Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Ορκίστηκε Γενικός Εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Αθανάσιος Ράντος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ορκίστηκε Γενικός Εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Αθανάσιος Ράντος

Μετά την απόρριψη της προσφυγής της τέως γενικής εισαγγελέως του Ηνωμένου Βασιλείου Ελεανόρ Σάρπστον κατά της επιλογής του, ορκίστηκε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, νέος γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιος Ράντος.

Με αυτό τον τρόπο επισημοποιήθηκε η ανάληψη των καθηκόντων του καθώς απορρίφθηκε η προσφυγή της τέως γενικής εισαγγελέως του Ηνωμένου Βασιλείου Ελεανόρ Σάρπστον κατά της επιλογής του κ. Ράντου.

Ο – εκ των – κορυφαίων ελλήνων δικαστών, με μακρά πορεία στο Συμβούλιο Επικρατείας, στο οποίο υπήρξε και προεδρος, ανέλαβε τα καθηκοντά του.

Όπως είναι γνωστό, η Ελεανόρ Σάρπστον η οποία ήταν γενική εισαγγελέας της Ε.Ε. είχε προσφύγει στο ΔΕΕ κατά της επιλογής του κ. Ράντου στην εν λόγω θέση. Το ΔΕΕ μπλόκαρε με προσωρινή διαταγή τον διορισμό του κ. Ράντου, εν όψει της εκδίκασης της υπόθεσης.

Η Ελεανόρ Σάρπστον υποστήριζε ότι μια πρόωρη αντικατάστασή της παραβιάζει την ανεξαρτησία του ΔΕΕ, παρά το γεγονός ότι έχει μεσολαβήσει το Βrexit του Ηνωμένου Βασιλείου (σ.σ.: ¨Επαψε να είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε.) και ότι πρέπει να ολοκληρώσει την θητεία της στην θέση που κατέχει (6 Οκτωβρίου 2021).

Στο μεταξύ, απορρίφθηκε η προσφυγή της Ελεανόρ Σάρπστον και σήμερα ορκίστηκε νέος γενικός εισαγγελέας της Ε.Ε. ο κ. Ράντος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ