρικής της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας United Group, μέσω της οποίας συμμετέχει στο διαγωνισμό για την εξαγορά της Forthnet, εξαπολύει όμιλος της Βουλγαρίας περιγράφοντας ένα σχέδιο «δόλιας εξαγοράς» του τηλεποικωνιακού κολοσσού της Βουλγαρίας  Vivacom. Μάλιστα οι συγκεκριμένες καταγγελίες έχουν αναπαραχθεί σε ρεπορτάζ των Financial Times του περασμένου Νοεμβρίου με τιτλο «η United θα αγοράσει τον βουλγαρικό όμιλο τηλεπικοινωνιών Vivacom έναντι 1,2 δισ. Ευρώ».

Τα όσα αναφέρονται, εφόσον βέβαια ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, προκαλούν εύλογα ερωτηματικά, δεδομένου ότι η εταιρία διεκδικεί με δεσμευτική προσφορά την εξαγορά των μετοχών, δανείων και μετατρέψιμων ομολογιών που κατέχουν οι Πειραιώς, Εθνική, Alpha στη Forthnet και τις θυγατρικές της. Να σημειωθεί πως στο διαγωνισμό συμμετέχουν με δεσμευτική προσφορά η  Duet Private Equity Limited, ενώ έγινε γνωστό πως δεσμευτική προσφορά κατέθεσε και ο όμιλος Antenna.

To δημοσίευμα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του emprenoventures.com που αποτελεί ιστότοπο της εταιρίας Empreno Ventures η οποία κατείχε μέσω επενδυτικού σχήματος το 43,3% του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού, σε δικόγραφά της για τους BC Partners και United Group, στις 7 Νοεμβρίου 2019, για τα οποία εκκρεμούν οι επίσημες επιδόσεις, περιγράφεται ένα σχέδιο “καταδολιευτικής Εξαγοράς» της Βουλγάρικης Vivacom, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών στη Βουλγαρία και πρώην κρατικού μονοπωλίου. Η πελατειακή βάση της VIVACOM περιλαμβάνει συνδρομητές επιχειρήσεων και κατοικιών. Εξυπηρετεί 2,6 εκατομμύρια σταθερά τηλέφωνα και παρέχει ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε 400.000 νοικοκυριά και δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε περισσότερες από 3.000 δημόσιες τοποθεσίες στη Βουλγαρία. Η κάλυψη δικτύου 3G της VIVACOM επεκτείνεται στο 99,41% του πληθυσμού και στο 99,95% του εδάφους της Βουλγαρίας.

Ερωτήματα

Το ζήτημα εν προκειμένω είναι πως η εταιρία θα εμπλεκεί σε έναν δικαστικό αγώνα με σοβαρές καταγγελίες (άγνωστο αν ισχύουν βέβαια) καθώς το δημοσίευμα αναφέρει πως «…οι  BC Partners και οι United Group θα είναι πλέον μέρη της υποθέσεως που αρχικά υπέβαλε η V2 κατά των VTB Capital, Viva Luxembourg και άλλων που θα εκδικαστεί στο αρμόδιο Δικαστήριο του Λουξεμβούργου, με αιτούμενη δικαστική προστασία την ακύρωση και την ανατροπή της πώλησης της Vivacom». Χαρακτηριστικό είναι πως σχετικό δημοσίευμα παρουσιάστηκε και σε ελληνικά ΜΜΕ όπως στο pontiki.gr.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ