Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Κορονοϊός: Ο ιός επελαύνει και στα δικαστήρια γίνεται μάχη για την πρόσληψη 8 έμπειρων γιατρών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κορονοϊός: Ο ιός επελαύνει και στα δικαστήρια γίνεται μάχη για την πρόσληψη 8 έμπειρων γιατρών

Η Πολιτεία δίνει μάχη με το χρόνο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοιου, προσπαθώντας να επανδρώσει με γιατρούς και νοσηλευτές τις υγειονομικές μονάδες και η 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου αρνείται την πρόσληψη 8 έμπειρων γιατρών.

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών σήμερα συζητήθηκε αίτηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου για την έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία ζητά να ανασταλεί απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που διατάσσεται η απασχόληση-επαναπρόσληψη 8 ιατρών Κέντρων Υγείας για τους οποίους έχει κριθεί ότι απολύθηκαν παράνομα. Κι αυτό μέχρι να εκδοθεί απόφαση του Εφετείου επί της εφέσεως, η οποία θα συζητηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο Παναγιώτης Ψυχάρης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας –Κέντρα Υγείας- (ΠΟΣΕΥΠ-ΠΦΥ) υπογραμμίζει σε δήλωσή του ότι «επιτέλους η 2η ΔΥΠΕ πρέπει να εμπεδώσει ότι δεν μπορεί να παίζει με ανθρώπινες ζωές», προσθέτοντας ότι «πρέπει επιτέλους το κράτος να προστατέψει τους κατοίκους της χώρας μας, από τυχοδιωκτικές τακτικές και επικίνδυνες πρακτικές για τη Δημόσια Υγεία».

Η απόφαση του αρμόδιου Πρωτοδίκη για το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής αναμένεται αύριο.

Αναγκαίο είναι να επισημανθεί ότι η συνδικαλιστική οργάνωση είχε ενημερώσει από 13.3.2020 την 2η ΔΥΠΕΔ στο ατόπημα στο οποίο βαδίζει.

Χαρακτηριστικά στο έγγραφο –το οποίο κοινοποιήθηκε και στο υπουργείο Υγείας- αναφέρεται: «Θεωρούμε ότι η 2η ΔΥΠΕ προχωρεί σε απαράδεκτες κινήσεις οι οποίες υποβαθμίζουν και αποδυναμώνουν το Δημόσιο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας, ειδικά τώρα που η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης».

Δήλωση Παν. Ψυχάρη

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠ-ΠΦΥ Παναγιώτης Ψυχάρης δήλωσε:

«Η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (2η ΔΥΠΕ), προέβη σε αίτηση αναστολής κατά απόφασης, που δικαιώνει απολυμένους γιατρούς. Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα και αναμένουμε το αποτέλεσμα.

Οι γιατροί είχαν απολυθεί το Γενάρη του 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Ξανθού (Ν. 4461/2017).

Σήμερα που οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό, λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, είναι τεράστιες και τη στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κάνει έκκληση σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να στελεχώσουν το σύστημα υγείας, η 2η ΔΥΠΕ προέβη σε μια πράξη, η οποία ήδη έχει γράψει ιστορία με τα μελανότερα χρώματα.

Παρά την έκκληση, από την Ομοσπονδία μας, να αποσύρει την αίτηση αναστολής, συνεχίζει με ιδιαίτερο ζήλο μια πράξη, που μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει.

Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Δεν περισσεύει ούτε ένας γιατρός σήμερα.

Πρέπει επιτέλους το κράτος να προστατέψει τους κατοίκους της χώρας μας, από τυχοδιωκτικές τακτικές και επικίνδυνες πρακτικές για τη Δημόσια Υγεία.

Και επιτέλους η 2η ΔΥΠΕ πρέπει να εμπεδώσει ότι δεν μπορεί να παίζει με ανθρώπινες ζωές.

Έργο της σήμερα είναι να οργανώσει έγκαιρα και με ακρίβεια την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τόσο σε προληπτικό επίπεδο, άσο και σε θεραπευτικό, πριν είναι αργά».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ