Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ο Δημ. Βερβεσός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΔΣΑ : “Μόνη έγνοια μας είναι η αναβάθμιση της δικηγορίας”

Τους λόγους που τον οδηγούν να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) εξέθεσε ο Δημήτρης Βερβεσός. «Σε μία δυσμενή συγκυρία σταθήκαμε δίπλα στους συναδέλφους» δηλώνει.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Δημ. Βερβεσός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΔΣΑ :  “Μόνη έγνοια μας είναι η αναβάθμιση της δικηγορίας” Δημήτρης Βερβεσός

Τα πεπραγμένα της  θητείας του ως Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος,(2018-2021), καθώς και τις προτάσεις του για το μέλλον της δικηγορίας παρουσίασε σημερα, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, ο  Δημήτρης Βερβεσός, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα). Νωρίτερα το dikastiko.gr μετέδιδε live την ομιλία του Δημήτρη Βερβεσού.

Ανάμεσα στα άλλα , ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός επισήμανε:

“Η θητεία αυτή που σύντομα ολοκληρώνεται, επηρεάστηκε καταλυτικά από το πρωτόγνωρο καθεστώς πανδημικής κρίσης. Μέσα σε αυτή την τόσο δυσμενή συγκυρία σταθήκαμε με όλες τις δυνάμεις μας, δίπλα σε κάθε συνάδελφο. Παρά τις δυσκολίες, τα κεκτημένα για το σώμα και για το Σύλλογό μας είναι, νομίζω, αξιοσημείωτα και έχουν αλλάξει προς το καλύτερο την επαγγελματική μας ζωή, αλλά και τον κλάδο συνολικά.  

 • Η συλλογική μας δράση ήταν μακριά από πολιτικές εξαρτήσεις. Με την ίδια αταλάντευτη πυγμή, με την οποία αντισταθήκαμε στον ασφαλιστικό νόμο και στην τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου, με το ίδιο σθένος και την ίδια ομοψυχία αγωνιστήκαμε, αποδοκιμάσαμε τις ΚΥΑ του Σαββατοκύριακου και την παρωδία των “voucher” και την οικονομική απαξίωση του κλάδου μέσα στην πανδημία και με αντίστοιχη αγωνιστικότητα μαχόμαστε τώρα για την ανατροπή των αλλαγών στην πολιτική δικονομία. Οι δράσεις και οι στόχοι μας δεν έχουν χρώμα. Μόνη έγνοια μας είναι η αναβάθμιση της δικηγορίας , η προστασία του κράτους δικαίου και η υπεράσπιση του δημοκρατικού κεκτημένου.
 • Αυτά πράξαμε, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που άλλαξε τις προτεραιότητες και για να τα πετύχουμε «ματώσαμε» με καθημερινή παρουσία και διαρκή διεκδίκηση και σύγκρουση με τις Κυβερνήσεις αλλά και τις παθογένειας του συστήματος της Δικαιοσύνης και της Δημόσιας διοίκησης.
 • Ό,τι πετύχαμε δεν ήταν ευγενική χορηγία των Κυβερνήσεων αλλά αποτέλεσμα συνεχούς διεκδίκησης. 
 • Στην προσπάθεια αυτή είχα αρωγούς τη συντριπτική πλειοψηφία του ΔΣ του ΔΣΑ, την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πολλούς συναδέλφους που συνέδραμαν. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς. 
 • Δεν προφτάσαμε να υλοποιήσουμε κάποια από αυτά που θέλαμε. Η υγειονομική κρίση έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε αυτό αφού άλλαξε τα προτάγματα και την ατζέντα όχι μόνο σε μας αλλά σε όλη την κοινωνία και τον κόσμο. 
 • Ασκείται κριτική. Όπου η κριτική ήταν βάσιμη, την αποδεχθήκαμε, αλλάξαμε αποφάσεις και προσαρμοστήκαμε.
 • Εκείνο που σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι είναι ο μηδενισμός και ο λαϊκισμός και ιδίως από εκείνους που γνωρίζουν το έργο που επιτελέστηκε και τις συνθήκες υπό τις οποίες επιτελέσθηκε.
 • Πολλές φορές αισθανόμουν ότι κάποιοι, ευτυχώς λίγοι ίσως να ήθελαν να αποτύχουμε για να εκπληρώσουν τα προσωπικά τους σχέδια. Δεν τους κάναμε όμως τη χάρη.
 • Έκανα και λάθη, ενδεχομένως και να αδίκησα κάποιους με τη συμπεριφορά μου. Δεν έχω πρόβλημα να τα αναγνωρίσω και να ζητήσω μια βαθιά ανθρώπινη συγνώμη.  – Μόνο οι νεκροί και οι σοφοί είναι αλάνθαστοι –
 • Σήμερα είμαι εδώ να σας ζητήσω την εμπιστοσύνη σας και την εκ νέου στήριξή σας, για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε πριν 4 χρόνια.
 • Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε τη μεγάλη πορεία που ξεκινήσαμε. 

Να πορευτούμε με καθαρό λόγο, ξεκάθαρες θέσεις και διεκδικήσεις από την εκάστοτε πολιτική εξουσία.

 • Ξέρετε ότι όλα αυτά τα χρόνια ήμουν και είμαι πάντα στο πλευρό σας.

Γι’ αυτό σας ζητώ τώρα να σταθείτε και εσείς δίπλα μου, να συμπορευτούμε στη μεγάλη προσπάθεια για να πραγματώσουμε το κοινό μας όραμα”. 

Δείτε εδώ ολόκληρο τον απολογισμό απ’ την ομιλία που έκανε ο Δημήτρης Βερβεσός.

Δείτε εδώ ολόκληρο τον απολογισμό της θητείας του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ