Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Πλειοψηφία ΔΣ Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων: «Σεβασμός στην Προσωρινή διαταγή ανεξάρτητα εάν είναι αρεστή ή όχι»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πλειοψηφία ΔΣ Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων: «Σεβασμός στην Προσωρινή διαταγή ανεξάρτητα εάν είναι αρεστή ή όχι»

Στην εφαρμογή της δικαστικής απόφασης για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, καλεί η πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης (Σαλάτας, Λυμπερόπουλος, Στενιώτη) με ανακοίνωσή της, μια ημέρα μετά την αποστροφή του απερχόμενου προέδρου Χρ. Σεβαστίδη περί «πραξικοπήματος».

Διαβάστε επίσης: Σφοδρή αντίδραση Σεβαστίδη: «Το προεδρείο στους πραξικοπηματίες»

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«..ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ – Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Αθήνα, 5-6-2020

Την 3-6-2020, συνεκδικάστηκαν, ενώπιον της Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δύο αιτήσεις περί χορήγησης Προσωρινής Διαταγής για ορισμό Προσωρινής Διοίκησης στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που υποβάλαμε τόσο οι υπογράφοντες την παρούσα – απερχόμενα μέλη του ΔΣ της Ένωσης όσο και τα 4 μέλη του απερχόμενου Προεδρείου αυτής.

Μετά από πολύωρη ενδελεχή ακροαματική διαδικασία, η Πρόεδρος έκανε δεκτές και τις δύο αιτήσεις περί χορήγησης προσωρινής διαταγής, ορίζοντας ως Προσωρινή Διοίκηση της Ένωσης τα 15 τακτικά μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, με την υποχρέωση να συγκροτηθεί σε σώμα εντός των νομίμων προθεσμιών και να προβεί σ’ όλες τις επιβαλλόμενες επείγουσες ενέργειες, ενώ απέρριψε το αίτημα των μελών του απερχόμενου Προεδρείου περί απονομής όλων των αξιωμάτων του διοικητικού συμβουλίου μόνο στους ίδιους.

Ο σεβασμός των αποφάσεων των Δικαστηρίων απορρέει από το ίδιο το Σύνταγμα, όπως και η υποχρέωση συμμόρφωσης σ’ αυτές. Συνεπώς, αποτελεί χρέος όλων η υλοποίηση της Προσωρινής Διαταγής της Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και ενόψει της εκκρεμούσας δίκης της εκουσίας δικαιοδοσίας η αποχή από κάθε σχολιασμό της Προσωρινής Διαταγής με κριτήριο, εάν είναι αρεστή ή όχι, δεδομένου ότι η κριτική των δικαστικών αποφάσεων είναι θεμιτή, όταν γίνεται με επιστημονικά κριτήρια και έχοντας υπόψη του ο κριτής αυτών ότι ο Δικαστής ενεργεί βάσει της αρχής της νομιμότητας και όχι της σκοπιμότητας.

Καλούμε τον αρμόδιο σύμβουλο, άμεσα και εντός των νομίμων προθεσμιών να ορίσει ημερομηνία συγκρότησης σε σώμα της Προσωρινής Διοίκησης, ώστε να ξεκινήσει η πορεία προς την διεξαγωγή αρχαιρεσιών στην Ένωσής μας, με ασφάλεια, καθολικότητα συμμετοχής, ενημέρωση και σε κλίμα ενότητας.

ΟΜΑΔΑ ΕΔΕ

Σαλάτας Νικόλαος, Εφέτης

Βεργώνης Στάθης, Αντεισαγγελέας Εφετών

ΟΜΑΔΑ ΕΔΕ

Λυμπερόπουλος Παναγιώτης, Εφέτης

Κώνστα Ελευθερία, Εφέτης

Φούκας Δημήτρης, Πρόεδρος Πρωτοδικών

ΟΜΑΔΑ ΕΔΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Στενιώτη Μαργαρίτα, Εφέτης

Βουλγαρίδης Κων/νος, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Κομπολίτης Γρηγόρης,Ειρηνοδίκης»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ