Σάββατο 03 Δεκεμβρίου 2022

Μιχ. Καλαντζόπουλος, γραμματέας ΔΣΑ: Κύριοι της κυβέρνησης τα σημερινά μέτρα είναι εμπαιγμός

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μιχ. Καλαντζόπουλος, γραμματέας ΔΣΑ: Κύριοι της κυβέρνησης τα σημερινά μέτρα είναι εμπαιγμός

Για «δωράκια τα οποία θίγουν μόνο της αξιοπρέπεια του σώματος» , κάνει λόγο ο γραμματέας του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εκφράζοντας την διαφωνία του για τη δέσμη μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους επιστήμονες.

«Οι σημερινές εξαγγελίες της κυβέρνησης αποτελούν εμπαιγμό της συλλογικής και καθολικής αντίδρασης του Σώματος των Δικηγόρων και των ασκούμενων Δικηγόρων.

Η δε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις αποφάσεις και τις εξαγγελίες των Δικηγορικών Συλλόγων.

Ειδικότερα :

“Η Κυβέρνηση, έστω και καθυστερημένα και μετά τις γνωστές παλινωδίες επί του θέματος, προχώρησε στην έμπρακτη αυτή αναγνώριση.”

ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ υπήρξε αντίθετα συνεχίζεται ο εμπαιγμός με δωράκια τα οποία θίγουν μόνο της αξιοπρέπεια του σώματος.

2. “Η εξαγγελία καταβολής του επιδόματος των 800 ευρώ, για τον μήνα Μάϊο, σε όλους τους δικηγόρους, αποτελεί αναγνώριση εκ μέρους της Κυβέρνησης, της ανάγκης οικονομικής στήριξης του δικηγορικού κλάδου. Η στήριξη αυτή, βέβαια, θα έπρεπε να είχε γίνει άμεσα, όπως άμεσα είχε πραγματοποιηθεί η ένταξή μας στους αρχικούς δικαιούχους και έχει συμβεί με άλλους επαγγελματικούς κλάδους, δεδομένου ότι δεν υπήρχε κανένας δικαιολογητικός λόγος για τη διαφορετική αυτή αντιμετώπιση.”

Όπως σωστά τουλάχιστον αναγνωρίστηκε από την Συντονιστική, τα 800 ευρώ ήταν και παραμένουν μόνον αυτό ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ δηλαδή και τίποτα άλλο.

Δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι συνιστά αναγνώριση, όταν χορτάσαμε από εξαγγελίες τις τελευταίες ημέρες και καλούμαστε να αντέξουμε εάν και εφόσον μέχρι το Μάιο .

Και αν από την κυβέρνηση με τις παλινωδίες της αναμέναμε τέτοιες εξαγγελίες, θεωρούσαμε ότι η Συντονιστική Επιτροπή έπρεπε να αρνηθεί καθολικά τις εξαγγελίες και να αναγνωρίσει ότι συνιστούν ένα προπέτασμα καπνού, το οποίο θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια το Σώμα στην ένδεια για τους επόμενου μήνες .

3. Ως προς τα voucher αρκεί να διαβάσει κανείς την από 27.03 ανακοίνωση της Συντονιστικής :

“Είναι προφανές ότι η εξαγγελία της χορήγησης επιταγής κατάρτισης- δεν πρόκειται περί επιδόματος- είναι ένα πρόσχημα της Κυβέρνησης για τη δημιουργία εντυπώσεων, προκειμένου να καλύψει τις ευθύνες της από την αιφνίδια και αδικαιολόγητη υπαναχώρησή της για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ.”

Και να τη συγκρίνει με τη σημερινή :

“Η Συντονιστική Επιτροπή, ως προς την χορήγηση της επιταγής κατάρτισης, ύψους 600 ευρώ, εμμένει στην από 27.3.2020 απόφασή της.

Ειδικότερα, η επιταγή αυτή, όπως έχει εξαγγελθεί, αφορά εκτέλεση προγράμματος ΕΣΠΑ, που αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των δικαιούχων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αντίστοιχων κλάδων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να νοηθεί ως επίδομα οικονομικής στήριξης των πληγέντων επαγγελματιών.”

Κύριοι όταν καταλήγει η ανακοίνωση με το ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ οφείλει όντως να συνεχισθεί και να μην προχωράει ο “αγώνας” σε αναγνώριση κούφιων υποσχέσεων, τη στιγμή κατά την οποία πλήττεται τόσο βάναυσα ο κλάδος.

Δεν δύναται να επιτρέψουμε άλλο στην κυβέρνηση να μας θεωρεί πολίτες β’ κατηγορίας .

Καλούμε την Ολομέλεια πλέον να αφουγκραστεί ορθά τις σημερινές εξαγγελίες και να διαβάσει τις πλείστες όσες αποφάσεις των Δικηγορικών Συλλόγων ανά την επικράτεια, μεταξύ αυτών και την από 27.03 απόφαση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ώστε να διαπιστώσει το ορθό νόημα και ύφος των αποφάσεων αυτών.

Αθήνα, 30.03.2020

Για τη Σύγχρονη Δικηγορία

Μιχάλης Καλαντζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. Δ.Σ.Α.

Πάνος Κορδώνης, Μέλος Δ.Σ. Δ.Σ.Α.

Θωμάς Πολίτης, Μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Ν.Δ.Α.

Κατερίνα Καιπάνου, Μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Ν.Δ.Α.»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ