Τρίτη 05 Ιουλίου 2022

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Μας οφείλονται 40.000 ημέρες αδείας και 80.000 ρεπό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Μας οφείλονται 40.000 ημέρες αδείας και 80.000 ρεπό

Νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στους Σωφρονιστικούς υπαλλήλους και στην γενική γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου, πυροδότησε η εξαίρεση των πρώτων από τις άδειες ειδικού σκοπού που ισχύει για τους υπόλοιπους υπαλλήλους της Δημόσιας Διοίκησης.

Η αντίδραση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, έγινε εντονότερη μετά και την ανάρτηση της τελευταίας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φράση ότι της προκαλεί “αλγεινή εντύπωση” το αίτημα τους για “άδειες ειδικού σκοπού”.

Η ΟΣΥΕ με ανακοίνωση της που φέρει τον τίτλο “dura lex sed lex” (σκληρός νόμος αλλά νόμος) υπενθυμίζει στην γενική γραμματέα, ότι η υπηρεσία τους – με τις μακράν πιο δύσκολες συνθήκες εργασίας από όλους- στην οποία προΐσταται η κυρία Νικολάου, οφείλει στους 2.300 σωφρονιστικούς υπαλλήλους της 40.000 μέρες αδείας και 80.000 ρεπό.

Μάλιστα η ΟΣΥΕ στηλιτεύει την προσφιλή τακτική της γενικής γραμματέως που είναι να χρησιμοποιεί πάντα το facebook και το twitter, για πολιτικό ή συνδικαλιστικό διάλογο.

Παράλληλα διαμαρτύρονται για όσους τους “θεωρούν οιωνοί κοπανατζήδες και φυγόπονους” και σημειώνουν ότι τους “ενοχλεί όταν κάποιος τόσο επιδεικτικά υποτιμά τις συνθήκες στις οποίες είμαστε αναγκασμένοι να ασκούμε καθημερινά τα εργασιακά μας καθήκοντα”.

Δηλώνουν ακόμα εξοργισμένοι με την άποψη που λέει “πως όταν ένας υπάλληλος ασθενεί και κάνει χρήση των νόμιμων δικαιωμάτων του, υπολείπεται της υπηρεσιακής του ευθύνης, της αίσθησης δημοσίου συμφέροντος, αγνοεί την υποχρέωση για δημόσια ασφάλεια και αδιαφορεί για τους συναδέλφους του”.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΣΥΕ:

“dura lex sed lex

“Ούτε πιστεύαμε, ούτε προσδοκούσαμε πως με έγγραφό μας προς τον κύριο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και πολιτικό προϊστάμενο της κυρίας Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, προκειμένου να ζητήσουμε διευκρινίσεις για το νέο καθεστώς χορήγησης ειδικών αδειών απουσίας λόγω COVID19, πως θα μπορούσαμε να προκαλέσουμε στην κυρία Γενική Γραμματέα ψυχικό πόνο. «Αλγεινή εντύπωση» όπως η ίδια αναφέρει σε δημόσια ανάρτησή της στο facebook, που όπως φαίνεται μαζί με το twitter είναι τα αγαπημένα, αν όχι τα αποκλειστικά, μέσα που χρησιμοποιεί για πολιτικό ή συνδικαλιστικό διάλογο.

Εμείς απλά θέλαμε να δηλώσουμε τον δικό μας πραγματικό πόνο για την σχετική οδηγία – σύσταση της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής προς τους Διευθυντές των Καταστημάτων Κράτησης για μη χορήγηση ειδικών αδειών απουσίας.

Πιστεύαμε πως πριν αντιδράσουμε οφείλαμε να ενημερώσουμε τον κύριο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς η οδηγία – σύσταση αυτή ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τους ειδικούς επιστήμονες και την κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κυρίου Θεοδωρικάκου και του Υπουργού Υγείας κυρίου Κικίλια.

Ταυτόχρονα, θέλαμε να δηλώσουμε πως αποστρεφόμαστε τις δοκησισοφίες, πόσω μάλλον όταν αυτές είναι απέναντι στον ειδικό επιστημονικό λόγο και τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα. Ότι αρνούμεθα την κατά πως βολεύει εφαρμογή των νόμων. Πως μας ενοχλεί όταν κάποιος τόσο επιδεικτικά υποτιμά τις συνθήκες στις οποίες είμαστε αναγκασμένοι να ασκούμε καθημερινά τα εργασιακά μας καθήκοντα. Πως μας εξοργίζει η άποψη που λέει πως όταν ένας υπάλληλος ασθενεί και κάνει χρήση των νόμιμων δικαιωμάτων του, υπολείπεται της υπηρεσιακής του ευθύνης, της αίσθησης δημοσίου συμφέροντος, αγνοεί την υποχρέωση για δημόσια ασφάλεια και αδιαφορεί για τους συναδέλφους του.. Αλήθεια εν προκειμένω ποιος φέρεται να αγνοεί την δημόσια ασφάλεια και το δημόσιο συμφέρον και ποιος φέρεται να την προτάσσει;

Θέλαμε επίσης να διαμαρτυρηθούμε για όσους μας θεωρούν οιωνοί κοπανατζήδες και φυγόπονους. Αλήθεια πόσοι είναι οι συνάδελφοι που έκαναν προγενέστερα ή σκοπεύουν να κάνουν χρήση του δικαιώματος απουσίας, ειδικά τώρα με το σαφώς πιο αυστηρό πλαίσιο χορήγησης αυτών των αδειών;

Οι ειδικές άδειες απουσίας προβλέφθηκαν για το σύνολο των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση και εμείς αποδεδειγμένα είμαστε υπηρεσία με τις μακράν πιο δύσκολες συνθήκες εργασίας.

Μετά από όλα αυτά, δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίσουμε στην κυρία Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής πως προΐσταται μιας υπηρεσίας που στους περίπου 2.300 υπαλλήλους που υπηρετούν σε αυτή, οφείλονται διαχρονικά 40.000 και πλέον μέρες κανονικής άδειας και 80.000 περίπου ρεπό.

Αν και πιστεύουμε πως όλα αυτά θα έπρεπε να τα γνωρίζει η κυρία Γενική Γραμματέας, οφείλουμε να διερωτηθούμε, τώρα που τα υπενθυμίσαμε θα αλλάξει κάτι; Γιατί αλλιώς, έτσι για να το ευθυμήσουμε λίγο, μας βλέπουμε σε λίγο όλους να σιγοτραγουδάμε με μια μικρή παραλλαγή το γνωστό «Όλα ………………. και ο πόνος σου δικός ΜΑΣ!».

ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ, ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΚΑΛΑ!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ