Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Να γίνει νόμος η υποχρεωτική συνεπιμέλεια- Ίσος χρόνος και με τους δύο γονείς λένε οι Ενεργοί Μπαμπάδες (βίντεο)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Να γίνει νόμος η υποχρεωτική συνεπιμέλεια- Ίσος χρόνος και με τους δύο γονείς λένε οι Ενεργοί Μπαμπάδες (βίντεο)

Κάθε χρόνο εκδίδονται 19.000 διαζύγια, στα οποία εμπλέκονται 16.000 παιδιά. Στο 98% των περιπτώσεων η επιμέλεια δίνεται στη μητέρα του ανηλίκου με τον πατέρα να έχει δυνατότητα να το δει μία φορά την εβδομάδα για λίγες ώρες και δύο Σαββατοκύριακα το μήνα με ή χωρίς διανυκτέρευση.

Η ΜΚΟ «Ενεργοί Μπαμπάδες για τα δικαιώματα του Παιδιού- ΑΜΚΕ» δίνει αγώνα στο δικαίωμα οι πατέρες να έχουν ίσο χρόνο στην ανατροφή των παιδιών τους. Διαφορετικά, όπως επισημαίνουν προκαλείται γονεϊκή αποξένωση και είναι αδύνατο να δημιουργηθεί ουσιαστική σχέση με τα παιδιά στο λίγο χρόνο που τους δίνεται.

Για το λόγο αυτό υπερθεματίζουν για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για συνεπιμέλεια των ανήλικων παιδιών, κάτι που όπως λένε είναι αποδεκτό και από το 86% των πολιτών σύμφωνα με σχετική έρευνα και ετοίμασαν και ένα σχετικό βίντεο.

Μέσα από το βίντεο που έφτιαξαν τα μέλη της ΜΚΟ επισημαίνουν την αναγκαιότητα της παρουσίας και των δύο γονιών στην ζωή των παιδιών είτε αυτά είναι εντός γάμου είτε είναι εκτός γάμου. Κάτι το οποίο αποδεικνύεται από επιστημονικές έρευνες όπως αυτή του Πανεπιστημίου Αιγαίου που αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βίντεο.

Αυτό που θέλουν να πετύχουν εκτός από την ενημέρωση της κοινής γνώμης πάνω στο θέμα της επιμέλειας των τέκνων μετά από ένα διαζύγιο σε αντιδικία είναι και η νομοθέτηση της υποχρεωτικής Συνεπιμέλειας, του Ίσου Χρόνου και με τους δύο γονείς και της Εναλλασσόμενης Κατοικίας.

Ολόκληρο το βίντεο:

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ