Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Νέο επεισόδιο εφηβικής βίας με θύμα 17χρονο: «20 παιδιά χτυπούσαν τον γιο μου επί 10 λεπτά μέχρι που έπεσε σχεδόν αναίσθητος»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέο επεισόδιο εφηβικής βίας με θύμα 17χρονο: «20 παιδιά χτυπούσαν τον γιο μου επί 10 λεπτά μέχρι που έπεσε σχεδόν αναίσθητος»

Ένα ακόμα επεισόδιο εφηβικής βίας που σοκάρει φέρνει στην επιφάνεια το dikastiko.gr . Ένα περιστατικό αγριότητας με θύμα ένα 17χρονο παιδί, το οποίο βρέθηκε χωρίς λόγο στο στόχαστρο του μένους μιας ομάδας 20 παιδιών που τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Το περιστατικό έγινε το περασμένο Σάββατο 28 Αυγούστου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι και μετά από μέρες (κι αφού η οικογένεια αναγκάστηκε να πάει δυο φορές στο αστυνομικό τμήμα) ήδη εντοπίστηκαν οι 4 από στους 6 ανήλικους που αναγνωρίστηκαν από το παιδί και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία .

Μετά την αναίτια επίθεση, όπως περιέγραψε στην αστυνομία η μητέρα του παιδιού,  «έχει πολλαπλά κατάγματα σε όλο το κεφάλι και στην κάτω γνάθο που θα χρειαστεί χειρουργείο και πολλαπλά γδαρσίματα και μώλωπες σε όλο το σώμα. Ο γιος μου έζησε από θαύμα», λέει σοκαρισμένη η γυναίκα. Αλλωστε είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες του παιδιού με τους μώλωπες να είναι εμφανείς από το κεφάλι έως τα πλευρά του.

Κατερίνα Φραγκάκη: «Σκληρή συμμορία» 

Όπως σημειώνει η δικηγόρος της οικογένειας Κατερίνα Φραγκάκη «είναι μια σκληρή εικοσαμελής συμμορία ανηλίκων, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή του Γαλατσίου και αποτελεί τον φόβο και τρόμο της περιοχής. Θύμα τους είναι ο ανήλικος δεκαεπτάχρονος που τον  χτύπησαν με μεγάλη βιαιότητα, με κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι και στα πλευρά. Τον χτυπούσαν ανελέητα στο κεφάλι για 10 λεπτά και σταμάτησαν μόνο μόλις κατάλαβαν ότι κάποιοι γονείς που τους αντιλήφθηκαν κάλεσαν την αστυνομία . Το παιδί έχασε τις αισθήσεις τους από τη βιαιότητα των χτυπημάτων και τη βαριά σωματική βλάβη που υπέστη μάλιστα αν δεν ήξερε πως να καλύψει τα ζωτικά του σημεία, καθώς γνώριζε πολεμικές τέχνες, δεν θα ζούσε. Το παιδί θα υποβληθεί σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση στην κάτω γνάθο, καθώς έχει υποστεί βαριά βλάβη, ενώ ταυτόχρονα φέρει κακώσεις σε όλο του το σώμα.  

Οι πράξεις των δραστών  κατ’ άρθρο 310 παρ.1 του Π Κ είχαν ως συνέπεια τη βαριά σωματική πάθηση του ανηλίκου λόγω του άκρως επικίνδυνου τρόπου και μέσου τελέσεως της, ήτοι σφοδρά κτυπήματα στο κεφάλι και στα πλευρά. Οι ανήλικοι δράστες, ενεργώντας, με πρόθεση, απο κοινού, δηλαδή έχοντας κοινό δόλο συνιστάμενο στη γνώση καθενός εξ αυτών ως προς την πρόθεση του άλλου για τέλεση αξιόποινης πράξης και στην πρόθεση διάπραξης αυτής με ταυτόχρονες και διαδοχικές ενέργειες, προξένησαν στο θύμα βαριά σωματική κάκωση και βλάβη της υγείας του με τροπο που μπορούσε να προκαλέσει στον παθόντα τον θάνατο 

Οι ανήλικοι δράστες έχουν προβεί και σε άλλες εγκληματικές πράξεις, όπως ενημέρωσαν άλλοι γονείς τη μητέρα του θύματος αλλά και την Ασφάλεια Γαλατσίου. Ο αρχηγός της συμμορίας, όπως της ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, είναι ο φόβος και τρόμος της περιοχής, καθώς κυκλοφορεί με στιλέτο και χτυπά τα παιδιά. Οι τέσσερεις από τους είκοσι δράστες, ήδη έχουν αναγνωριστεί από το θύμα τους και έχει σχηματιστεί φάκελος  ενώ η ασφάλεια συνεχίζει την έρεύνα για την ανεύρεση και των υπόλοιπων μελών της συμμορίας».   

Η επίθεση

Όπως αναφέρει στην καταγγελία της η μητέρα, «στις  28/08/2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 20.00, ήρθαν στο σπίτι δύο φίλοι του γιου μου για να τον πάρουν και να πάνε βρούν τις κοπέλες τους να πάνε για καφέ. Πήγαν στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι, κοντά στο σπίτι μας. Εκεί, όταν έφτασαν, είδαν δύο παιδιά να τσακώνονται και να έχουν πιαστεί στα χέρια. Τον έναν εκ των δύο τον γνώριζαν εξ όψεως, καθώς είχαν παίξει μαζί μπάσκετ στο παρελθόν. Τα παιδιά ήταν ηλικίας περίπου 16 ετών. Την ώρα εκείνη η πλατεία ήταν γεμάτη από κόσμο διαφόρων ηλικιών (κυρίως γονείς με τα παιδιά τους). Τα παιδιά πλησίασαν στο καυγά και ο γιος μου τους φώναξε «σταματήστε ρε, τι κάνετε;;», «γιατί τσακώνεστε;». Ούτε ακούμπησε κανένα, ούτε μπήκε στον καυγά για να τους χωρίσει, ούτε έκανε την οποιαδήποτε κίνηση. Το μόνο που έκανε ήταν να τους μιλήσει».

«Τι θες εσύ;»

Όπως περιγράφει η μητέρα του παιδιού «εκείνη την ώρα τον πλησίασε ένα παιδί που ούτε τον ήξερε, ούτε τον είχε ξαναδεί εκεί και κόλλησε το πρόσωπό του στο πρόσωπο του γιου μου και του είπε: «Τι θες εσύ ρε μαλάκα και μιλάς; Θα μας πεις εσύ τι θα κάνουμε;». Μόλις τέλειωσε την φράση του, έριξε μία δυνατή μπουνιά στο πρόσωπο του γιου μου και τον ρίχνει κάτω. Πριν προλάβει ο γιος μου να αντιδράσει, αρχίζει να τον κλωτσάει δυνατά όπου έβρισκε. Εκείνη την ώρα ήρθαν και άλλα παιδιά (περίπου 20 στον αριθμό) και άρχισαν να τον χτυπάνε με όλης τους τη δύναμη και χωρίς έλεος, όπου έβρισκαν. Του πετούσαν αλουμινένια κουτάκια από αναψυκτικό, πλαστικά μπουκάλια και τον χτυπούσαν με κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι.

Ο γιος μου σύρθηκε προς ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, καθώς δεν μπορούσε να σηκωθεί και όυτε βέβαια τον άφηναν, και προσπαθούσε να προστατεύσει την πλάτη του και τη μέση του, όντας σε εμβρυική στάση. Όσο μπορούσε προστάτευε το πρόσωπό του, το στομάχι του και τα γεννητικά του όργανα. Τα παιδιά συνέχιζαν να τον χτυπούν ανελέητα στο κεφάλι για 10 λεπτά και σταμάτησαν μόνο μόλις αντιλήφθηκαν ότι άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του. Οι γονείς που βρίσκονταν εκεί φώναζαν και κάλεσαν την αστυνομία. Οι φίλοι του δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στα 2 μέτρα να τον προστατεύσουν γιατί τον είχαν περικυκλώσει τουλάχιστον 20 παιδιά που τον κλωτσούσαν και τον γρονθοκοπούσαν».

«Να το λύσετε μονοι σας»

Η συνέχεια είναι εξίσου εξοργιστική. Αφού το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με παρέμβαση άλλων γονέων που ειδοποίησαν τη μητέρα του 17χρονου, όπως καταγγέλλει εκείνη, την περασμένη Δευτέρα και ενώ πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα για καταγγελία, βρέθηκε αστυνομικός  που τους είπε – όπως λέει- πως ίσως πρέπει να λύσουν μόνοι τους το θέμα:

«..Αφού σταμάτησαν μόλις άκουσαν τους γονείς να φωνάζουν πως κάλεσαν την αστυνομία, έφυγαν τρέχοντας προς πάσα κατεύθυνση αφήνοντας το παιδί μου αιμόφυρτο στον δρόμο. Οι υπόλοιποι γονείς που βρίσκονταν στο σημείο και οι φίλοι του γιου μου έτρεξαν να τον σηκώσουν και τον πήγαν για τις πρώτες βοήθειες στο σπίτι ενός φίλου του δίπλα στην πλατεία. Η μητέρα του παιδιού πανικοβλήθηκε μόλις είδε την κατάσταση του γιου μου και με κάλεσε αμέσως προκειμένου να πάρω το παιδί και να πάμε αμέσως στο νοσοκομείο.

Πήγα με την κόρη μου στον Ευαγγελισμό στις 22.00 το βράδυ όπου και εξετάστηκε. Έχει πολλαπλά κατάγματα σε όλο το κεφάλι και στην κάτω γνάθο που θα χρειαστεί χειρουργείο και πολλαπλά γδαρσίματα και μώλωπες σε όλο το σώμα. Ο γιος μου έζησε από θαύμα.

Την Δευτέρα 31/08/2020 πήγα μαζί με τον αδερφό μου και τον γιο μου στο Αστυνομικό Τμήμα Γαλατσίου για να καταγγείλουμε το γεγονός και να κάνουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, καθώς και σε κάποια από τα παιδιά που είχαμε αναγνωρίσει. Εκεί ένας αστυνομικός χωρίς να μας δώσει ιδιαίτερη σημασία, μας είπε πως υπάρχει κίνδυνος να στοχοποιηθεί το παιδί και να πάθει ξανά τα ίδια από τα παιδιά που τον είχαν χτυπήσει, είτε από άλλους που θα βάζανε να τον ξαναχτυπήσουν. Μου είπε επίσης να απευθυνθώ μέσω της δικηγόρου μου στην Εισαγγελία Ανηλίκων, καθώς μέσω του αστυνομικού τμήματος η καταγγελία θα καθυστερούσε πάρα πολύ.

Μάλιστα, μας παρότρυνε να προσπαθήσουμε να το λύσουμε μόνοι μας το θέμα, αφήνοντας να εννοηθεί εκείνη τη στιγμή πως εμείς αυτοδικαίως οφείλαμε να τιμωρήσουμε τα παιδιά που ξυλοκόπησαν τον γιο μου. Μόλις φύγαμε από το τμήμα, κάλεσα αμέσως την δικηγόρο μου και της περιέγραψα με κάθε λεπτομέρεις ό,τι είχε συμβεί και ο,τι μας είχαν πει στο Τμήμα. Εκείνη έγινε έξαλλη και κάλεσε αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα για να κάνει αναφορά στον συγκεκριμένο αστυνομικό που δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Από το Τμήμα της είπαν να πάω την επόμενη μέρα να βρω τον Διοικητή του Τμήματος, ο οποίος θα ασχοληθεί υπεύθυνα και προσωπικά με το θέμα. Πράγματι, την επόμενη μέρα (02/09/2020) πήγα πάλι στο Τμήμα με τον γιο μου στις 10.30 το πρωί, όπου και έγινε η καταγγελία και καταθέσαμε και εγώ και ο γιος μου με κάθε λεπτομέρεια τι είχε συμβεί. Μπορώ να πω πως ο Διοικητής ασχολήθηκε πάρα πολύ με το πρόβλημά μας και προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που έπρεπε να γίνουν. Μας έστειλε για ιατροδικαστική εξέταση και μέσα σε διάστημα 5 ωρών είχε συλλάβει τα 4 από τα 6 παιδιά των οποίων τα στοιχεία είχαμε δώσει. Μας κάλεσε ξανά στο Τμήμα για να τα αναγνωρίσει ο γιος μου και εκείνα παραδέχθηκαν πως τον χτύπησαν χωρίς απολύτως κανένα λόγο».

Για την υπόθεση εχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ